Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan Ruppert je blázen a pokud jím není, tak jsem již mrtvý. Nejsem totiž členem žádného klanu vlastnícího semena a po kolapsu finančního systému se výpisu z účtu určitě nenasytím. Takže musím poděkovat za návod k přežití, za polopatické vysvětlení derivátů, za popis ekonomiky jako letadlové hry, za odhalení podílu CIA na pašování drog i za vysvětlení vlivu ropy na růst populace. Byla to zkrátka podrobná analýza toho, co se stalo, i toho, co se stane, a ačkoli mám pro některé dění jiné vysvětlení, tak považuji Ruppertův pohled na svět za velmi inspirativní. Dále jsem chtěl napsat, že skutečnost, že Ruppert dosud nespáchal sebevraždu, považuji za velké selhání amerických tajných služeb, ale kontrolou Wikipedie jsem zjistil, že se tak 13. 4. 2014 stalo, takže je vlastně vše v pořádku. Čest jeho památce. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o neveselých veciach. Michael Ruppert to má premyslené a podložené, a jeho pesimizmus je vďaka tomu zdrvujúco presvedčivý. Až natoľko, že som nadobudol pocit, že v prípade Collapse nejde o bežnú konšpiračnú teóriu, ale o prorockú víziu budúcnosti, ktorá obohacuje zaužívané "svet ide do sračiek" o nové poznatky a pohľady. Navyše úzko prelína osobnú drámu Ruppertovho života s teóriou kolapsu modernej spoločnosti vo vizuálne a faktograficky prvotriednom spracovaní. Je zázrak, že chlap, ktorý toho toľko vie, je ešte nažive a točí o tom dokumenty. (8/10) ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Do chvile, kdy MCR hovori o rope, obili, potravinach atp. je to dokument na 1 s *, proste to ma spad, clovek to hlta, mnohdy souhlasne pokyvuje hlavou, jakoze o tom uz nekde cetl, mnohdy nevericne tou hlavou krouti a rika si, ze to snad neni ani mozne (ale ono je). Pak to ale prechazi v nejakou osobni zpoved MCR, o jeho snazeni v politice bez jasneho vysledku a clovek se nejenze zacne nudit, ale zacne pak i pochybovat nad mnohymi jeho tvrzenimi a cely dokument tak zacne ztracet na duverivosti, coz je velka skoda, protoze ty prvni dve tretiny, to je 100% nastrel, ktery stoji za to videt. ()

Kopik 

všechny recenze uživatele

Zajímavé především v tom, že snímek je z roku 2009 (a to že jsem ho viděl až teď možná paradoxně pomohlo) a co říká Michael Ruppert, se doopravdy děje. Americká ekonomika jde do kopru, nepokoje v Řecku a nebo článek na novinky.cz ze dne 9.2.2011 o nadhodnocených zásobách ropy v Saudské Arábii jeho slova jen utvrzuje. Nedokážu objektivně posoudit, zda-li má pravdu či ne, každopádně vcelku deprimující dílko, navíc pokud se jeho slova vyplní. Ke shlédnutí: http://www.youtube.com/watch?v=DGXT4rLZUpw ()

ybuko 

všechny recenze uživatele

Monolog byvaleho policisty, novinare a spisovatele Michaela C. Rupperta - muze, ktery tvrdi, ze jeho varovani nejsou konspiracni teorie, ale konspiracni fakta. Blizi se opravdu velky neodvratny energeticky a ekonomicky kolaps nasi civilizace, nebo jsou to jenom prehnane paranoidni predstavy? Kolaps je natoceny pomerne minimalisticky a stylem pripomina napriklad filmy Errola Morrise ( http://www.csfd.cz/herec/8727-morris-errol/ ). Coz mu ale na pusobivosti neubira, ba naopak. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama