Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 3

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (750)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Filmů o super hrdinech je už tolik, že se je dá stěží brát vážně. Megamysl si toho je vědom a v dobrém si z toho utahuje. Pro mě milé překvapení. Nečekala jsem nic a nakonec jsem se bavila doslova od první minuty a víc jak u ostatních animovaných hitů poslední doby. Sice jich nemám za poslední dobu nakoukáno tolik, ale rozhodně mě tenhle kouskek bavil o hodně víc než Úžasňákovi a utíkal mi stejně svižně jako třeba Bolt. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V žánru filmů s kreslenými zápornými hrdiny v hlavní roli, kteří v této předvánoční době atakují kina, mi přijde MegaMind mnohem nápaditější než takové Despicable Me. V originálu je naprosto senzačně nadabováno, po hudební stránce se konečně jednou ve filmu pro děti objevilo i něco rockovějšího (výborné Welcome to the Jungle), po stránce příběhové vlastně nemáte moc tušení, kam se to celé bude vyvíjet (zvlášť po téměř-úvodní scéně s lidskou kostrou), a vizuální část je přesně taková, jakou u animáku dnešní doby očekávám. Nicméně to nic nezmění na faktu, že jsem se zas až tak mega nebavila, a ve střední části filmu, kdy je děj založený na tom, že se hlavní hrdina nudí, jsem se nudila s ním. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Od natočení Shreka se neobjevil animák, který by tak systematicky parodoval popkulturu a ustálená výrobní schémata zábavního průmyslu. Zatímco ale Shrek parodoval tradiční disneyovky, tedy vycházel ze všeobecně známého světa pohádek, Megamysl ironizuje superhrdinské komiksy a jmenovitě Supermana, což je oblast, která poněkud zužuje jeho působení. Je ještě jeden zásadní rozdíl, Shrek byl plný účinných fórků a postav, mezi kterými si každý našel to své. Megamysl má základní kostru podstatně jednodušší a má i méně účinných gagů. Je to určitě chytrý film, ale to ještě neznamená nejzábavnější a komerčně nejprodejnější. Spíš naopak, jakkoli ho považuju za lepší než nedávno zhlédnutý kousek Já, padouch, a taky odvážnější, bude s největší pravděpodobností Padouch podstatně úspěšnější, protože je mnohem konvenčnější a méně náročný na přemýšlení. Megamysl, jakkoli má podobu klasického rodinného animáku, dokážou ocenit spíš ti starší, kteří můžou uplatnit nadhled a znalost žánru. Megamysl si střílí z žánrových konvencí, právě z těch, které Já, padouch striktně dodržuje. Zatímco starší Úžasňákovi komiksových hrdinů pouze využívali a vycházeli z nich, Megamysl s žánrem pracuje víc tvůrčím způsobem a obrací ho naruby. Celkový dojem: 75 %. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý a vtipný animák. Jeden z najlepších. Skvelý príbeh a postavy. Hudobná stránka je tiež na výbornú. Skvelá komédia pre celú rodinu. Megamozog vyzeral dobre už z trailerov. Moj očakávania sa vyplnili a môžem ho zaradiť medzi elitu animákov. Poteší aj fakt, že tvorcovia rozvinuli svoje fantastické vízie a dokázali ich preniesť na plátno. Predvídateľnosť dejovej zápletky je síce miestami veľmi vysoká, ale o prekvapenie (a zázraky) tu nie je núdza, a navyše, keď sa vám do uší zarežú rockové pecky od Guns N 'Roses alebo AC / DC, nie je čo riešiť. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opět bez problémů dodržený vysoký standart, který si tvůrci v posledních letech nastavili na filmech jako Příšerky s.r.o. nebo Úžasňákovi. S těmito animovanými skvosty bych sice Megamysl určitě nesrovnával, ale svou kvalitou se jim alespoň dost přibližuje. A ani není moc potřeba vyjmenovávat pozitiva, protože je to u těchto snímků z mého pohledu pořád to samé. Důležitý je především humor a s ním související vtipné hlášky či povedené narážky, A toho má Megamysl skutečně vrchovatě. A když připočtu ještě vysoce originální děj a super hudební doprovod, vychází mi čistých 85%. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • Během filmu je mnohokrát vidět na různých místech žlutý skůtr, který měla původně používat Roxanne (Tina Fey), ale nakonec jí dali autoři dodávku. (Brodyman)
  • Při tréninku Titána (Jonah Hill) háže Prcek barely v robotickém obleku gorily, což odkazuje na videohru „Donkey Kong“. (LaserJet)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama