Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dětském domově se děti chystají ke spánku, ale neusnou, dokud neuslyší pohádku o Starostlivých medvídcích. Ti se rozhodli pomoci sourozencům Janě a Petrovi, kteří přišli o rodiče. Vezmou je do své kouzelné země a naučí je opět se smát. Takové štěstí ovšem starostliví medvídci nemají u sirotka Nicholase, který pracuje jako kouzelnický učeň v lunaparku. Zlá kniha kouzel přiměje Nicholase odstranit ze světa štěstí za pomoci své magie. Zlo a zkáza se šíří krajinou, až doputují i do země Starostlivých medvídků, kde způsobí značné škody. Medvídci, Jana a Petr se rozhodnou Nicholase i celý svět zachránit. Vyplouvají na své lodi za dobrodružstvím, při kterém potkají nové kamarády a překonávají mnohé nástrahy, které na ně přichystala zlá kniha kouzel. (ma883)

(více)

Recenze (36)

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Naprosto drtivá kadence srdíček, duhy a cukrkandlu, ze které by se udělalo špatně i Danu Nekonečnému. Tohle měli při převýchově pustit Alexi deLargeovi a byl by z něj beránek do konce života. Tradiční morální ponaučení, které v sobě nese snad každá pohádka, zde zní: "Buď si třeba největší svině na světě a všem se snaž ublížit, ale vždycky Tě všichni budou milovat a medvídci Tě nakonec odvedou do světa růžových obláčků a živoucích hvězdiček".. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák jsem si pustil jen tak ze srandy. Jelikož jsem jako malý viděl film: Starostliví medvídci v říši kouzel. Chtěl jsem vědět, jak to s těmi medvědy superhrdiny začalo. A ono ejhle! Ono je to fakt pěkná pohádka. Je to prakticky pravda o lidstvu, obléknuta do dětského hávu. Tenhle film představuje pravdu. Lidé se k sobě chovají hnusně, a tenhle film to dokonalé vykreslil do puntíku. Mladý Nicolas neměl žádné kamarády, a nakonec sám podlehl nenávisti, a stal se z něj šílenec-čaroděj. Nakonec mu chtěji malí medvídci Naznačit, že jim na něm záleží. Toto hodnocení, 5*, je z pohledu malého dítěte, ale i tak musím říci, že je to fakt nádherné, a z dějové stránky mistrovské dílo. Animace nádherná, no, co více dodat? Já si tento film spíše příště pustím s mladšími členy mé rodiny, jelikož takhle v mém věku bych si to sám nepustil. Takže až kdokoliv z mých mladších členů mě poprosí, ať si to s němi pustím, půjdu do toho. ()

Reklama

martins 

všechny recenze uživatele

Kreslený film mého dětství, poprvé viděno někdy koncem 80 let na videu. Sourozenci Jana a Petr za pomocí svých přátel medvídků ze Srdcílie(Přátelík a Tutlalík) se vydávají do světa, aby zachránili svět před obludnou Zlou knihou kouzel, která si podmanila chlapce Nicholase, který pracoval jako pomocník u kouzelníka a která chce zníčit radost na celém světě. Naši čtyři přátele se měli dostat zpátky na zem, ale zlé kouzlo je přesune do daleké končiny, kde se k nim postupně přidávají další přátele: Lev, opice, zajíc a společně se vydají na záchranu světa, zlé kouzlo je jim však stále v patách... ()

Hejsa 

všechny recenze uživatele

Znáš tu zem,kde si můžes klidně hrát a najít kamarády .... ano,skutečně příjemná kreslená pohádka z mého dětství,která vypraví o dobrosrdečných medvídcích,kteří se starají,aby se všichni lidé na světě měli rádi.Zlá víla jim v tom však s nešťastníkem Nikolou hodlá zabránit !!! Nakonec to však všechno dobře dopadne (bohudík), i když celý svět měl dostat pořádně napamětnou :-) ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Tento film myslím dávali dvakrát v televizi a tenkrát mi to přišlo hrozně moc krásný a pokaždé jsem obrečela, že už je konec. Dojemný příběh plný hodných medvídků, kteří každému pomáhají a snaží se nastolit na zemi dobro a spravedlnost, a celkem slušných písniček, určitě neoslovil jen děti a já doufám, že by se mi stejně jako tenkrát líbil i teď. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama