Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Předloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrají:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (170)

dragon94 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle seriál je taková neoriginální sračka, až to hezký není. Všechno v tomhle seriálu jsme už mohli vidět jinde mnohem lépe podané. Ke všemu je zde všechno ohromně natahováno, jak je na Netflixu někdy zvykem. Jsou zde epizody, ve kterých se vlastně vůbec nic nestane. V takovém případě se člověk, alespoň zaměří na příběh jednotlivých postav, ale co z toho, když se tu navíc objevuje obrovské množství nelogických scénáristických hloupostí. Hlavně teda v páté epizodě vylézá na povrch jak debilní ten scénář vlastně je. Tolik věcí, které si tu vzájemně odporují, jsem pohromadě, snad ještě nikdy neviděl. Akce jako taková úplně nejhorší není, ale rozhodně nemá čím oslnit a je spíše průměrná, až podprůměrná. Po páté epizodě s tím končím. Nemusím vidět, každou natahovanou sračkoidní nudu. Bez ohledu na to jak jsou mi herci sympatičtí. Možná jen za ně 1* 15% ()

lukasch 

všechny recenze uživatele

Ellen Page zase ohýbá světy, Robert Sheehan zase hraje Nathana z Misfits a já se zase jednou spálil na Netflixu. Originální komiksárna, která měla tu nakročeno k Heroes, tam zase ke Kick-Assu mě fakt zklamala. Materiál na celovečerák roztahaný do deseti hodin. Postavy i svět mě zajímaly, ale když se banda superhrdinů chovají jako idioti a tvůrci ani běhm té přepálené stopáže neodpoví na všechny otázky, tak mě to opravdu uráží. Navíc si nepamatuju, kdy jsem naposledy viděl něco s tak nehodící se hudbou (ač soundtrack je sám o sobě fajn). Překvapil mě ale skvělý Aidan Gallagher, z něj bude hvězda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na ComicConu se objevil herec z tohoto seriálu a já usoudil, že tohle je možná ten moment tento seriál konečně vyzkoušet. Kór, když má zde takové hodnocení a docela se o něm mluví. Po první sérii mě to ale vůbec nenadchlo. Zpěvák z My Chemical Romance si udělal svůj vlastní projekt se „superhrdiny“, kterých tady už bylo tolik, že je těžké něčím navíc zaujmout. A i když tu evidentně filmařské řemeslo našlo svojí kvalitu, stejně jsem se nedokázal do chování těch všech postav vpravit tak, aby mě to bavilo. Temnější young adult seriál, který svým cool zjevem pobaví hlavně mladší publikum. Mě už to asi po sérii shlédnutých podobných seriálů a filmů úplně neoslní… ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od seriálu jsem nevěděl co čekat, rozhodl jsem se koukat kvůli hypu, který to má, pár dílů mi trvalo, než jsem se do toho dostal, ale pak už jsem se nedokázal odtrhnout. Komiks jsem nečetl, takže to s tím nemám jak porovnat a budu to hodnotit prostě jako seriál. Jde o "superhrdinský" seriál, který je velmi specifický a svůj, což je kurva svěží a něco co jsem potřeboval na odbočení od typických příběhů, které jsou na každém rohu. Soundtrack je zde velmi fajn a příjemně sedí do scén, i když je zde neobvyklá hudba v neobvyklém místě a kupodivu to právě funguje. Postavy jsou hodně různorodé a každý si najde svého oblíbence, za mě a za většinu lidí musím zmínit Klause a Pětku, kteří jsou totálně úžasní, tím ale nechci říct, že ostatní stojí za nic, většina je taky velmi fajn. Jde o super záležitost, třetí série skončila celkem uzavřeně a kdyby už chtěli pokračovat s dalšími sériemi, tak by bylo dobrý, aby se drželi něčeho přízemnějšího, protože další hrátky s časem už by byly jednak ohrané a hlavně by to tam začalo dělat pořádný blivajz. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada: *** Jak pejsek a kočička pekli dort. Uplně vidím scenáristu v akci. Bude to o superhrdinech. Ale jiný. Bude tam škola jako v X-menech, ale bude se ji řikat “akademie”. Bude ji vlastnit miliardář (něco jako Bruce Wayne) a jeho komorník bude místo človeka pluvíci opice. Pak by se tam mohlo cestovat časem a největší hrozba bude nějaká tajná organizace, ale bacha bude to retro! Jako gangskerská organizace ze třicátých let. Jo a roboti. Musí tam bejt taky roboti! ... a třeba apokalypsa by mohla hrozit. Zombie jsou ale už vyčerpaný. Chtělo by to něco jiného... Rozhodně to ale musí být multikulturní a soundrack vymazlit! Jakmile se k tomu dobře hraje, všichni budou chrochtat i nad kravinou... průměr s odřenýma ušima. Druhá řada: **** buď jsem si zvyknul, nebo přesun do šedesátek udělal svoje. Ta přeplácanost mě už neirituje a hodně prospívá rozdělení postav (a skoky v čase). Třetí řada: ** tohle už je opravdu moc. Brutální nekonzistentní guláš kombinovaný s nudou. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Galerie (640)

Zajímavosti (21)

  • Skladba, kterou na začátku epizody hraje Vanya (Elliot Page) na housle, pochází z muzikálu „Fantom opery“. (Nevka)
  • Natáčanie prebiehalo v kanadských mestách Toronto a Hamilton. (Astonko)

Související novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (více)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (více)

Reklama

Reklama