Reklama

Reklama

Vrána

Trailer 1

Obsahy(1)

Milenci Eric Draven (Bill Skarsgård) a Shelly Websterová (FKA twigs) jsou brutálně zavražděni. Podle staré legendy odnáší duše zemřelých do říše mrtvých vrána. Eric vstává z hrobu a pod ochranou vrány se jako takřka nesmrtelná bytost začíná mstít svým vrahům za sebe i Shelly. (Vertical Entertainment)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ale dejme tomu, že to i bude horor, pak tedy gotický s prvky fantasy, něco ve stylu Constantine. Tam sice neni žánr gotický, ale rozumíme si. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Cordell

Kámo zkus se někdy podívat na to, jak je ten komiks situovaný, nemusíš ho ani číst, ale už jen z těch obrázků je vidět, že jak původní Vrána tak i tahle, se snaží držet mantinelů. A nemúžeš o nějakém filmu prohlašovat, že je horor i když neni, pak je v tom chaos. 

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Je úplně to jedno, ačkoliv jsem ji vždy tak nějak měl za horror, už podle 
traileru a hlavního herce, to bude dílo nic moc. Však sleduj pak hodnocení vs 
původní originál. Už jen ten herec, nesympatická postava, příliš vymalovaná do 
cirkusu.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, mm13

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

HMTD

No já si troufnu říct, že původní film charaktery prodal ještě hůř, protože rovnou začal vraždou, než jsme hlavní postavu stihli poznat a vytvořit si k ní sympatie. 

HMTD

HMTD (hodnocení, recenze)

Škoda, až moc se snaží odlišit a myslím, že to dílu spíš uškodí. K vráně prostě sedí trochu jiný vizuál a jiná hudba. A myslím, že by tam měla být i tak trochu proměna charakteru, kterou tady budou mít větší problém prodat když rovnou začínají s potetovaným "týpkem".

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

chymi

To je fakt, že informácie sú neúplné. Také budú, až kým nebude možné ten film vidieť. Je ale normálne sa o očakávanom baviť, hoci len na základe toho, čo o ňom bolo doteraz zverejnené (dupľom, ak je von už aj trailer).

V rámci toho som sa ti iba snažil predostrieť, odkiaľ pramení tá (krajná) nedôvera v tento "projekt". A ako vždy, aj v tomto prípade sa veľmi rád budem mýliť a vlastne už teraz držím palce všetkým, ktorí, napríklad ako ty, to so svojou obhajobou myslia úprimne, aby mali pravdu. ;)

na příspěvěk reagoval chymi

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

jako kvalita nic moc a makeup taky, ale na tu roli by se podle mně nehodil, ale ten Lobo, ten tam je. 

chymi

chymi (hodnocení, recenze)

mm13

souhlas, že Proyas je - nebo spíš byl - jinde, než je Sanders, ale i v těch jeho dvou příspěvcích do světové kinematografie byly světlejší momenty :) .. souhlas s tím, že původní film měl svojí vlastní skvělou tvář a tenhle trailer má odevšad něco - generický revenge, tu trochu wicka, tu trochu jokera, tu trochu jakehokoliv filmu s chorym jedincem (př. dogman nedávno), atd .. jen jsem cítil potřebu se snad poprvé v životě vyjádřit v nějaké diskuzi, protože mi přijde choré tohle předčasné zatracování něčeho na základě vlastně neúplných informací .. ano, třeba to bude sra*ka, ale vím, že toho budu svědkem v kině :D .. čekám na to uz přes 10 let, kdy se kolem toho motal Momoa, nebo Evans ..

je mi to nějakým způsobem sympatické .. Sandersova Sněhurka nebyla marná, scénárista nemá špatné zářezy na kontě, Bill mě baví ve všem, Hustota žeru od 30 dnů dlouhé noci a Proposition, vypadá to na budování určité vlastní poetiky a vlastní rozšíření pozadí protagonistů a taky jsem zvědavý, co za úchylnost vytvoří Karel Dobrý - ten jeden záběr se změnou výrazu v tváři mi ho prodal ..

totožně jsem se cítil nedávno u Hellboye a vím, že to samé budu prožívat i u Highlandera ..

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

chymi

Alex Proyas sa do prvej ligy nedostal, ale je určite ďaleko lepším režisérom než Rupert Sanders. Je pútavejší rozprávač a má neporovnateľne väčší cit pre budovanie atmosféry...

...to, spolu so soundtrackom dokonale ušitým na svoju dobu, stúpajúcou hviezdou Michaela Wincotta (ktorý 2 roky predtým na seba výrazne upozornil v Scottovej 1492-ke) a v neposlednom rade tragickou smrťou Brandona Lee spôsobilo, že sa filmová adaptácia Vrany priblížila svojej predlohe. V žiadnom ohľade ju neprekonala, v žiadnom sa jej nevyrovnala, ale vo všetkom podstatnom sa jej priblížila dosť na to, aby sa z tohto filmu stal fenomén a pozdejšie kult. Zaslúžený, pretože Proyasovi sa do toho podarilo vniesť vlastnú poetiku, ktorú spomínané okolnosti už len zvýraznili.

Čo ponúka The Crow 2024? To ešte len uvidíme. Podľa ukážky to ale vyzerá, že nič... (možno Dannyho Hustona... a samoúčelnosťou páchnuce grafické násilie... a potom už fakt nič)

na příspěvěk reagoval chymi

chymi

chymi (hodnocení, recenze)

Azrail

dnes jsem četl článek o nenávisti k tomuhle snímku už z traileru na youtube, u kterého převyšuje počet palců dolů ty nahoru .. jsem velký fanoušek komiksu a pamatuji si svoje zklamání, když jsem poprév viděl film s Brandonem a hledal jsem si k němu cestu - následně jsem se oprostil od tohohle srovnávání a přijal to jak to je (stejně s tím už nic neudělám, protože to existuje) a stal jsem se fanouškem této reimaginace formou jiného média i poupravení příběhu pro jeho potřeby .. po shlédnutí tohohle traileru jsem prožil úplně stejné zklamání jako u filmu z roku 1994, zase to není ten příběh - ale potom jsem si ho pustil znovu, znovu a znovu a přijal tuhle reimaginaci znovu, protože jsem fanoušek postav, příběhu a poetiky komiksu a dám tomu velkou šanci .. jiná doba, jiní lidé (diváci) a je to přizpůsobeno, aby to oslovilo novou generaci fanoušků .. a poslední věc, které jsem si shodou okolností dnes všiml - zmiňovaný "špatný" Billův účes má mnohem blíž tomu z komiksů než ten z původního filmu - vpředu byznys, vzadu párty, jen to není takové vrabčí hnízdo jako v knize ..

na příspěvěk reagoval mm13

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Azrail

nemluvě o tom, že trailerům nelze věřit, buď působí debilně jako třeba tady a nebo působí fantasticky jako u Godzilla 2 Král monster a ve výsledku ten film byl spíše průměrný. 

Azrail

Azrail (hodnocení, recenze)

Původní film s legendárním Brandonem je kultovní, ale nalijme si čistého vína, komiks adaptoval také velmi volně. 

Já od tohoto filmu nečekám druhou legendu, ale beru ho prostě jako novou imaginaci a nebudu ho srovnávat s původní Vránou. Trailer není nic dech beroucího, ale popravdě není za mě ani špatný a celkem mě oslovil. A Bill Skarsgård je fantastický herec, o tom snad nikdo nepochybuje. Já dám snímku určitě šanci a pak teprve budu vynášet soudy. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, chymi

ScarFace_V8

ScarFace_V8 (hodnocení, recenze)

PKD

Škoda, že toho nemá víc na kontě. Celkově v to mám větší naděje jak z celé budoucí herní tvorby... Už jenom co jsem viděl z toho Short message... Přijde mi to jako takový rádoby cool horůrek pro děcka - viz https://ibb.co/MN8BzVR . Prostě prakticky s vynecháním slova horůrek přesně jako nová "Vrána". Lovecrafta klidně. Naštěstí aspoň tomu se daří v herním průmyslu - Alone in the Dark už za pár dní ! 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

ScarFace_V8

Vkladam do nej jako HC fanda SH zn., velke nadeje. I ta 1.povidka z Yuznova Necronomiconu, se mu povedla asi nejlepe ze vsech 3. Nejakeho HPL bych mu dal klidne. 

na příspěvěk reagoval ScarFace_V8

ScarFace_V8

ScarFace_V8 (hodnocení, recenze)

PKD , Sabrewulf

Rovněž vybavil i herce konzolí s kopií hry ať si ohmatají sami v čem to vlastně mají hrát :D ... Jojo, má být další film... Gans to oficiálně potvrdil už předloni jak mělo Konami tu velkou oznamovačku budoucích her - Return to Silent Hill. Má to adaptovat druhý herní díl se Sunderlandem 3:-) ... No právě, přesto tomu Bassett psal i scénář.

Jsem rád, že nejsem sám 

na příspěvěk reagoval PKD

Sabrewulf

Sabrewulf (hodnocení, recenze)

ScarFace_V8

Gans říkal, že má hru rád, že ji samozřejmě hrál, Basset přiznal, že hru vůbec nezná. Tím se vysvětluje všechno. On prostě vůbec nevěděl, co vlastně točí, takže ten psycho-japonský feeling nahradily "americké" zpomalovačky a jiné úlety, co se do toho univerza vůbec nehodí. Počkat, jaký další SH, Gans  nějaký chystá? :-) Jinak, nechci být OT, ale poslední věc ohledně videoherních adaptací: do smrti mi bude smutno, že se nedostalo na adaptaci Onimusha, kterou nejen, že měl točit taktéž Gans, ale navíc měl mít hlavní roli sám Onimusha Takeshi Kaneshiro. To mohl být neskutečný nářez. Pláču. 

na příspěvěk reagoval PKD, ScarFace_V8

ScarFace_V8

ScarFace_V8 (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Přesně... Videoherní adaptace jsou kapitolou sama o sobě. Gans udělal v příběhu mnoho změn kdy asi tou nejvýraznější byla změna hlavní postavy. Ale přesto zachoval toho ducha první hry. Hodně to stálo i na Avarym, bez kterého už do pokračování nešel. A tady je vidět přesně ten rozdíl mezi prvním a druhým filmem. Bassettovo Revelation je spíše takové tech-demo. Ukázka moderních technologií včetně nuceného 3D, které v té době hrozně frčelo, že zapomněli, že by měl film mít nějaký ten obsah. Jsem velice zvědav na Gansovo další Silent Hill.

na příspěvěk reagoval PKD, Sabrewulf

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Sabrewulf

Tak Gans a jeho Silent Hill je neco neuveritelneho. Taky jsem tehda na to sel 2x. Kulervouci naser. 

rockwoman

rockwoman (hodnocení, recenze)

Vůbec nepochybuji o tom, že Bill Skarsgård je talentovaný herec, takže nic proti němu. Co mě už ale vyloženě štve a zároveň je mi z toho smutno, jsou tyhle nesmyslný filmový návraty. Vždyť přece a teď mám na mysli film Vrána už zfilmovaný byl a to před třiceti lety a myslím si, že především díky hlavnímu hereckému představiteli toho prvního a pro mě osobně jediného Erica Dravena, kterého tak skvěle ztvárnil Brandon Lee měla právě tato filmová verze Vrány nejen ojedinělou atmosféru, ale také své kouzlo. 

bratr.Milan

bratr.Milan (hodnocení, recenze)

Ten čistý vyhlazený vizuál se podle mě k Vráně nehodí. Zároveň je tam ošklivé CGI. Nejvíc to tahalo za oči, když v traileru rozstřelí chlápkovi hlavu.

Mrs.Vader

Mrs.Vader (hodnocení, recenze)

tak sem konecne videla i trailer a to mi bohate staci, bliju vazeni, stydet by se za takovy paskvil meli, smutne, ze takovou kultovni klasiku takto zneuctili :( :(

Akira777

Akira777 (hodnocení, recenze)

Já se celkem toho bojím, ale když jsem se nedočkal zfilmovaného The Darkness, tak možná tohle nebude zle.

ScarFace_V8

ScarFace_V8 (hodnocení, recenze)

Bingos

Ano je to tak... Jako existují talentovaní režiséři co mají pro adaptace cit a ví co tam dát a co nedat. Viz třeba zmíněný Zack Snyder - 300 převedl excelentně, do Watchmen se dostalo to nejdůležitější (přestože to Moore nenávidí a nikdy tu "sračku" nechce vidět) a myslím, že kdyby dostal šanci a volnou ruku na zfilmování Millerovo Návratu temného rytíře, vytvoří 10-hodinový epos naprosto věrný komiksu.

Měl pro to cit i Rodriguez když točil Sin City - ten měl i tu soudnost spolupracovat se samotným autorem předlohy a ty filmy byly (ovšem s pár změnami) prostě převedené komiksy na filmové na plátno.

A když odbočím od komiksů tak třeba Petrer Jackson když točil Pána prstenů. Rovněž se do adaptace nedostalo všechno a prošlo si to spousty změnami - třeba vystřižení Toma Bombadila, protože byl pro příběh moc OP. Nebo když Saruman odešel terorizovat Kraj - ne prostě to chtěl po 4,5 hodinách důstojně ukončit.

Bídně mohlo dopadnout třeba Glukhovskyho Metro, které filmaři z USA chtěli zasadit na Manhantan, protože podle nich je Amerika jediná země na světě. Naštěstí Metro skvěle podporují tři výborné herní zpracování.

Rád bych v takovém duchu dostal Vránu. Ono je těžký se takhle s někým bavit o Vráně, protože když řeknu, že chci adaptaci, tak si všichni vzpomenou na první film nikoliv komiks... A taky to s ním srovnávají. Jenže ten už je 30 let natočen a i ten s komiks neadapatuje přesně. Přesto to bylo natáčeno s citem.

No v případě BBC můžeme být rádi, že Sherlocka nehrál Idris Elba.

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

Bingos

Bingos (hodnocení, recenze)

ScarFace_V8

Tady jde podle mě o to, jak vnímáš význam slova adaptace - to jak je věrná originálu (nebo dokonce předchozím adaptacím) je jedna škála, to jak je dobrá zas jiná a rozhodně před to nejde postavit rovnítko.

Jak věrné je převedení románů A. C. Doyla v seriálu od BBC, například?

na příspěvěk reagoval ScarFace_V8

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Cordell

Problém je v tom, že tohle neni horor, tak jako první filmová Vrána, taky neni horor, je to temné fantasy, to je něco jiného.

na příspěvěk reagoval Cordell

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

Jako horrorovy expert, mohu jedině predikovat, že tohle už jen dle traileru bude propadák.
Jediný smysl, kdo se na film podívá, pokud žije na stejném místě, jako se film natáčel a to je celé.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

btw tenhle rok, si Skarsgård bere pro sebe Boy Kills World, Vrána a Nosferatu a všechny filmy, mají takový ten punk a gotic styl, sakra dejte mu už někdo Oscara. 

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

ScarFace_V8

ScarFace_V8 (hodnocení, recenze)

Bingos

Četli jsme oba ten samý komiks ? Protože tohle to ho asi úplně minulo a to ohromným obloukem... Jako ok - kdyby se to jmenovalo třeba Revenge movie a hlavní postava by byl třeba Pepa, neřekl bych půl slova - ať se děcka baví... ehm tehdy... lákadlo v podobě brutalizovaného eRka neznamená nutnost to hned vidět. Sarah to tady vystihla dobře

 

Prostě a jednoduše jsem pevně věřil v nějaký hlubší význam, větší akurátnost ku komiksu, větší respekt k původnímu filmu, pohrát si s prvky filmu jako obraz, muzika, stylizace prostředí... Když Snyder převáděl 300, taky vdechl život každému jednotlivému panelu, který Miller napsal a nakreslil. Proč to nejde i jinde? (Řeči typu "Tak si to natoč sám" si laskavě nechejte od cesty).

Nic proti Skarsgårdovi. Jako herce ho mám rád, ale Brandon Lee je jediný Eric Draven... Change my mind.

na příspěvěk reagoval Bingos

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

HEED , Yoshitsune

NIE !! (čím netvrdím, že iba "gotika" by fungovala). Hlavne je to celé jedno, bude to o ničom, vzdajte sa nádejí, je to impotentný Sanders a ukážka už iba potvrdila, že nie je o čo stáť.

Bingos

Bingos (hodnocení, recenze)

Přijde mě, že sou lidi dost přepodjatí. Ty zhrzené výkřiky mi přijdou mimo...

Hledat ducha původního filmu by byla úplná blbost, protože ten jednoduše nezestárl.

A jako z tvůrčího týmu nikoho neznám, takže se možu akorát domnívat, jestli mají nějakou komplexní autorskou vizi, ale pokud náhodou ano, tak vlastně těžko hledám, proti čemu se v této fázi vymezovat. Posadit místo Joy Division a emo vlasáče pokérovaného emo rapera mi přijde jako docela cool perspektiva. Ta přestylizovanost pořád sedí, možná i víc, vzhledem k tomu, jaký vizuální jazyk používá současná mladá tvorba. Atmosféra traileru ke mě promlouvá podobným hlasem, jak komix. Dokážu si představit, že by to mohlo fungovat - samotného mě až překvapuje, jak mě výsledek docela dost zajímá.

na příspěvěk reagoval ScarFace_V8

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ale jasně že mám rád původní Vránu, jen se těším na tuhle a doufám že se povede ve směru, láska- smrt-brutalní pomsta-nalezení klidu se svou milou. 

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Prečo by to malo stačiť a ešte k tomu dokonca bohato, to si žiada okamžité vysvetlenie! ...alebo píšeš len aby si písal?! (ako vlastne skoro vždy)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ono bohatě postačí, když tenhle film bude mít vyšší hodnocení, než poslední tři filmy a seriál :))

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Podľa ukážky to vyzerá na poriadne trápnu pozérsku píčovinu!

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

na jednu stranu je fajn, že to má málo společného s komiksem a nebo s původním filmem, takhle si tenhle film může vyprávět svůj příběh a nebu se nuset držet určitých mantinelů.

Související novinky

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Bard opouští Vránu

Bard opouští Vránu

26.01.2015

Nebo chcete-li: Luke Evans, představitel lučištníka Barda z filmové trilogie Hobit, si nakonec nezahraje Erica Dravena, hlavního hrdinu nové adaptace comicsu Vrána. Slavné dílo Jamese O'Barra, ve… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama