Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument věnovaný osudům Rudolfa Hrušínského, jak profesním, tak především těm soukromým. Pohledem režiséra Jordi Niubo si připomeneme jeho klíčové životní situace. Rozhovory s pamětníky doplňují autentické materiály z rodinného archivu, ukázky z filmů a divadelních představení. O své zážitky s tímto výjimečným člověkem se ve vzpomínkách podělí synové Rudolf Hrušínský ml. a Jan Hrušínský, dále pak Svatopluk Beneš, Radoslav Brzobohatý, Jiří Menzel, Theodor Pištěk, Michael Kocáb, Radovan Lukavský a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mluvící a kariéru rekapitulující hlavy, které do nadprůměru vytahuje několik výtečných jednotlivostí. Hlavní devizou je zde bezpochyby takřka apokalyptická 16 mm story z pouště v Turkmenistánu (archivní záběry k nezaplacení) a její cenzurní dohra, oproštění se od neustálého zbožšťování herecké legendy spolu s minimalizací patosu a šťastná dramaturgova (režisérova) ruka v linii vyprávění synů Jana a Rudolfa. To má hlavu, patu a světe div se i dramatický oblouk. Jako bonus lze vnímat i lehké nakousnutí Hrušínského politické kariéry na počátku devadesátých let. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Osoba pana Hrušinského si zaslouží mnohem podrobnější dokument.Tichý muž byl zaměřen na pana Hrušinského jako člověka nikoli herce , ale i tak bych uvítal větší prostor pro jeho herecké kolegy i rodinu. Nejvíc mě dostala kapitalo, ve který se panu Hrušinskému se do života dost zásadně zapsal komunistickej ksindl. Určitě jsem se koukal moc rád a poslouchal ze zaujetím, ale čekal jsem víc povídání o něm a víc sestřihů na rozhovory s ním a nebo mě to prostě hrozně rychle uteklo. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

KSSS si stěžoval na chování Hrušínského při natáčení filmu v Rusku (Oáza 1972) naší KSČ.Odtud vítr foukal... Pak samozřejmě podepsání 2000 slov a odmítnutí odvolání... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokument ČT z cyklu Příběhy slavných (nebo Soukromé osudy) o velikánovi československého i českého filmu. Poutavý dokument sice natočený tradičním způsobem (rozhovory s kolegy a rodinnými příbuznými, sestřihy z filmů, divadelních her či rozhovorů), ale k tomu také spousta zajímavých informací především o tom, jak to bylo se zákazem veškeré mimodivadelní činnosti a s podpisem anticharty. Poutavé a poučné. Skvělé. Hudební režie: Vladimír Chrenovský ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě ve formátu 4:3 a natočeno ještě v době, kdy vzpomínali Brzobohatý, Lukavský, Vinklář a další. A jak říkal Radek, on nepotřeboval ty grimasy, on to měl v sobě, on to všechno řekl očima. Přitom byl nestudovaným hercem, učil se v herecké kočovné společnosti rodičů a prarodičů. ()

Reklama

Reklama