Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 382)

novoten 

všechny recenze uživatele

Originál mi nesedí snad vůbec ničím, takže smířlivé tři hvězdy jsou pro nový Total Recall malým vítězstvím. Potěší vynechání Marsu a větší důraz na všestrannou manželku, otráví zbytečné logické chyby a trochu přestřelená stopáž. Wiseman spoustu věcí zachraňuje akcí (v čele s předčasným vrcholem filmu v podobě honičky ve výtazích) a nejlépe mu v tom pomáhá znovuzrozená Kate Beckinsale. Odvaha producentů nasypat tolik dolarů zrovna do téhle vize ale zůstává nevysvětlitelná. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když už člověk ví, co ho ve filmu čeká, má z celé té podívané trochu menší radost (bez té vědomosti by ten film musel být ještě lepší - závidím těm, co absolutně netušili, o co tam půjde). To je velká nevýhoda, ale za to rozhodně tento počin nemůže. Pro radost ortodoxním vyznavačům starší verze věnoval hned několik "scének" a víceméně jel po vlastní ose. Nemá smysl v tom škarohlídsky šťourat a hledat, co kde a čím to něco připomínalo. To je dnes už prakticky normální. V každém novém filmu vidíme sem tam nějaký ten prvek, který jsme již dříve viděli. A bude hůř. Časem se všechny možnosti vyčerpají a už se bude jen kombinovat. Kdo čeká, že se bude pořád točit něco originálně nového, bude mu svět filmu peklem. Že to bylo terminatorovské nebo jako z Blade Runnera… protože tam pršelo a všude byli Čongové - to přeci nevadí (je docela možné, že v budoucnosti se Čongové rozlezou po celém světě. To je přeci vize a ne kopírování Blade Runnera). Byla to nádherná podívaná s poctivým (až skoro pedantsky) dokonalým futuristickým světem a že tam řádila nesmrtelná teta, mě nikterak nerozhazuje. Kate Beckinsale byla démonická jako nikdy a tak to má u zhrzených manželek/agentek sakra být, ne? Richter v podání M. Ironsidea ve starší verzi byl stejně tvrdohlavý, stejně nelítostný. Nemá ovšem cenu tento snímek s tím starým srovnávat. To je samozřejmě nesmysl. Tohle je nové zpracování Dickovy povídky a ne remake oblíbeného filmu s Arnoldem. Pro mě je to zkrátka jednoznačně poctivé sci-fi s několika naprosto unikátními a dechberoucími pasážemi. Ano, ty výtahy! Chvílemi jsem úplně zapomínal fibrilovat. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Za mňa teda nie. Vôbec nie. To akčné remeslo je fajn, ale bohužiaľ je v službách tak zbytočného, sterilného a v porovnaní s originálom totálne vykastrovaného filmu, že už v polovici som otrávene zíval. A ku koncu to bolo len horšie a horšie. Kravina, v ktorej nie je takmer nič pôvodné. A to málo, čo je, je stupídne až beda. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující první půle polaská srdéčko každého scifisty. A přitom ani nevadí, že asijská architektura, věčný déšť a paraplíčka vykrádají ´Blade Runner´, silníční naháněná se vznášedly pak ´Minority Report´. Jenže potom, s přibývajícími minutami, film dá jasně na srozuměnou, že scénář psal nechvalně proslulý Kurt Wimmer, člověk bez talentu a tvůrčí inteligence, takže vršící se otravná klišé a situace jak z těch nejpodřadnějších filmových béček rychle zchladí počáteční nadšení. Kde si starý ´Total Recall´ očividně vytíral zadek s klišoidním Hollywoodem a byl poutavý ve své nejednoznačné odpovědi co je pravda a co sen, tam je Wisemanův film nablblý a žalostně předvídatelný. Je jako „terminátoří“ postava v podání Kate Beckinsale – vizuálně atraktivní a energický, ale tupě přímočarý. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak já jsem sem do sci-fi zabrouslila hlavně kvůli Colinovi. Byla jsem možná ve velké výhodě, že jsem to mohla sledovat bez jakéhokoliv srovnávání s jinými sci-fi filmy, tak jsem se jen bavila. Vizuálně a po trikové stránce výborný, scénáristicky jsem občas bloudila, ale mělo to spád a nestačila jsem se nijak výrazně nudit. Nesmrtelného Colina, který bravurně bruslil mezi milionama střel bez úhony na zdraví, jsem měla po celou dobu na očích, tak co víc bych si mohla přát. Jo a holky se tam taky pěkně pudrovaly ve výtahu. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama