Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malém táboře uprchlíků nedaleko Atlanty přežívá spolu s Rickovým synem Carlem (Chandler Riggs) i jeho manželka Lori (Sarah Wayne Callies) se svým novým partnerem Shanem Walshem (Jon Bernthal). Mezitím pomáhá Rickovi z prekérní situace v atlantských ulicích Glenn Rhee (Steven Yeun), jenž ho odvádí na relativně bezpečné místo, Ricka tam však nečeká příliš vřelé přijetí. Ukazuje se, že jde o zásobovací skupinu pro uprchlický tábor za městem, která je nyní díky Rickově záchraně obklíčena nemrtvými v obchodním domě. Rick přichází s extrémní formou kamufláže a vzápětí i se způsobem, jak z města uniknout, za sebou však zanechávají Merla Dixona (Michael Rooker). (Necrotongue)

(více)

Recenze (24)

Bossi123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přijde mi, že tento díl je o něco slabší než ten první. Minimálně mi některé věci přišli strašně klišé a očekávatelné. Například vztah Lori a Shanea. Bylo jasné, že odloučení od Ricka je příliš dlouhé, Shane je k tomu velmi okouzlující chlapík. Další očekávatelnou věcí je chladné přijetí Ricka skupinou z tábora, je jasné, že když je dostal do pasti, tak ho za to nebudou mít moc rádi, nicméně on je z toho dostane, čímž očistí svůj štít. Také mi vadil nápad, aby se Rick a Glenn natřeli krví jednoho z tvorů, přišlo mi to prostě zbytečně nechutné, jako by tam toho už nebylo dost. Stále se také nedozvídáme, co se vlastně stalo, že je svět plný krvelačných zombie. Jinak znovu musím uznat, že tempo bylo pěkně svižné, byly nám představeny nové postavy, což oceňuji a také hudba tomu dodávala tu správnou atmosféru. Také záběry na zničené město byly moc pěkně udělané. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bomba, atmosféra z pilotu jen zhoustla a máme tu první představení úvodní sebranky. Už od prvních chvil šlo poznat, kdo je antagonista a kdo je protagonista, což obvykle nehodnotím nějak šíleně pozitivně, ale všechny okolní faktory to smazávají. Starý dobrý boj o přežití a nic víc. Tak máme TWD rádi. ()

Reklama

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní escape z města, Merle jako Trevor-gta-like postava nejvíc top. Je vidět že je to točený ještě v době kdy lidi neměli problém s každou sračkou. Popravdě jsem rád že se klíček ztratil, ale stejně si myslím, že se z toho Merle dostane, to by bylo jinak mrhání postavou, která si přece může jít pro pomstu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda si udržela kvalitu prvního dílu, díky nové partě přeživších si mohou všichni v ulicích Atlanty zahrát spoustu společenských her, jako jsou schovávaná, na honěnou, na četníky a zloděje, kdo dřív přijde, ten dřív žere a podobně. Opět jsem se kvalitně pobavil, takže jsem spokojenost sama. ()

Poipoi 

všechny recenze uživatele

**Epizóda v ktorej sa bije klasický "starý" štýl devätdesiatkových seriálov s novým štýlom. Tento diel jednoznačne ukazuje prečo bolo (oprávnene) TWD v svojich začiatkoch jedným s TOP seriálov. Scény, ktoré nepotrebujú explicitné vysvetlenie, ale pracujú s divákovou inteligenciou (bohužial v tejto dobe už skoro rarita) sú umeleckým obohatením priamočiarej hororovej akcie (scéna s Lori a Shaneom v tráve, Rick a osadenstvo dodávky pri úniku). **Rick sa v tomto diele prejaví ako líder tak prirodzene, až človek zabudne, že správny hrdina má mať bodybuilderskú postavu a dokonalú hipsterskú bradu (SPOILER!! ono ten druhý bod Ricka časom neminie). Záver dielu je príjemná čerešnička na torte. **PS: treba si uvedomiť, že tento seriál je podľa komiksovej predlohy a že je to v podstate sci-fi, lebo inak sa celý dej zmení na otázky v hlave typu ,,prečo nepoužívajú rúška? prečo si nechránia tvár (veď viete v ktorej scéne)? ako mohol tak ľahko vytiahnuť tú sekeru? atď... s takýmto uvažovaním by hodnotenie muselo byť úplne iné. Avšak tento seriál asi nepozerajú ľudia, ktorí by v ňom hľadali realitu, všakže? ...všakže? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Počas natáčania tejto epizódy, keď Merle Dixon (Michael Rooker) strieľa zo strechy obchodného domu, zavolali jednotku S.W.A.T. z Atlanty, pretože ľudia si mysleli, že je ostreľovač. (molcan2)
  • Stavebná spoločnosť, ktorej Rick (Andrew Lincoln) a Glenn (Steven Yeun) ukradnú nákladné auto, aby dostali ostatných preživších z Atlanty, sa volá "Ferenc Builders". Ferenc je rodné krstné meno tvorcu seriálu a scenáristu Franka Darabonta. (molcan2)
  • Daryl Dixon (Norman Reedus) je postava vytvorená špeciálne pre tento seriál. V komiksovej predlohe sa neobjavuje. (molcan2)

Reklama

Reklama