Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro řadu televizních diváků, které odchovaly večerníčky o Krakonošovi, to bude už navždycky především Trautenberg. Ale ti, kteří patří mezi filmové nebo divadelní fajnšmekry, si jej budou připomínat jinými rolemi, např. těmi, které hrál ve filmech Všichni dobří rodáci, Transport z ráje, Spalovač mrtvol, anebo v kultovním představení Vinohradského divadla Král krysa. Od gymnaziálních let hrával divadlo s ochotníky. První profesionální příležitosti mu nabídlo divadlo ve Zlíně. Prošel řadou scén jako herec i autor. Nejvíc si cenil angažmá Na Vinohradech. Vedle řady dalších populárních herců patřil do silné sestavy klubu fanoušků Slávie. V hereckém řemesle má své pokračovatele v synovi a dnes už i vnukovi. Když v dokumentu hovoří David nebo Jakub, z několika gest, pohybů, držení hlavy či slovních spojení si uvědomíme vzájemnou podobnost. Vedle nich a vedle dalších pokračovatelů rodu uvádějí své zážitky s Iljou Prachařem a úvahy nad jeho herectvím či stranickou angažovaností i Vojtěch Jasný, Juraj Herz, Gabriela Vránová, Radoslav Brzobohatý, Vladimír Just, Jiřina Jirásková a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zejména pro všechny, kdo si naivně myslí, že Ilja Prachař st. vytvořil jen legendárního Trautenberga a že před resp. po už nic jiného nenatočil..Zajímavý herec ale i člověk.. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ilja Prachař byl hercem staré školy se všemi hereckými kvalitami, které bohužel nezdědil ani jeho syn David, ani jeho vnuk Jakub. Svými hereckými projevy mu nesahají ani po kotníky. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Konečně kvalitní dokument kde se ukazuje nejen dobrá stránka České osobnosti Ilji Prachaře, ale také jeho špatné vlastnosti, problémy a nesrovnalosti jak rodinné, tak politické anebo herecké. Myslím si že ukázat nám určitou osobu v tomto světle bylo velmi osvěžující a poučné. Jistě to byl velmi zajímavý člověk, určitě i umělec, a s tímto dokumentem ho potom může každý soudit podle svého. Bylo to zábavné a hlavně velmi poutající a nutící se k zamyšlení. Kdo má alespoň trochu zájem o Českou divadelní scénu, rozhodně doporučuji. ()

Reklama

Reklama