Reklama

Reklama

Černý anděl

  • Itálie Arabella l'angelo nero (více)

Obsahy(1)

Brutální vraždy a sexuální výlety vlastní ženy jako námět pro román. V psychologicky se tvářícím kriminálním filmu s pornografickými prvky Černý anděl rozvíjí režisér Max Steel za vlasy přitaženou historku o nymfomanské manželce zmrzačeného spisovatele, která v zájmu jeho literární tvorby prožívá různá noční dobrodružství. Začnou se ovšem kolem ní hromadit mrtvoly, zavražděné a zohavené nůžkami. Ve filmu jde především o nevynalézavé pasáže sexuálních styků různého druhu a o scény násilí. Černý anděl je ukázkou podřadné sériové výroby. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

choze 

všechny recenze uživatele

Naivní erotické giallo, kde se lechtivá zápletka s paničkou z lepší společnosti, kterou její nymfomanie vyhání do noci za neřestnými dobrodružstvími ve světě prostituce, protíná s řáděním "nůžkového vraha". Po erotické stránce se to opírá o fešnou Tini Cansino, která nemá problém ukázat své solidní poprsí, a o řadu sexuálních scén, jako giallo to nabídne jen občasné nenápadité zapíchnutí nůžek do někoho a žádná výraznější atmosféra nebo napětí se nekoná, taky identitu vraha uhodnete už z dálky. Škoda, rozjezd se znásilněním a vydíráním policajtem z mravnostního, který si paničku spletl s prostitutkou, byl fajn a kdyby to bylo uchopeno méně italsky naivně, mohl to být i ucházející erotický thriller. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Stelvio Massi  točil prevažne poliziotteschi, ale sem-tam si odskočil aj k westernu či giallu. Jeho skorší 5 donne per l'assassino ma až tak nezaujal a tento tiež nie. Giallo sa vyznačuje okrem iného aj ľahkými erotickými scénami, ale v tomto prípade to hraničilo už minimálne s erotickým filmom. Naozaj erotikov sa tu našetrilo a ani perverznosťou, žiadostivosťou a aj chlipnosťou. Je tu ulička plná Gayou a lesbičiek, je tu polorozpadnutý dom so SM praktikami a okolo len sama špina a hnus. A práve to mi vadilo, že vrah aj keď vraždil častejšie a so značnou surovosťou, nebolo to o nom. Bolo to o jednej nymfomanke, ktorá by pretiahla aj krb, keby nemala už iného východiska. Atmosférická scéna tu bola len jedna a to tá, keď  milenka inšpektorky išla tmou a zrazu počula hlas a ani sa nenazdala a bola v prúsery. Tá scéna sa vydarila, bolo z nej cítiť napätia a atmosféru, ale taká scéna bola len jedna a to je fakt málo. Pointa nebola aspoň pre mna prekvapením, tam bol film hrozne predvídateľný, žiadny zaujímavý zvrat sa nekonal. Herci hrali, ako by sa im nechcelo a ani sa im nedivím, veľa z nich bolo viac vyzlečených ako oblečených. Ťahákom filmu je určite žiadostivá Tinì Cansino, ktoré si to tam parádne užíva. Za ňu a za scénu s vykastrovaním a aj keď bolo už po všetkom, ale aj to stačilo k pôsobivému efektu, tak dávam slabé, ale 3*. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Bolo super vidieť zasa Idu Galli v gialle, a v pomerne dôležitej úlohe. Inak je to ok filmík, občas by síce mohol pridať na štýlovosti, ako v prípade vraždy inšpektorkinej milenky(tma, hlas, rukavice, nožnice...), osciluje to niekde medzi cheesovitosťou postáv, t&a sofťákom s výrazne late 80s atmosférou a giallom, ktoré sa rozhodne neťahá na 80s Argentovky tej doby, ale poteší. Hlavne pre skúsených giallo fans, pozdnou úlohou už spomínanej Galli pekne vyplní biele miesta v znalosti  neskorších, menej známych giallos. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tinì Cansino a její dokonalé křivky. Nutno přiznat, že jakkoliv je tenhle film kokotina s opravdu špatným scénářem, dívat se na svlečenou Tini nebylo vůbec špatné Když si třpytkama pokreslila obličej a vyrazila do tmy noci... Dabing vytvořili v Brně a muselo se jim to asi dělat hodně těžko, umělecké kvality chybí. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Eurotrash a ultra-sleazy jako poleno, sexy Arabella (Tini Cansino) je velmi přitažlivá žena, přes den oddaná a věrná manželka, v noci nadržená prostitutka, ve filmu nechybělo téměř nic, od neuvěřitelné všudypřítomné špíny, hojného sexu a erotiky (znásilnění, SM, atd), různých zvráceností, morbidností a bizarností, až po parádní krvavé vraždy s menšími prvky gore. Černé rukavice, vrah s ostrými nůžkami, kastrace, lesbismus, nymfomanie, gayové, lesbičky, atd. Spiknutí je poněkud absurdní, ale je fakt že tento zvláštní mix drží pro mě záhadně docela pohromadě a funguje skvěle, v tomhle filmu šlo hlavně o ty ženy a špinavosti všeho druhu, napětí tu není velké, ale vraždy jsou docela good a jejich tu dostatek, dále je tu i dobré množství falešných stop a nějakých těch zvratů. Některé erotické scény zde byly opravdu velmi vzrušující a krásně se na ně koukalo, herecké výkony byli ale strašné, to je nutno si přiznat a na nic si nehrát. Massi známý to italský režisér, jehož doménou bylo hlavně poliziesco, mě tady v tomto pozdním 80s giallu, nebo spíše erotickém thrilleru, vážně překvapil. Viděna plná nesestřihaná 88. minutová verze v aj jazyce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama