Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 4

(série)
USA, (2013–2014), 11 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Scott Wilson, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Čtvrtá série se zabývá událostmi, se kterými se musí potýkat komunita lidí žijící ve věznici po pádu Woodbury. Rick po minulých událostech odstoupil z vůdčí pozice, věnuje se farmaření a do čela komunity se staví rada, jež se ve většině skládá z původních členů Rickovy skupiny. Michonne tráví většinu času mimo věznici při pátrání po zmizelém Guvernérovi, zatímco ostatní členové komunity si rozdělují každodenní činnosti podle pořadí důležitosti. Atmosféra dává tušit, že klid ve věznici bude pouze dočasný a dají se očekávat dramatické změny. (Necrotongue)

(více)

Recenze (42)

Furmi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

16x16 ... po dlhej dobe od 3. série som sa k TWD vrátil zo zvedavosti. Chyba to určite nebola seriál je stále nabitý akciou, npínavosťou a dychberúcimi situáciami. Niektoré diely v 4. sérii boli slabšie, iné o dosť silnejšie. Relatívne podobné 3. sérii po ktorej som so seriálom skončil keďze moje očakávania o vývoji situácie vôbec nenaplnila a hlavná postava ktorá mi bola nesmierne sympatická ňou prestávala byť. Rick sa v štvorke veľmi nezmenil, síce trošku na tempe budovania svojej psychózy ubral no i tak mi mierne nesympatickým ostal i v pokračovaní. Avšak. Dokázal som si oveľa lepší vzťah vytvoriť k ostatným hlavným postavám ktoré vypĺňali čierne diely v jednotlivých dieloch a dali seriálu novú psychologickú zložku (ktorá ma už od 1. série fascinovala viac ako prim. ktorý by mali hrať chodiaci mŕtvy). Ako po každej sérii otvorený koniec s množstvom otáznikov ktoré ma momentálne zaujímajú viac ako po ukončení 3. série tak sa idem hneď pustiť do päťky. 3* = súčet priemeru hodnotení jednotlivých dielov série na CSFD. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série: Rozdělení skupiny nadělalo v ději pěknou paseku, epizody začínaly být děsivě nejednotné, zoufalé a prázdné. Neříkám, že některé nebyly vyvedené. Líbily se mi třeba pasáže se dvěma dívkami, jedna trhlejší než druhá. To, z jakého úhlu pohledu se na apokalypsu koukaly ony. Každopádně, od poloviny třetí série to trochu spadlo a přestalo to mít zájem zase se zvednout. Úplně poslední díl byl ale samozřejmě podán s velkou vervou a přesvědčením, takže se nejspíš budu muset k páté sérii zase vrátit. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina této série by se mohla jmenovat "Čekání na guvernéra", tedy Bryana. To ovšem neznamená, že je to opravdu jen nudné čekání, naopak. Poklidný život ve vězení naruší epidemie, další z možností tohoto světa a skupina se díky ní musí vypořádat s útokem zevnitř. Když se Bryan konečně objeví, je zřejmé, že se nijak nezměnil, naopak. Dění v Martinezově skupině je výborné, svým způsobem překvapivé, především to, jak rychle si Bryan opět získává důvěru. Osmá epizoda je klenotem série, finální bitva, vyústění všeho. Fantasticky natočená akce, ale například i úvodní proslov, hold když má postava charisma, je to fajn. Následující dění zpestřuje konfrontace s další skupinou - zajímavé, mohla mít delšího trvání. Ale také se více dozvídáme o minulosti některých postav, zaujme především Daryl. Co se postav týče, líbil se mi vývoj Carol, která se z naivní ženské stává tím, kdo vidí věci reálně. Navíc se v této sérii objevuje několik velice zajímavých nově příchozích, například Abraham, Eugen a Tara. Další výborná a vzhledem k dnešní době i překvapivá scéna je Lizzie a Mica a následující dění v podání Carol... opět, vidí věci reálně. A samozřejmě Terminus... dění v něm dobré, přesto mi přišel dostatečně nevyužit. 90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes velké nedostatky ve druhé polovině byla čtvrtá série mnohem lepší než druhá řada, přinesla víc akce a dějového progresu a méně bezcílného filosofování. Ve druhé polovině se, bohužel, objevilo mnoho nefunkčních pokusů o psychologický rozbor jednotlivých postav, vývoj příběhu se tím přibrzdil a epizody sloužily jen k umělému natahování děje,což byla škoda, vzhledem k solidním epizodám 1-8. ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se 4. sérií to šlo celé do kopru – hlavně v její druhé polovině. Vývoj postav je už minimální, děj je často výplňový, a ústřední motiv v podstatě neexistuje. Zpětně mi opravdu dělá problém rozlišit, co se dělo v druhé půlce 4. a co v 5. sérii. První polovina ale stále ještě šlapala (navazuje na dějovou linku 3. řady) a konec finále přislíbilo určité zlepšení. 3* (6/10), aneb 1/2 6S – 8/10; 2/2 6S 5/10 ()

Galerie (555)

Zajímavosti (37)

  • Skladba "Be Good", kterou Beth (Emily Kinney) zpívá u klavíru, je ve skutečnosti píseň z alba "Expired Love" její herecké představitelky. (Mandy412)
  • Daryl (Norman Reedus) zničí tank vhozením granátu do jeho hlavně. Ve skutečnosti takto moderní tank poškodit nelze. Granát by vybuchl v uzavřené hlavni, aniž by to mělo vliv na bojeschopnost tanku. (bjh)
  • Na začátku epizody hraje „The Last Pale Light In The West“ od Bena Nicholse. (Duoscop)

Reklama

Reklama