Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 382)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Takové na první pohled hodně drahé béčko, u kterého jsem si polovinu děje nebyl jistý, kde se vlastně odehrává a u druhé mi to bylo jedno. Pár pomrknutí směrem k původní verzi, i když slovo "sofistikované" by si scénáristé museli nejdřív najít ve slovníku, pár dobrých akčních scén, několik minut čiré demence a ... to je asi všechno. Viděl jsem kinoverzi, ne DC, který je prý lepší, ale myslím, že do téhle vody podruhé nevlezu. Průměr. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spy who bored me. Wisemanův (na klasické sci-fi béčko příliš suchý) Rekall mi nachystal necelé dvě hodiny vzpomínek, o které jsem vůbec nestál. Rutina, uniformita, plagiátorství, trapná pomrkávání k originálu, akční režisérova choť (začínám si myslet, že je to pro ni ventil, aby ho nemlátila doma) a recidivní patlal Wimmer podepsaný pod leklým scénářem. Pokud Kurtík tvrdí, že dobrá akce je v jeho očích víc jak sex, pak to u něj doma trvá 12 sekund i s otočením na záda a kajícným promiň.. Nezbývá než souhlasit s uživatelem Zeebonk, že tento remake je zbytečnější, než ukrajinská šlapka v centru Vatikánu - už jen proto, že během zdlouhavých konkláve musí kardinálům zákonitě „vyhládnout“.. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Téměř doslovný přepis Verhoevenova Total Recall, v němž jsou všechny případné změny ve scénáři vlastně tím nejhorším z filmu. Dále tu máme vizuální krádež Spielbergova Minority Report, roboty z Já, robot. Hlavní postava se ke své škodě snaží projít podobným vývojem jako Jason Bourne (jeho osobnost byla vymazána, ale když to potřebuje, bojové instinkty se ozvou) a to je jen počátek logických děr. Zatímco u Verhoevena logické prohřešky patřily k věci, Schwarzeneggerova postava měla jen základní (skoro až „videoherní“) motivaci a děj se zkrátka přizpůsoboval faktoru zábavy, Wiseman to celé bere až příliš vážně, ale nemůže se opřít o kvalitní scénář ani herce. Naštěstí to má dobré triky, více než slušnou akci a scénu s pianem, která by se skvěle vyjímala v docela jiném filmu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem novou verzi Dickovy povídky, dostal jsem nesnesitelně nudnou coververzi jednoho skvělého filmu. Pominu-li povedené vizuální efekty a nápad s oprášením "starého dobrého" vysídlování nepohodlných obyvatel Velké Británie do Austrálie, nezaujalo mě v novém Total Recallu vůbec nic. Nejapný příběh plný pitomostí a klišé, který se nezmůže na nic nápaditějšího než na citace z originálu, se Verhoevenově krvavé sci-fi anekdotě nemůže rovnat ani v nejmenším. Colin Farrel je trapný, Bill Nighy nevyužitý, ženské postavy zbytečné. Stejně jako celý tenhle snímek. Zafungovalo snad jediné - při jeho sledování jsem dostal chuť podívat se znovu na všechny ty mnohem lepší filmy, které vykradl. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RECALL – VZPOMENEME SI ZA VÁS....“ /// Nejvíc mě překvapuje, že ani s Colinem nemám po pár minutách problém. Přehršel sci-fi serepetiček a pozměněnej příběh, dělají pro nadšence z Recallu vo dost sympatičtější podívanou než ze zbytečnýho Spidermana. Fakt hezký obrázky, …. no jo, když kurva já to už zkusil dřív (a nebylo to u sila) pičo! Chybí moment překvapení a ze starýho dobrýho ,,béčka“ prostě áčko nevyhoníš. Ani s Kate bez latexovýho oblečku (no možná bez jakýhokoliv oblečku by se vyhonilo…., ale to je čistá polemika)! Chtěl bych věřit, že ,,prvničky“ fláknou i 4*, ale zřejmě nenapravitelní obdivovatelé originálu nad 2* nevylezou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,We Can Remember It for You Wholesale“ vod Philipa K. Dicka z roku 1966 ani stejnojmennej film neznám. 2.) Zdá se mi, že mám za manželku pěknou svini. 3.) Přemejšlím, že si nepůjdu po práci ,,smáznout disketu“ do hospody, ale do Recallu. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • V režisérském sestřihu se ve scéně, kdy Quaid (Colin Farrell) hraje na piano, objeví na obrazovce jako jeho alter ego místo Colina Farrella Ethan Hawke, což v rámci děje víceméně nedává smysl. Jessica Biel (Melina) poté v jednom z interview vysvětlila, že Hawke měl podle všeho původně hrát Quaida v celé úvodní pasáži filmu, a tedy být i na obrazovce ve scéně s pianem, ale nakonec si tvůrci řekli, že by pro diváka bylo příliš složité, kdyby měla jedna a táž postava během filmu dvě různé tváře, a všechny scény tak natočil pouze Farrell. (curfew77)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama