Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak to tedy bylo vážně něco! Mírně odlehčený, ale jinak naprosto fantastický horor. U něhož mohu bez okolků konstatovat, že jde pravděpodobně o jeden z nejlepších upírských. Hvězdné obsazení se rozhodně postaralo o své. Nemusím ani chodit nijak daleko, jelikož již samotný antagonista, Colin Farrell, byl ve své roli nenahraditelný! V žádném případě však nemohu upozadit ani vedlejší role, v nichž jsou rovněž velice kvalitní a znamí herci. Jakožto celek, nejenže to má perfektní atmosféru, což má za následek značnou strašidelnost, ale hlavně se dílo může pyšnit takovým spádem, že se ve filmu prakticky neustále děje něco zajímavého. A to právě i v těch klidnějších pasážích. Divák se tak nestačí nudit snad ani na chviličku. Výše zmíněná odlehčenost díla je navíc servírována v podobě několika humorných odkazů a jinak úsměvných scén, jenž zpravidla nikdy nenaruší tajuplnost celku. Na závěr už jen povím, že bych nikdy nečekal takové finále jenž přichází ve třech vlnách. Přičemž jsem si pokaždé říkával, že tady to již zkrátka musí končit! To pravé finále bylo ovšem ze všech nejlepší a teď prosím přestaň číst pokud si film ještě neviděl; ale i když může happy end mnohdy působit vyloženě trapně, tak zde byl bezpochyby na místě. 83% ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Originál je v podstatě blbina, ale takaja sympatičeskaja fanouškovská blbina dělaná s láskou a jako taková hodně snese. Tohle, krom toho, že vynechává skoro všechno, co bylo v originále dobrý, je nudná zívačka, která není ani dost komediální ani dost hororová. Navíc neni zjevně určená pro fanoušky, ale pro emo mainstream odkojený Twilightem. Z Farrella nejde strach, Yelchinovi nevěřim, že sbalil Imogen Poots, natož že se postaví upírovi a upír sám okolo řádí tak, že divák jaksi nechápe, proč se vůbec skrejvá. Finále samotný je zoufale uspávací a místo aby bylo vrcholem filmu je spíš jeho kolíkem do srdce. Hrůzná je na celým filmu tak leda celková neinvence toho všeho. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, celkem solidní jednohubka, která se tváří stylověji, než doopravdy je. Na to, že upíry moc nemusím, mě ale celkem pobavila a odsýpala. Především mi sedlo sympatické obsazení. 3D: *** Nebylo úplně špatné, asi dvakrát jsem se lekla, několikrát něco (třeba krev) vylítlo div né na mě, ale pořád se jedná spíš o 3d standard, než nadprůměr. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Remake, ktorý dosahuje kvalít originálu. V tomto prípade to však nie je veľmi veľké pozitívum. Má v sebe totiž aj tie isté chyby. Kým sa to však všetko Noci hrôzy z r.1985 dá odpustiť pre rok vzniku a z nostalgie v novom spracovaní to už neplatí. Film má tak isto ťahavé tempo, naivitu, nevýrazné scény a klučkuje medzi komédiou (veľmi sa to sem nehodí alebo lepšie povedané - nie je to dobre namiešane) a hororom (hororové scény sa vydarili viac). Pochválil by som Colina Farrella, užíva si to a je podobne charizmatický ako upír Chris Sarandon. Dobrá je aj hudba a v niektorých chvíľach aj atmosféra. To čo však u mňa získalo pre staršieho predchodcu 3* bolo finále v ktorom boli naozaj dobré a hravé nápady, masky, triky a poriadny masaker. Tu je finále úplne obyčajné a ničím výnimočné. Smola, čiže tentokrát za 2*. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Upírská sága zatím kráčí úspěšně mimo mě. Jediným magnetem byl jako obvykle hlavní tahač Colin, který má tak silné charisma, že mu i toho upíra milostivě odpouštím. Ale když jsem se začala bát vlastní ledničky, nastal nejvyšší čas udělat cvak. Coline Coline, kdo po tobě ide sice dál nevím, ale jsi formát jak Brno, a proto ti uděluji 2 zářivé šťavnaté hvězdičky, užij si to.☺ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Již druhý film, kde Christopher Mintz-Plasse musel skákat z výšky a poranil si nohu. Prvním takovým snímek byl Kick-Ass. (Avalon820)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama