Reklama

Reklama

VOD (1)

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 380)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně zjednodušující a až bolestivě naivní dystopické scífko. Když ale člověk rezignuje na kladení otázek jako "jak" a "proč", tak to docela jde. Vizuálně a řemeslně je film totiž velmi dobrý, jen ten scénář je holt blbost. U některých filmů bych to nepřekousl, zde ano - už jen kvůli dynamickým, nápaditým akčním scénám. Wiseman možná není génius, ale jestli se někdy dostane k dobrému scénáři ... tak bych ho úplně neodepisoval. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět ("ukradený" z původního filmu) zabalený do temně vykresleného prostředí budoucnosti a nerealistických, nezajímavých akčních scén. Film, který se snaží působit na dvou rovinách: Jako post-apokalyptické drama i odlehčený akčňák (odlehčený potom čistě proto, že už předem víte, že ani jedna z tisíců kulek hlavní hrdiny nezraní, i to, že záporáci budou umírat vzestupně podle své důležitosti). A jako takový nefunguje ani na úrovni jedné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spy who bored me. Wisemanův (na klasické sci-fi béčko příliš suchý) Rekall mi nachystal necelé dvě hodiny vzpomínek, o které jsem vůbec nestál. Rutina, uniformita, plagiátorství, trapná pomrkávání k originálu, akční režisérova choť (začínám si myslet, že je to pro ni ventil, aby ho nemlátila doma) a recidivní patlal Wimmer podepsaný pod leklým scénářem. Pokud Kurtík tvrdí, že dobrá akce je v jeho očích víc jak sex, pak to u něj doma trvá 12 sekund i s otočením na záda a kajícným promiň.. Nezbývá než souhlasit s uživatelem Zeebonk, že tento remake je zbytečnější, než ukrajinská šlapka v centru Vatikánu - už jen proto, že během zdlouhavých konkláve musí kardinálům zákonitě „vyhládnout“.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Len Wiseman měl zdánlivě všechny trumfy ve svých rukou - známou a úspěšnou předlohu, hvězdy s širokým hereckým rejstříkem, velký rozpočet a nové filmové technologie, přes to všechno se mu nejen nepodařilo Verhoevenovu verzi předstihnout, dokonce se k ní ani nepřiblížil. To přitom vůbec nejsem starou verzí oslněný, ze zajímavé povídky o utajené identitě a složité konspiraci udělal Verhoeven popovou brakově vypadající podívanou, která se velkým obloukem vyhýbá jakýmkoli hlubším myšlenkám. Nutno ale přiznat, že v tom, oč se snažil, byl holandský režisér úspěšný. Je to, nepočítám-li Terminátora, jediný snímek, kde je u Arnolda možno mluvit o jakéms takéms herectví - každopádně z jeho fyzického typu vytáhl Verhoeven maximum. Jeho braková estetika byla zajímavá, během celé stopáže dokázal přicházet s chytlavými scénami a prvky, nikde nenudil. Wiseman se pokouší o akční blockbuster, ale příliš okatě parazituje na svém předchůdci, až moc se drží osvědčených žánrových vzorců a v záplavě nerealistické akce a bombastické výpravy neumí překvapovat ani zaujmout. Nedokáže ani dokonce pořádně prodat své postavy. Nakonec z jeho dílny vzešel typický snímek, který má velké ambice, které nedokáže naplnit. Celkový dojem: 25 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojenej. Od puvodniho Recallu se to teda silne vzdaluje, ale uprimne receno, udelat totoznej film a misto Arnolda sem dat Farrella, tak je to daleko vetsi pruser. Takhle tu mame proste slusne natoceny akcni sci-fi, kde po par uvodnich kecech akce prakticky neprestava. Triky jsou na naprosto spickovy urovni a celkove vizual je moc peknej, az to misty vypada jak videohra. Colin se docela snazi, ostatni herci tu jsou sice jen tak do poctu, ale neurazi. Jedinej problem je v celkem hloupym scenari, kde je vse od zacatku do konce jasny a kdyz nahodou hrozi nejaky zmateni divaka, honem se prispecha s vysvetlenim. Ale kdyz nebudu porovnavat s puvodnim filmem, mam tu proste solidne natocenej film za slusny 4*. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Bojovú scénu na jeden záber predviedol sám Colin Farrell bez dabléra a bola natočená na 22 pokusov, kým ju Farrell urobil dokonale. (Arsenal83)
  • Jessica Biel (Melina) prezradila, že pri nakrúcaní ju inšpiroval herecký kolega Colin Farrell (Douglas Quaid). „Colin je jedným z dôvodov, prečo to bol taký skvelý zážitok. Je inšpirujúce sledovať ho," povedala a ďalej dodala: „Neustále sa snaží urobiť niečo inak, prekvapoval mňa, prekvapoval seba a stále posúval svoje hranice." (Sufferer)
  • Quaidovo (Colin Farrell) skutočné meno „Hauser“ odkazuje na príbeh nájdeného Kaspara Hausera z 19. storočia, ktorý akoby strávil celý svoj život v tmavej miestnosti bez spojenia s vonkajším svetom. Objavil sa ako tínedžer a bol považovaný za dediča šľachtického pôvodu. Táto teória bola neskôr vyvrátená. Zomrel na zranenie nožom a povedal, že bol napadnutý (rovnako ako Quaid), ale neexistuje žiadny pozitívny dôkaz, že sa ním proklamovaný incident skutočne stal. (Arsenal83)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama