Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (169)

Milan25 

všechny recenze uživatele

Neskutečně utahaný seriál o skupince "sourozenců", kteří náhodou mají nějaké nadpřirozené schopnosti, které během seriálu sem tam použijí. Deset dílů rodinného dramatu se spoustou zbytečných odboček by šlo hezky zkrátit na dvouhodinový celovečerák, který by měl aspoň nějaký spád. Netuším, zda se plánuje nějaké pokračování, ale klidně si to nechám ujít. Věřím, že komiksová předloha bude zajímavější. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte nudnejšie ako The Boys. Nezaujala ma žiadna postava a ani ma nebavila celá tá mytógia. Či zachránia svet mi bolo u prdele. Bavili ma jedine akčné scény. Niežeby to boli nejaké pecky, ale aspoň je tu behom každého dielu jedna solídna prestrelka alebo bitka. Po troch dieloch som to už len zrýchlene preklikal do konca série a vychutnával si jedine akčné scény. Ďalšiu sériu rozhodne vynechám. Superhrdinské seriály sú ešte väčšie zlo ako filmy. 4/10. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi svieže a zábavné. Seriál stojí na postavách, ktorých disfunkčnosť je sympatická. Snaha o hľadanie si toho svojho miesta v živote a zároveň sa vysporiadať zo všetkými detskými traumami je vždy vítaný spôsob ako z niekoho spraviť hrdinu. Umbrella Academy má robotov, hovoriacich šimpanzov, cestovanie časom, konšpiračné organizácie, niečo z detektívky, úchylku na plastové figuríny, skvelý soundtrack, romancu, vtip a niekoľko wtf momentov. Skvelo namiešaný guláš prvkou, ktoré ale fungujú a vzájomne koexistujú, bez toho, aby pôsobili prepálene alebo absurdne. V rámci sveta ktorý obývajú, dávajú kupodivu dokonalý zmysel. Striedma prítomnosť akčných scén je dokonca vítaná. Teším sa na druhú sériu. Prvá séria - 100%. Prvá séria bola svieža a príjemná. Druhá je obrovská scenáristická katastrofa. Milujem tie momenty, keď sa zachraňuje svet alebo sa hrá o čas, ale postavy kecajú, prechádzajú sa, uhýbajú sa miliónom guliek a sú zachránený v poslednej minúte. Celá séria je tak zbytočne naťahovaná, až to bolí. Všetky postavy sa stretnú, ale namiesto toho aby boli spolu si ide každý svojou líniou - pričom väčšina z tých línií nemá vôbec zmysel pre samotný príbeh - Lutherov zamestnávateľ, manžel Allison, alebo Klausova sekta. Išlo mi to veľmi pomaly. Niekoľko skvelých nápadov, vytratených do prázdna. Komiks je trošku o niečom inom. Dúfam, že to tretia séria zachráni, inak sa bude jednať o strašne premárnenú príležitosť. Druhá séria ňou už v zásade bola. 2.séria - 55% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Parta, která zoufale postrádá nějakou vzájemnou chemii. Herci bez špetky charisma. Dlouhý ukecaný scény, který jsou ukázkovou definicí fráze "šustí to papírem". Otravná snaha roubovat do každý akční scény nějakej pop-rockovej song, aby to vypadalo jako ve Watchmenech. Anebo nechat celou partu tancovat v různých částech domu na jednu písničku tak, aby se vytvořilo zdání nějakýho vzájemnýho pouta, místo toho ale spíš přichází pocit trapnosti za všechny zúčastněné, že si hrají na Breakfast club. Přitom potenciál by tu v předloze byl. Výslednej produkt je ale spíš další narychlo spíchlej seriál od Netflixu. Potřebujeme víc obsahu, abyste se uscrollovali k smrti! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedine čo má tento seriál naučil je, že stačia dve série a dosť. Zo začiatku ešte celkom fajn, ale postupom času sa nuda nabaľovala exponenciálnym tempom. Stále o tom istom. Keby nebolo pár zaujímavejších scén a pomerne slušne zvládnuté akčné scény tak mi viečka zlomia lícnu kosť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadských mestách Toronto a Hamilton. (Astonko)
  • Název „Ut malum pluvia“, jenž můžeme vidět v erbu Umbrella Academy, znamená „When evil rains,“ („Když prší zlo“). (mikki089)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama