Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 4

(série)
USA, (2013–2014), 11 h 15 min (Minutáž: 42–43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Scott Wilson, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Čtvrtá série se zabývá událostmi, se kterými se musí potýkat komunita lidí žijící ve věznici po pádu Woodbury. Rick po minulých událostech odstoupil z vůdčí pozice, věnuje se farmaření a do čela komunity se staví rada, jež se ve většině skládá z původních členů Rickovy skupiny. Michonne tráví většinu času mimo věznici při pátrání po zmizelém Guvernérovi, zatímco ostatní členové komunity si rozdělují každodenní činnosti podle pořadí důležitosti. Atmosféra dává tušit, že klid ve věznici bude pouze dočasný a dají se očekávat dramatické změny. (Necrotongue)

(více)

Recenze (42)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série: Rozdělení skupiny nadělalo v ději pěknou paseku, epizody začínaly být děsivě nejednotné, zoufalé a prázdné. Neříkám, že některé nebyly vyvedené. Líbily se mi třeba pasáže se dvěma dívkami, jedna trhlejší než druhá. To, z jakého úhlu pohledu se na apokalypsu koukaly ony. Každopádně, od poloviny třetí série to trochu spadlo a přestalo to mít zájem zase se zvednout. Úplně poslední díl byl ale samozřejmě podán s velkou vervou a přesvědčením, takže se nejspíš budu muset k páté sérii zase vrátit. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nevyvážená řada působící dojmem "dva v jedné". Tedy kdyby série začala 8 epizodou, vůbec nic by se nestalo. Co je horší je to že scénaristé plní děj vatou. není tedy problém narazit na dvě epizody za sebou které děj vůbec nikam neposunou :/. Přemýšlím zda nesrazit jednu hvězdičku dolů :( ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.séria už stráca dych. Z väznice sme sa ešte nedostali, čo jasne naznačuje, že je seriál zbytočne natiahnutý. Pribudlo 150 postáv z Woodberry. Čo považujem za jednu z najhorších chýb celého seriálu, že od tohoto momentu budeme mať v partií minimálne 30 členov. A ak nejaký člen umrie, nahradia ho dvaja ďalší, ktorých nájdeme cestou. Chybou tiež považujem napríklad venovanie dvoch po sebe nasledujúcich epizód čisto postave Governora. Ja som ho síce mal rád, ale tie epizódy boli nudné a hlavne zbytočné. Pribudla najotravnejšia postava v kinematografií všetkých seriálov, ktoré uzreli svetlo sveta - Tara. Namiesto toho jej sestra Lilly sa boh vie kam vyparila, čo je škoda. Jej postava bola ale skvelá vo video hre The Walking Dead od Teltale Games. Neviem čo viac k tejto sérií napísať - jej najväčšie mínusy som spomenul. (Hodnotenie: Epizóda 2,3,5,6,7,8,16 ***** / 1,4,9,10,11,13,15 **** / 12,14 *** ) ()

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zatím jednoznačně nejhorší. Nabralo se spousto nových postav, jen aby se mohli hned zabít. Je to postaveno tak, aby se to dalo natahovat ještě dlouho, takže nikdo důležitý neumře, bohužel. Mělo by to brzy skončit, protože už asi není kam dál. Kromě 8. a 16. dílu je zatím 4 série úplně zbytečná... A má iritace Carlem přesahuje veškerou mez! Dám tomu ještě jednu šanci, uvidíme v 5. sérii... (55%) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes velké nedostatky ve druhé polovině byla čtvrtá série mnohem lepší než druhá řada, přinesla víc akce a dějového progresu a méně bezcílného filosofování. Ve druhé polovině se, bohužel, objevilo mnoho nefunkčních pokusů o psychologický rozbor jednotlivých postav, vývoj příběhu se tím přibrzdil a epizody sloužily jen k umělému natahování děje,což byla škoda, vzhledem k solidním epizodám 1-8. ()

Galerie (555)

Zajímavosti (37)

  • V epizodě zazní píseň „Oats In The Water“ od Bena Howarda. (Duoscop)
  • V epizodě navštíví Daryla (Norman Reedus) a Beth (Emily Kinney) pes. Když se ho Daryl snaží pohladit, pes uteče a plechovky na šňůře zarachotí, i když se jich pes vůbec nedotkne. (Duoscop)

Reklama

Reklama