Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 5

(série)
USA, (2014–2015), 11 h 35 min (Minutáž: 42–64 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Steven Yeun, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Emily Kinney, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Děj páté série začíná přesně tam, kde hrdiny opustila čtvrtá řada, totiž v Terminusu, jenž se namísto bezpečného útočiště ukázal být spíše zajateckým táborem. Závěr předchozí řady vyvolal celou řadu otázek. Proč jsou v Terminusu drženi zajatci? Podaří se skupině ze zajetí uniknout? Pokud ano, kam se vydá? Bude snad doprovázet Eugena do Washingtonu? Podaří se najít zmizelou Beth? Na všechny tyto otázky by mohla tato série přinést odpovědi. (Necrotongue)

(více)

Recenze (40)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série sice slabší, ale posun v psychice postav a vlastně srovnání s obyvateli Alexandrie na výbornou. Nic jiného se po odhalení skutečné tváře Terminusu ani nedalo čekat - výborná epizoda. Další následují, například ta kanibalská a samozřejmě odplata v kostele, při niž je znát, že se skupina dostává tam, kam by se dostal snad každý v tomto světě. Pobyt v Alexandrii a především její pacifističtí obyvatelé vypadají samozřejmě až směšně, ale štěstí není věčné. Nemocnice v první části příliš nezaujala, postavy v ní sice schopné, přesto nezajímavé. Dobře, že tahle část neměla dlouhého trvání, přesto vyústění situace velice dobré. Dění v Alexandrii příliš zajímavé není, je tomu tak i díky tomu, že jediný zajímavý a schopný přeživší tu je Aaron. Vše zachraňují konflikty uvnitř osady, Rick, Abraham, Glenn/Nick. Závěr klasicky silný, dobře sestříhaný. Tady snad více než dění v Alexandrii zaujme výprava Daryla a Aarona... Morgan je zpět a véčkaři řekněme lehce nastíněni, už jen ta výborná úvodní scéna s Morganem. 80% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V Terminusu, jehož obyvatelé mají kapku neobvyklé chutě, naši hrdinové moc dlouho nepobudou a pokračují do dalších "levelů": odloučeného kostela s podezřelým knězem a nemocnice hostící policejní stát. Teprve až začleňování do komunity v Alexandrii, zarytě předstírající "tím venku" nezasaženou společnost, obnaží jejich poškozená nitra v plné nahotě. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! První polovina 5. série není rozhodně zlá, ale člověk byl z vynikajícího závěru sezóny předchozí brutálně navnaděn. Prvních pár dílů si drží vynikající tempo a obrovskou zajímavost. Dokonce dojde i na takové jedení živých lidí živými lidmi. To byla opravdu chuťovka. Bohužel poslední 2 až 3 díly za mnoho nestály. Trapná vatová vycpávka v podobě další nedobytné tvrze, kterou obývalo pár dobrosrdečných psychoušů, kteří si hráli na pány a paní policistky, což bylo dost trapné a hlavně už tu něco takového bylo opravdu mockrát. Doufám, že v únoru kvalita opět razantně poskočí. Jinak budou hvězdičky zběsile ubývat. Druhá půlka 5. série rozhodně nebyla nijak zahanbující. Začala poměrně svižně a úmrtí nových postav na sebe nenechala dlouho čekat. Na oplátku se objevila hromada postav nových a v závěru jeden staronový. Přeživší pochopitelně našli nové obydlené městečko, respektive městečko si našlo je. Seznámili se tak s hromadou retardů. Pro diváky jistě zůstane nezodpovězenou otázko, jak mohli přežít tak dlouho?! Člověk pozná náznak budování nové civilizace s problémy s tím spojené. V závěru série slušně graduje. Napětí houstne a houstne, dochází k rozporu názorů a finální díl byl jednoduše super vyústěním. Budu se moc těšit na sérii následující a psychopatické "wéčkaře". Stejně tak doufám, že se brzy roztočí spin-off. Jen tak dál. Kvalita se stále drží na vrcholku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kanibalové a parta na cestě. Vzhledem ke konci 4. série má tato vynikající úvod s novými a řádně úchylnými postavami. Jinak spíše plíživější série, kde jsou hrdinové celou dobu na cestě a poprvé nemají žádné dlouhodobé zázemí. Samozřejmě nechybí pár nových postav i rozloučení s některými stávajícími. Stále velice dobré ale tentokrát přeci jen táhlejší. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série nebyla špatná, jen mě štvou některé záležitosti, které se vrací v každé řadě: epizody,které nemají kromě umělého natahování děje žádný jiný význam, nefunkční psychologická okénka a prvoplánové moralizování. Jasným přínosem byla ve čtvrté i páté sérii partička kolem seržanta Forda, tihle tři mě opravdu baví. Potěšil mě i Terminus, bylo mi jasné, že tam situace zhoustne, ale tak náročnou dietu jsem přece jen nečekal, výborně zvládnutý závěr řady mě hezky navnadil na šestou sérii. ()

Galerie (547)

Zajímavosti (21)

  • Když Tara (Alanna Masterson) zachrání Eugenea (Josh McDermitt) před chodcem, bodne ho pár centimetrů nad hlavu, stejně však vystříkne krev a chodec padne mrtvý k zemi. (Duoscop)
  • Když všichni společně drží dveře stodoly, na které se během bouřky tlačí chodci, Gabriel (Seth Gilliam) má na krku svůj kolárek. To by nebyl problém, kdyby ho dříve toho dne nehodil do ohně. (Duoscop)

Reklama

Reklama