Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 2

(série)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu se zabývá osudy skupiny přeživších potom, co opustila Atlantu ve snaze dosáhnout Fort Benningu. Příběh série se odehrává převážně na farmě Hershela Greenea (Scott Wilson), na níž skupina našla dočasné útočiště a základnu při pátrání po Sophii Peletier (Madison Lintz), která se ostatním ztratila v průběhu útoku nemrtvých. Děj se více zabývá jednotlivými charaktery, které tu procházejí často značným vývojem, i vztahy mezi postavami více než v řadě první. (Necrotongue)

(více)

Recenze (58)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tak mám za sebou i první polovinu druhé sérii. Musím konstatovat, že se celá točí kolem hlednání jedné malé holky. Což bylo skutečně velmi nudné. Trošičku se nám tu vyhrotili vztahy mezi jednotlivými přeživší a také nám nějací noví přibyli. Celá druhá série se nesla v naprosto stereotypním nudném duchu a byl jsem takřka rozhodnut svoje prvotní hodnocení snížit a seriál již nadále nesledovat. Ovšem samotné finále bylo velmi překvapivé a několik sekund jsem jen nevěřícně s překvapením na tváři kroutil hlavou. Takže seriálu ještě šanci rozhodně dám. Po zhlédnutí druhé poloviny druhé série jsem velmi mile překvapen. Po nudné první polovině druhé série jsem byl takřka přesvědčen, že druhá série bude tou poslední, na kterou najdu chuť se podívat, ale po několika poslabších prvních dílech druhé poloviny druhé sére přišly díly o poznání lepší a konečně se kromě šukání začalo dít něco ze soudku toho koukatelnějšího. Chcíplo pár nepříjemných postav a KONEČNĚ HRDINOVÉ OPUSTILI TU DEBILNÍ FARMU. Tudíž hodnocení zanechám stále na 3* a jsem odhodlaný podstoupit to riziko a troufnout si na sérii třetí. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mňa skvelé podarená sezóna. Máme tu staré postavy, ktoré sa nám počas celej série pekne charakterovo rozvinú, pribudnú aj nové postavy, ktoré sú tiež pekne spracované. Zaujímavý príbeh a aj niekoľko zalápletok, či už je to dejovo dôležité, prípadne menej dôležité, pretože s týmito vedľajšími zápletkami sa tvorcom podarilo pekne rozvinúť všetky postavy. Herecké výkony sú skvelé, hudba je tiež super. Ja osobne nemám čo vyčítať. Celkové hodnotenie za mňa je 100%. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa niesla v duchu originálneho road movie, ale aj antifeminizmu. Matka stratí dcéru v lese, ale chodia ju hľadať len cudzí chlapi. Ona zatiaľ plače v karavane. Neskôr sa presunie plakať na priľahlú farmu, aby občas zvládla mužom za to hľadanie poďakovať. Druhá žena sa chce silou-mocou učiť strieľať, no prvýkrát to skúsi na nesprávny živý terč v podobe statočného chlapa, vracajúceho sa z výpravy po stopách spomínaného strateného dievčatka. Tretia žena ide zavolať chlapov späť, lebo sa zdržali v meste, ale po pár metroch prestane sledovať cestu a havaruje. ()

Toka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| 2. série – 95% Zombie parafráze na westernovku s šerifem v hlavní roli funguje senzačně. Ale kdyby vše zůstalo při starém, byla by to nuda a tak jsme svědky jedněch z nejlepších vývojů charakterů za sezónu. A dokonce to i dává smysl. Celá série si zároveň zanechává potřebnou dynamiku a atmosféru. Je až k neuvěření, jak tvůrci dokáží vměstnat nějakou napínavou akci skoro každý druhý díl a přitom se nechytat scénáristického stébla. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada patří k mým oblíbeným. Jednak zasahuje do postapo světa perfektní lokací jako je Herschelova farma, má i více dílů než řada první a prohlubují se zde i mezilidské vztahy. Okolí je krásné, příběh se točí stále okolo zombií a přežití a stále to je to právé TWD. Mezilidské vztahy jsou určitě důležitou součástí kvalitního seriálu, ale mě osobně dost vadí, že v pozdějších sériích se seriál mění a zombie a survival prvky jdou do pozadí. To tady právě není. Pro milovníky zombie je tato série žní. Stejně tak, jak sérka parádně začne, tak i tak skončí. ()

Galerie (313)

Zajímavosti (67)

  • V komikse Sophia (Madison Lintz) skutočne prežije Carol (Melissa McBride). Vo väzení má skupina pripútaného zombíka a Carol po tom, čo má pocit, že sa o ňu skupina nestará, sa s ním začne rozprávať a priblíži sa k nemu natoľko, že ho nechá uhryznúť. (molcan2)
  • Počas scény, keď Shane (Jon Bernthal) rozbije okno a vypustí všetkých zombíkov, posledný zombík, ktorý vyjde von a pozrie na Ricka (Andrew Lincoln), je jeden z maskérov. Hrá aj zombíka, ktorý sa prechádza po poli. (molcan2)

Reklama

Reklama