Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze (1 836)

verbal 

všechny recenze uživatele

Svěží hřbitovní vítr něžně rozčeřil zahnívající hladinu rodinných seriálů. A pobaví se skutečně celá rodina! Maminky zajisté ocení citové trauma hlavního hrdiny při zoufalém hledání manželky a synáčka, tatínky nadchnou strhující baseballové sekvence a hlavně vy, milé děti, budete nepochybně okouzleny přehršlem roztomile ohlodaných mrtvol, vyhřezlých střev, mozků a jiných vnitřních orgánů, které vám tolik chyběly v Herym Potratovi! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

První série, resp. několik málo počátečních dílu stálo za to. Skvěle natočená akce a hlavně atmosféra a napětí, které by se daly krájet. Od druhé poloviny bohužel začal seriál ztrácet dech a nedokázal mě přesvědčit, abych po půlroční pauze navázala sledováním série druhé... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Uf, tolik otravných klišé a vaty jsem v jednom seriálu neviděl už dlouho. Na každý díl padá jeden originální moment (první díl má tank, druhý pochod mezi mrtvými, třetí ruku, čtvrtý masakr v lese, pátý loučení se sestrou a šestý pravdu o T19) a tunu pitomého chování a natahování již tak dlouhých scén. Fakt, že už každý druhý zombie film/seriál vykrádá úvodem Den Triffidů rovnou přecházím. Ale opravdu musí být „nezvykle“ hlavní krysou nejlepší přítel? Tradičně se musela objevit skupinka debilů, která těsně splněním úkolu (v tomhle případě získání tašky) zadělá na nový problém? Vážně byla nápaditost tvůrců tak malá, že se hned dvakrát pokusili dolovat emoce sprchou? A maximální palec dolů za nejblbější využití působivého tracku ze Sunshine – dát to do pozadí scény, kdy se jen jede autem, to už zavání tvůrčí krizí. Skvělé masky, obstojné obsazení, výborný vizuál, jeden dobrý nápad na díl a děje tak stěží na celovečerní film. Podobně blbě nafouknuté, jako tematicky spřízněné Jericho… ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Původní koment:Měla to být jedna z hororových událostí posledních let, ale bohužel - přišlo hořké zklamání. Darabont si projekt nepohlídal, místo pořádného zombie masakru a napínavých dramatických událostí jsme dostali jen dlouhé nezáživné kecání nesympatických postav. Za větší pozornost tak zatím stojí pouze pilotní epizoda. Snad se v druhé sérii něco (cokoli!) stane. Aktualizace 2016: Sledování seriálu jsem kdysi ukončil v začátcích druhé série, nyní jsem se k němu ovšem vrátil a zkouknul jej během několika týdnů celý. Krátká první série se ukázala jako opravda počáteční vada na kráse, které škodilo především to, že na krátké ploše nestačila nic pořádného rozehrát a k postavám si divák nestačil vybudovat jakýkoli silnější vztah. To se postupem série druhé naštěstí postupně mění, nečekané smrti (i oblíbených) postav začínají bolet. Nejsilnější je pro mě asi třetí série (díky silnému záporákovi v podobě Guvernéra), potom pátá (bezvýchodnost prvé poloviny a razantní změna situace v půli druhé). Bohužel nejnovější šestá série jde podle mne kvalitou o něco dolů. Vadila mi některá pochybná rozhodnutí postav, které se najednou vlastní vinou dostávají do problémů, nepochopitelné scenáristické vedení některých postav (WTF Carol?!) a také to, že každá byť jen trochu zajímavá nová postava vydrží jen pár dílů (minimálně tři smrti v této sérii mě fakt naštvaly, protože se s těmi postavami dalo dál mnohem lépe pracovat a odpravit je až předvedou víc). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pilot vynikajúci... a druhá časť ešte dupla na plyn. Potom pokles, ale keďže ide iba o úvod k omnoho epickejšiemu rozprávaniu, zaokrúhlim nahor a dám ešte šancu. 7/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

První díl nadhodí celou vizi a pak se skupinka přeživších vydá dále. A mezitím se čtyři díly nic nestane! Pouze pilot, nabitý emocemi jako Remington ´870, a finále, které přinese něco nového, jsou lehce nadprůměrné, zbylé díly nekoukatelná nuda. To, co tvrvá hodinu, by šlo sfouknout za poloviční čas. Zpětně si nedokážu vybavit, o čem to bylo, když se rodinné rozmíšky vyřeší během chviličky a rozstřelování dokonalých (fenomenální maskérská práce!) zombíků zabírá minimum času. Tak řídký děj by neutáhl ani celovečerák, ne tak šestidílnou sérii. Vlastně jsem to sledoval proto, že jsem čekal na ‚něco‘. Největší past na televizního diváka za hodně dlouhou dobu. Ten divácký úspěch v zámoří je mi záhadou, každopádně chápu, proč v přípravné fázi na druhou sezonu Darabont vyházel všechny scénáristy, byť je mi její vznik vlastně docela putna. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představte si seriál, který mapuje veškeré možné zombie filmy, co kdy byly natočené do samotných, jednotlivých, 45ti minutových dílů. Walking Dead takový je a co se mně líbí je fakt, že zachází ještě dál a postupně vysvětluje, jinou formou, příčinu veškerého dění. A jelikož mám rád postapokalyptický svět a otázku toho, jak by se člověk zachoval, kdyby měl kolem sebe jenom sebe a občas by někoho potkal, prostě tomu musím dát co největší možný počet bodů. Na plnou to ale necítím. To uvidíme v případě, kdy se natočí další díly, kam se samotný seriál zvrhne, protože to je problém každých seriálů. Zatím je ale po technické stránce perfektní a je vidět, že si tvůrci nad nápadem dali opravdu záležet. A ani bych se nedivil, kdyby právě tenhle seriál byl jeden z těch nejnákladnějších, protože mrtvol tam chodí opravdu požehnaně, a efekty nejsou vůbec špatné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

po prvom diely zatiaľ spokojnosť, má to dobrú atmosféru a nádych drámy, 2 a 3časť sa dobre dopĺňajú, zombíci zatiaľ robia len krovie pri stupňujúcom sa dramate skupinky ľudí skrývajúcej sa v lese __pozrel komplet 1 a 2 sériu a celkom dobre sa to rozbehlo __na konci 6.séria to začne haprovať prílišnou banálnosťou__ /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I. série: dobře odvedená práce, která kulhá hlavně v melodramatických dialozích, naopak exceluje v zaplevelené Atlantě a výborných zvratech (domov pro seniory, vykopávání hrobů etc.). Některé konflikty mezi postavami se definují jako nosné, jiné zase totálně tuctové, ale atmosféra je dost skličující na to, aby první sérii člověk absolvoval v příjemném napětí, jaké navozují podobně realistické vize konce světa. [75%] II. série: fenomenální rozjezd, atmosféra prvních dvou epizod vybičovaná na max. Pak bohužel nastoupí redneck syndrom a všechny postavy (s malými daryl-jímkami) zdegenerují do buranů, kteří se honí za vlastními ocasy a plácají pořád totéž. Už dlouho jsem nikoho tak nesnášel jako Dalea a jeho kuní trpitelství. Co by vystačilo na epizody tři je tu roztažené na dobrých 7 (když nepočítám silný start a solidní konec). I nové akvizice se budou muset obhájit v dalších sériích, tady totiž skoro nic nevychází. Hodně mrtvolný zážitek. [55%] III. série: aneb jak se ze zaujetí stala vášeň a z docela sympatických postav regulérní členové rodiny. Oproti druhé sérii všechno dobře - začátek není přepálený, jednotlivé situace jsou rozehrané, chemie postav proměnlivá, jen minimálně se opakují situace a dilemata (hodně prospělo odklizení milostného trojúheníku), návrat Merla stvrzuje největší devizu WD: schopnost nepředvídatelně měnit postoje k postavě na velmi malé ploše. Poetika post-apo rozvratu zachází v psychologické a etické hloubce mnohem dál než jakýkoli podobně orientovaný film. Způsob, jakým se z walkerů stává spíš stafáž v konfliktech dohasínající civilizace je mrazivý. Nebýt toho, že poslední díly série občas trochu "tahají čas" (13 by bylo akorát), šel bych do euforických otáček. I tak se z WD stává srdcovka a z Ricka a Daryla jedny z nejlepších postav v současné bedně. [85%] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na seriálové poměry odvážný mix, který nemusel vyjít, ale aspoň v mých očích splnil všechna očekávání a ještě dává pomýšlet na snahu o poslední hvězdičku. Darabontova ruka je jasně patrná, stejně jako kvalitní výběr herců a pořádné peníze nasypané do vizuální stránky. Ta hledá těžko konkurenci a bude jen otázkou, kam dál. Větší důraz na svět, na to co se stalo, na postavy, na rodinné hodnoty v zničeném světě? Motivů je tu dost a jsem rád, že jsem komiks nečetl a budu dále v rámci možností překvapován (průhlednost se seriálu nedá nepřiznat, ale který je na tom lépe?). Druhá sezona přišla s trochu jiným pohledem, více společenských problému "přeživší" skupiny a také mnohem více debat, než je zdrávo. Na druhou stranu, tahle vize světa po "zombie" apokalypse se drží až nepříjemně reálných mantinelů... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Frank Darabont .. Hodnotím - po první sérii – nízko. Ovšem nikoliv z vyšší rezistence vůči hororovému tématu, jak mi bývá občas u tohoto žánru podsouváno (navíc zombie tématiku mám ze subžánrů hodně rád), ale protože tento seriál je neskutečně utahaný, bez výrazných nápadů a s tím koresponduje hodně častá nuda. Nezachrání to ani postavy, protože jsou nevěrohodné a do úst jim jsou cpány občas vyloženě banální morality. Upřímně, nebyl jsem nadšen ani prvním dílem, který sesbíral hype body zejména za položku režisér (Darabont je hold pořád jméno, co budí zájem a zaslepuje zdravou soudnost), ale jinak byl jen neméně vleklou a neoriginální kopií témat již jinde viděných (zejména v rozjezdu téměř variací filmů 28 dnů poté). Pak to šlo spíše dolů a únik, zobrazený v poslední epizodě, si tvůrci mohli klidně nechat a jen vygradovat fatalitu osudu zúčastněných, protože je to jen tupé otevírání vrátek (prostě se jen odjelo někam - navíc žádný podstatný cliffhanger nepřišel s tím, že příště tak může přijít cokoliv - další nudná planina za jiným městem, další příchozí postavy z něj, další útrapné střílení do hlav, další bunkr, vojáci, naděje, lék, bla, bla..) pro další sérii. A není moc nadějí, že bude lepší. _ Vyhazov scénáristů neberu jako spásné řešení, sám Darabont si taky něco odpsal, takže by si měl zamést i před svým tvůrčím prahem! Update 11.8.2011. ___ Být to uzavřená minisérie, tak bych hodnotil mnohem shovívavěji a přimhouřil oko nad slabším scénářem, který místy své kouzlo měl, jenže s přepsáním finále, které otevírá širé silnice pro další sérii, musím zatím nekompromisně do spodních vod. _____ Druhá série odstartuje sračkoidně a bez jakýchkoliv změn k lepšímu. Už po první epizodě se seriálem končím... ()

woody 

všechny recenze uživatele

Mohla z toho být satira ala Romero. Mohlo z toho být krásné survive drama ala Boyleovo 28 dnů poté (k čemuž měl ostatně první díl směle vykročeno). Čeho jsme se dostali? Soap opery z prostředí atlantského lomu plné uplakaných rozhovorů otravných postav. Každá, skutečně každá slibná dějová odbočka vyšumí do ztracena. Marně přemýšlím, co tam vlastně těch 6 dílů řešili podstatného. Vím jen, že po 4 epizody se všichni pohybovali na prostoru menším jak ostrov v Lostu. Celý způsob vyprávění je jak z 80's, nevzrušivý, ubíjející, člověka to o to více zamrzí, když v ostatních seriálech za 6 epizod sestřelí Air Force One, spáchají atentát na prezidenta a ukradnou atomovku ... Největší zklamání sezóny, dosledované jen ze setrvačnosti. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Franku Darabontovi se zřejmě v Mlze zalíbilo tak, že v intencích jejího ponurého světa přeskakuje do paralelního vesmíru světa seriálu Walking Dead. Coby zombie soft horor (zároveň ale hlubší postapokalyptický projekt) vynikající a díky stylu, jakým je tenhle projekt koncipován, se ani nebojím, že by mne začal nudit... Rodinný seriál pro 21. století. :-) Série 1: 80%, série 2: 70%, série 3: 80%, série 3: 65%, série 4: 75%, série 5: 80% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak nejednou dokázal již Romero, tak zombie žánr se dá uchopit nesčetně způsoby. Rozhodně ale ne jako táborová selanka, kde snůška antisympatických papírem šustících postav popíjí pivko a řeší "problémy" jak vystřižené ze špatné telenovely. Tady sice po čtyřicet minut nikdo hubu nezavře, ale ve výsledku nikdo nic neřekne. Že ty postavy před sotva pár (tý)dny přišly o všechno a o všechny? Že jsou všude kolem milióny (ne)mrtvých? Že tu panuje každodenní boj za zachování základních hodnot? Že se musí nasazovat krk pro získání okoralé skývy chleba? Že i přesto touží po přežití, po špetce naděje? Kde nic tu nic. Oprava v Darabontově pilotu tohle všechno je přítomno v množství větším než velkém a až pak "kde nic tu nic". O to více bolí, že právě po skvostném úvodu následuje pět epizod krutého a nezáživného vystřízlivění. Nedaří se zachovat pulpovou atmosféru předlohy a tak jediné dobré co z této série vzniklo je tato "studie" (doslova) o hovně a stejnojmenný "interaktivní herní seriál" od Telltale. Druhá sezóna pak přišla s větším počtem dílu při nižším rozpočtu, ale výsledkem je nemlich to samé, co v první sezóně. Tedy naprosto vynikající úvodní a závěrečné epizody s telenoveloidní vatou mezitím plnou plochých charakterů, papírem šustících dialogů a vztahů vykreslených tak, že by se za to styděla i leckterá nezdařená mexická soap opera. | S1: 3/5 | S2: 3/5 | ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Nejhorší svinstvo, který můžete provést filmové postavě, je, že ji přesunete do jiného žánru. Brolina z Tahle země není pro starý, veterána z vietnamské války, kterou americká média přirovnávala k dobývání Západu, přesunuli Coeni z westernu do thrilleru, kde mu žádná z westernových postav jako šerif a jeho kolegové nemohla přijít na pomoc. Tady zas policajt opustil policejní thriller a octl se nedobrovolně v zombie filmu. Na druhou stranu této skutečnosti vděčí za to, jak je pěkně vyobrazen. Kdykoliv se policajt octne na plátně, dopadne buď jako pohádkově zidealizovanej SNBák Zeman, anebo jako drsně fašistickej Harry Eastwood. Svět Walking Dead představuje ovšem něco jako návrat k pre-moderní civilizaci bez základních koordinát, v němž může policie znovu nabýt neutrality. Takový post-apo svět si pochopitelně žádá dokumentární styl, nakroucený ideálně na 16mm film, ke kterému tvůrci sáhli jednak proto, že digitální kamery jsou možná vhodný do tmy, jak nás učí Mann nebo Fincher, ale mají rezervy za dne (reprodukce pleťovek, rozsahu jasů, podání barevných odstínů a záznam rychle se pohybujících objektů je u filmového negativu bezkonkurenčně lepší), druhak je Darabont znám coby fanoušek Romera a pokračuje v triádě vepsané přímo do názvu jeho snímků „noc – úsvit – den“ a točí výhradně za světla a za třetí si v duchu mistra zakládá na tom ukázat, že ti, kteří přežili, mohou být nebezpečnější než samotní zobmies. Proto jsou stížnosti, které padají ohledně toho, že tu zombíci s každým dalším dílem vyklízejí pole, nespravedlivý, protože přeživší lidé tu jsou zombíci. A zombíci zase lidé, tvůrci jim nakonec věnují velkou péči, dělal na nich legendární Nicotero, a v záběrech, kde se komíhají, je kvůli nim uměle navýšeno zrno, což nám připomíná některé herce, kteří mají ve smlouvě zakotveno, že na sto minutový film připadne minimálně dvacet detailů jejich hezké tvářičky. Obdobnou zprávu, analogickou k prohození sil dobra a zla ve Walking Dead, k nám vysílá slavný muzikál Za zvuků hudby o skupince demokratických Rakušáků odolávajících nacistické okupaci, ovšem podíváme-li se na film blížeji, neunikne nám v Rakušácích semínko provinciálních fašistů spjatých s hroudou a folklórem a v Nacistech, kteří nejsou zastoupeni vojáky, ale jako manažeři či byrokrati pokuřující drahé cigarety, zahlédneme karikaturu kosmopolitních, dekadentních židů – co se jeví jako demokracie ve spárech nacismus je obrazem počestných fašistů, kteří odolávají zkorumpovaným židům. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Otče náš jenž jsi na nebesích, bdi nad námi v těchto bláznivých dnech“.... Přiznávám se bez kousnutí, že mě tenhle mix zombie filmů, kterej občas fakt neměl daleko k telenovele BAVIL! Hlavně okamžiky, kdy to mělo bejt napínavý! Náramný panoptikum úžasných hnusáků doplňuje optimistickej fakt, že není naděje. Jasně, hra na city šla mimo mě, to nefunguje. Spíš zdržuje. Taky moc sympatickejch hrdinů nepřežilo. Ale třeba se i tohle ve 2.sérii zlepší. Já věřím....dám 4*. NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL SERIÁL VIDĚT: 1.) Zjistím, že Sára z Prison Breaku hraje vykulený voči pořád nejlíp. 2.) Chci vidět zombíky papat koníka. 3.) Studuju na řezníka a probíráme ,,bourání“ člověka. 2.SÉRIE: BÝT ČI NEBÝT....(toť otázka).... /// Atlanta je pryč. Čeká je dlouhá cesta a ujetá vzdálenost nebude to nejdůležitější. Rick se neustále přesvědčuje, že bejt vůdce stojí za hovno a když se tvůrcům zdá, že je nuda, udělaj ze všech (na chvíli) idioty a hned je na co koukat. Sára se tváří čím dál víc jako píča (takže vlastně furt stejně, ať už dělá cokoliv) a všichni neustále omílaj dokola ty stejný sračky. Přestože je tu hodně věcí vyvolaných (jakoby) ,,uměle“, vyhrocený vztahy v ,,uzavřený“ komunitě ve světě plným zombíků se mi zdají zajímavější než v 1.sérii. Konečně nastává konec demokratickejch časů a já už se těším na prenatální vitamíny! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem si přál ,,prohrábnout“ vyvrhnutýho chodce. 2.) Tvrdím, že většina by se měla podřídit menšině. 3.) Thx za titule ,,hlawoun“. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** Víte, že? Série vznikla podle komiksu Roberta Kirkmana a Tonyho Moora The Walking Dead? 3. SÉRIE ,,JDEME DO VÁLKY!“...... /// Dvě linie (blondýna Andrea a její story) a …. hele, vždyť jde jen vo to točit (zábavně!) válku se zombíkama. Do toho pár lidskejch sviní se solidním sporákem a spím či bdím … vono to všechno nakonec (aspoň chvíli) vypadá jako ,,Ztraceni“ (dvě komunity, strach o….atd, atd). Snaha tvořit neustálý napětí je fajn a taky se jim daří vzbuzovat emoce. Pěkně mě serou! Béčko, který mě (ještě furt) baví, i když jsem čekal větší finále. Ale stejně doufám, že budou mít co hrát i příště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Furt tvrdím, že Černá mamba má bejt černá. 2.) Thx za titule ,,buráček“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * /// 4.SÉRIE ,,…ALE AŽ NA TO PŘIJDOU, BUDOU SE CÍTIT PĚKNĚ HLOUPĚ.“ … ,,PŘIJDOU NA CO?“ … ,,ŽE SI ZAHRÁVAJÍ SE ŠPATNÝMI LIDMI...“ /// V první půlce lidi neválčej s lidma, ale s nákazou. Konec světa hold může mít spoustu podob, ale vždycky bude platit, že nejlepší přítel člověka je zbraň! Je to takový drsnější, bez (zbytečnejch) humanistickejch keců. A vůbec toho vykecávání tady moc není. Snad proto je to asi nejzajímavější série, která v první půlce těží ze zajímavý atmosféry a v tý druhý zase ze sounáležitosti k postavám či z dětskejch nápadů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím, jakou zbraň si schovat na konec světa. 2.) Thx za titule ,,ACIN“ a ,,badboy.majkl“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * /// 5. SÉRIE: „BOJOVALI JSME, ABYCHOM SE DOSTALI AŽ SEM. A MUSÍME BOJOVAT DÁL…“ /// Chodící mrtví bojujou o naději. Série si udržuje nadstandard v napětí, akci a emocích, páč furt ještě (nejen mě) dokážou lidi překvapit. Výhodou tohohle seriálu je, že nemusej vymejšlet extra speciální zápletky. Prostě stačí, když „naši“ potkávaj sráče. V prostředku to sice trochu šlape vodu, ale nakonec (jako vždycky) s husinou po celým těle, čekám na další sérii. VŠICHNI UMŘETE! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zakládám osadu a nemůžu se rozhodnout, jestli přibrat živý nebo mrtvý. 2.) Thx za titule ,,ACIN“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** /// 6.SÉRIE ,,VÁŠ SVĚT SE STANE O HODNĚ VĚTŠÍ…“ /// Tak jsem si myslel, že se na tom nedá nic dokurvit. Nechápu, proč se musej ty postavy po tom všem, co maj za sebou – chovat jako trapáci. Od strašáků (?) a akce se to posunulo víc k psychologii – takže tady snad všichni (naštěstí kromě zombíků) rozjímaj. Srát se s tím přestali až v devátým díle (a konečně někdo umírá)… Normální děj to má asi tak od 12týho dílu. Serou mě. Naplnit sérii vatou – aby ste to neprokoučovali! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pacička pro štěstí se u nás dědí z mrtvoly na mrtvolu. 2.) Mý heslo je: Veškerej život je vzácnej!. 3.) Thx za titule „ACIN a Xavik6“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * /// 7.SÉRIE ,,JEN PROTLOUKAT SE NESTAČÍ. BUĎ MÍT VŠECHNO, NEBO NIC!...“ /// Sázka na sráče z předchozí série vychází. Vzbuzuje vztek a doufám, že budu moct na konci s radostí vydechnout… 3 příběhy (Rick, Maggie,… trochu Daryl), ale dlouho jedno a to samý. Tyran a jeho parta proti ostatním chudáčkům.Na druhou stranu – co jako maj furt vymýšlet, že? A pořádnej záporák je k nezaplacení. Takže zombíci hrajou druhý housle a naštěstí vod 10týho dílu začnou hrát lidi (kterým fandím) housle první… (nebo to aspoň seriálově začne vodsejpat!) /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * /// 8.SÉRIE PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * /// 9.SÉRIE PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** /// 10. SÉRIE /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** /// 11.SÉRIE /// PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** () (méně) (více)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: American Movie Classics (AMC), Circle of Confusion, Valhalla Motion Pictures, Darkwoods Productions, AMC Studios, Idiot Box Productions // Dej výborný, neuponáhľaný, atmosféra pekne dramatická a tie masky a kostýmy ? Priam neuveriteľne reálne. Seriál spĺňa všetko čo som očakával 100%.... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkoročnej pauze som dohnal všetky resty behom týždňa. Ak to mám brať globálne, prvých 6 sérií je vynikajúcich (jasných 5 hviezd), no od siedmej, teda od „objavenia“ Negana, sa mi to akosi prestáva páčiť. A nie kvôli Neganovi, lebo naozaj ho pokladám za vynikajúceho záporáka, a rozmlátenie niektorých hlavných postáv je asi to najlepšie, čo som videl. Ale tá nekonečná hra na vojačikov ma už začína unavovať. Asi 20 častí už seriál stojí na jednom mieste. Drísty, prestrelky, súťaž kto ďalej dociká, občas zomrie nejaká hlavná postava aby sa nepovedalo. Tvorcovia by si mali veľmi rýchlo uvedomiť, že seriál sa volá „The Walking Dead“, no momentálne to s týmto názvom už veľa spoločného nemá. Nemŕtvi sú už úplne nepodstatní a figurujú len ako pozadie na vytvorenie akej takej atmosféry, čo je v mojich očiach veľký problém. Ďalším klincom do rakvy je zabitie Carla. Nie preto, že by mi bol ten mladý hipisák nejako sympatický, ale rozpadol sa tu ďalší podstatný pilier, na ktorom seriál stál od úplného začiatku. V tomto momente naozaj netuším, či scenáristi dokážu ešte vymyslieť niečo, vďaka čomu by sa to celé pozbieralo (začínam pochybovať), a rovnako začínam veriť v skoré ukončenie, kým sa to neprepadne do naprostých sračiek. Bolo by to rozhodne lepšie riešenie, ako to celé pokurviť len kvôli umelému naťahovaniu donekonečna. Hodnotenie zatiaľ nechám nezmenené, lebo napriek všetkému je to v mojich očiach stále jeden z najlepších hororových seriálov. No kúzlo je preč, takže mi hrozí nebezpečné „sledovanie zo zotrvačnosti“. ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama