Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (485)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to evokovalo porouchaný hovnocuc. Někdo prostě vysál žumpu z osmdesátých let, a když odjížděl, posralo se mu čerpadlo a celý smrdutý obsah bez skrupulí vychrstl na náročně pěstěný trávník letošního roku. No jo, no, homoupíři jsou holt zrovna v kurzu, a ač ta grafomanská kráva paní Majerová píče své Harlekýny jako o život, asi to prostě pro ukojení všech těch nezletilých gayů a pubescentních kikin nestačí. Škoda, že ještě nikdo nevynalezl Viagru na scénaristickou impotenci! Jediným zanedbatelným pozitivem je, že Kolín toho savce aspoň hraje, vnesl do postavy trochu machistického charmu kolonádního obšousta a na rozdíl od Patyzóna jej možná zatouží přeblafnout, pardon, chtěl jsem říct vysát, i pár heterosexuálních jinochů. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já tomu nevěřil ani chvilku, chacha. Ultramainstreamová hororová komedie (slovo hororová mám chuť dát do uvozovek), určená především pro publikum, které na horory není příliš zvyklé. Od původního filmu se nová Fright Night dějově celkem liší, což bych býval zhodnotil pozitivně (nebaví mě koukat se na úplně to samé, jen v jiném kabátě), ale nic jiného vyloženě pozitivně bohužel zhodnotit nemůžu. Možná jen ten Colin Farrell by si mírný palec nahoru zasloužil, ale upřímně řečeno se mi jeho postava do "hororu" (teď už jsem se uvozovkám neubránil) příliš nehodila. Sto procent stopáže působil jako metrosexuální homosexuál, ne jako krvežíznivá bestie, což je fail. Bezprostředně po zhlédnutí 5/10 (a to v podstatě jen za řemeslo), ale s odstupem času to jde ještě níž... PS: Hnusnější triky jsem už dlouho neviděl. PS: Hateři prequelu Věci, pojďte zkusit tohle... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Horor a komedie pro mě bylo nejlepší spojení ve chvíli, kdy jsem viděl Soumrak mrtvých. Perfektní herci, fantastická muzika a geniální zpracování. Noc hrůzy má něco do sebe. Colin Farrell není vůbec špatnej, ale chybí mi tam nějakej drzejší humor, díky kterému by u mě film dokázal naplno zabodovat. Takhle je to sice zajímavý film, nicméně průměr. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,302,607Tržby Celosvetovo $41,002,607Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,955,797 //počet predaných kusov 208,755║ Ničím prevratná priamočiara béčková báchorka, ktorá nemá čím prekvapiť, povrchná zábavnosť aj akcia. /35%/ ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Normální špatnej horor, kterej ničim nevadí. Farrell poprvý snesitelnej. Vlastně víc než snesitelnej ¦-ɿ Tennant taky ok. Neurazilo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NERAD TI TO ŘÍKÁM, ALE TEN VÁŠ SOUSED.......“ /// Charley je kusanec (nebo Barbín?), kterej zná ,,ty“ finty. Hustý finty! Budou se mu hodit, protože lidi, kteří nepřišli do školy se nikde neflákaj, ale...... Všechno běží jednoduše svižně, jako po másle, občas si ze mně udělaj prdel a do toho všeho uchlastanej C.Farrell. Kravina, která mě baví (i když souboje jeden na jednoho by mohli bejt nápaditější). Možná víc pro teenegery než pro fajnšmejkry, ale rozhodně se jedná o hodně hustou noc, kterou – přestože jsou kosti svině, který se blbě sekaj – nepřeceňuju. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve škole se mi začali ztrácet spolužáci. 2.) Můj kolík požehnal sv.Michael. 3.) Protože si C.Farrell vybírá ,,prďácký“ role. 4.) THX za titule ,,petka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kolegyně GOtoUCSC uvedla, že se 120 minut smála. Tak já jsem asi viděl jiný film, protože pro mne to byl typický žánr - "horror". Četl jsem si recenze polských diváků a také se netrhali smíchy. Takže to označení COMEDY bych bral s rezervou :-) Ale k filmu. Hlavní hrdina sám vypadal jako upír a nebo nemocný herec. Také Toni Collette mi tam moc neseděla. Koukám na ní v seriálu Tara a její svět, kde hraje bláznivou manželku, která má několik osobností a jako matka v horroru, prchající před upírem, to prostě nebylo ono. Zato Colin Farell - paráda, skvělá role. Také není jen tak označován ve filmu jako Sexy-Bad-Ass a fanynky prý v kinech šílely. Filmu nechybí napětí, efekty a jelikož si nepamatuji verzi z roku 1985, nemohl jsem porovnávat. Rozhodně jsem se nenudil.70% ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát hvězdy tři, ale jakmile jsem to udělal, celkové hodnocení filmu z 69% kleslo na 68%, a to jsem udělat nechtěl. Film si to jednoduše podle mne nezaslouží ;) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Nemôžem nič iné len súhlasiť s užívateľom Beckett51.Čo ma ale milo prekvapilo boli úchvatné vizuálne efekty ktoré asi nikto neočakával. Už dávno som sa pri hororovom žánri takto dobre nezabavil, naposledy pri Fleischerovom Zombielende. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodni film jsem nevidel, takze nemuzu srovnavat, ale tohle je takovej misty nevyvazenej mix mezi hororem a komedii, kterej obcas slusne pobavi a obcas naopak nabidne nejakou atmosferickou scenu. Herci jsou docela v pohode, Farrell ma nejaky to charisma, Mintz-Plasse je tradicne hyper hovado, ale mym favoritem tu je Tennant, kteryho jsem si oblibil uz v Dr. Who a jeho iluzionista je naprosto hyper masakralni postava, ktera me pokazdy, kdyz byl na scene, skvele bavila. Jinak neni moc co resit, typickej upirskej pribeh o upirovi v sousedstvi, kde pubertaka nejdriv nebere nikdo vazne a nasledne zacnou chcipat lidi. Problem akorat je, ze je vetsina scen v sileny tme a tak krome toho, ze si moc neuzijete krvavy sceny, si vicemene neuzijete ani ty normalni, protoze proste skoro nic nevidite. Ale i tak slusny 3*. ()

obitus odpad!

všechny recenze uživatele

Fright Night z roku 2011 je natolik špatným filmem, že ho ani nemusím srovnávat se skvělou předlohou z osmdesátých let, abych mu dal nulové hodnocení. Stačí jen vesele zvracet nad emo dětmi, které se potácí nepříběhem aby se nakonec poprali s upírem, jehož jediným charakterovým rysem je, že se umí brutálně zakousnout do jablka. Brrrr. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl, proto mi tento výrazněji nevadil. Klasická za vlasy přitažená hororová podívána pro americkou jailbait generaci. 66% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Remake, ktorý dosahuje kvalít originálu. V tomto prípade to však nie je veľmi veľké pozitívum. Má v sebe totiž aj tie isté chyby. Kým sa to však všetko Noci hrôzy z r.1985 dá odpustiť pre rok vzniku a z nostalgie v novom spracovaní to už neplatí. Film má tak isto ťahavé tempo, naivitu, nevýrazné scény a klučkuje medzi komédiou (veľmi sa to sem nehodí alebo lepšie povedané - nie je to dobre namiešane) a hororom (hororové scény sa vydarili viac). Pochválil by som Colina Farrella, užíva si to a je podobne charizmatický ako upír Chris Sarandon. Dobrá je aj hudba a v niektorých chvíľach aj atmosféra. To čo však u mňa získalo pre staršieho predchodcu 3* bolo finále v ktorom boli naozaj dobré a hravé nápady, masky, triky a poriadny masaker. Tu je finále úplne obyčajné a ničím výnimočné. Smola, čiže tentokrát za 2*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten původní film, ten byl takovej typicky osmdesátkovej, né nějak výrazně hororovej, tohle zpracování je přece jenom trošku temnější, ale i tak se není čeho bát, každopádně Farrellovi to docela sedlo, příběhově se to trochu stáčí k Disturbii, ale to je u mě spíš plus a celkově jsem se u toho bavil, i když mě to nějak neoslnilo. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Originál je v podstatě blbina, ale takaja sympatičeskaja fanouškovská blbina dělaná s láskou a jako taková hodně snese. Tohle, krom toho, že vynechává skoro všechno, co bylo v originále dobrý, je nudná zívačka, která není ani dost komediální ani dost hororová. Navíc neni zjevně určená pro fanoušky, ale pro emo mainstream odkojený Twilightem. Z Farrella nejde strach, Yelchinovi nevěřim, že sbalil Imogen Poots, natož že se postaví upírovi a upír sám okolo řádí tak, že divák jaksi nechápe, proč se vůbec skrejvá. Finále samotný je zoufale uspávací a místo aby bylo vrcholem filmu je spíš jeho kolíkem do srdce. Hrůzná je na celým filmu tak leda celková neinvence toho všeho. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala, že to bude víc komedie... A rozhodně jsem nečekala, že Colin bude jako upír tak moc k sežrání. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na to musí mít člověk žaludek, parazitovat zároveň na osmdesátkách i na TWILIGHTu. Od Colina jsem čekal víc a McLovin se měl zdržet výrazně dýl. Nebolí to, ale ani nijak zvlášť nebaví. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problém není ani tolik v tom, že to není komedie ani horor, ale v tom, že zase chtěl někdo ušetřit na barák. Někomu náramně inteligentnímu přistál na stole scénář k seriálu Fright Night, který by si měl utahovat z upírské tématiky a celého toho humbuku kolem. Pomalu by se rozplétaly osudy teenagerů, televizního šoumena a záhadného cizince, který se usadil na předměstí Las Vegas. Televizní zákulisí, prostředí Las Vegas a vztah k modernímu a prakticky neporazitelnému a lstivému upíru by mohl začít. Jenže tento inteligent se nakonec rozhodl v tom smyslu, že nemá cenu to dělat pořádně a do detailu, že tam vrazí jednu celebritu, která to utáhne za dvě hodiny, vše ostatní půjde na úkor honoráře dané celebrity. Výsledek se zcela povedl, tedy podle této spekulace. Vlastně za celý film nedostanete nic, co by mohlo vaší letargickou mysl vytrhnout. Čtyři až pět lekaček není přesně to, kvůli čemu by dnešní divák v kině pustil chlup. Kdyby to bylo k utřískání vtipné, dalo by se leccos odpustit, ale takhle nezbývá, než se postavit na stranu barikády těch zklamaných náročných diváků. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přihřát si gazpacho na fenoménu Twilight a zároveň jim ostentativně pohrdat, k tomu špetku z Kick-Ass a snítek Zombielandu, něco ze subkultury geeků a školou povinná mládež se snad konečně dozví, že na likvidaci upíra není zapotřebí býti cool, ale míti kůl.. Scénář sice vypadá, že byl zakoupen se slevou na eBayi, ale já se v podstatě až na tuctově debilní digitální konec bavil. Jen mi trošku připadalo, že se režisér Colinovi při vysvětlování podstaty jeho role příliš nevěnoval a on pak chvílemi působil dojmem, že neví, co má vlastně sát.. Jinými slovy, vampýra jeho typu by Seth Gecko bez mrknutí oka umlátil láhví od tequilly na záchodcích Titty Twisteru.. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele

Prebytočné blúznenie. Kto stretol originál nemá čo lúštiť, kto zmeškal spoj bude unesený doiMOBILnej sféry a na konečnej sa možno všetci zhodneme, že Cooly Colin ( môj maznáčik ) do horroru proste nepatrí ! Z úcty k nemu sa rada zrieknem hodnotenia. ()

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama