Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dětském domově se děti chystají ke spánku, ale neusnou, dokud neuslyší pohádku o Starostlivých medvídcích. Ti se rozhodli pomoci sourozencům Janě a Petrovi, kteří přišli o rodiče. Vezmou je do své kouzelné země a naučí je opět se smát. Takové štěstí ovšem starostliví medvídci nemají u sirotka Nicholase, který pracuje jako kouzelnický učeň v lunaparku. Zlá kniha kouzel přiměje Nicholase odstranit ze světa štěstí za pomoci své magie. Zlo a zkáza se šíří krajinou, až doputují i do země Starostlivých medvídků, kde způsobí značné škody. Medvídci, Jana a Petr se rozhodnou Nicholase i celý svět zachránit. Vyplouvají na své lodi za dobrodružstvím, při kterém potkají nové kamarády a překonávají mnohé nástrahy, které na ně přichystala zlá kniha kouzel. (ma883)

(více)

Recenze (36)

hippyman 

všechny recenze uživatele

banda medvědů, žijících kdesi v duhových mracích, létající v mráčkových autech, zpívající a vysílající ze svých hrudních obrázků ... no prostě some stuff ... :-) ...ale jo, bylo to milé, hezky nakreslené a pro mě jako malé dítě tenkrát naprostá špička! :-) ...80%... film k vidění na youtube v osmi částech... nejhustší byla ta kouzelná knížka! :-) ()

Hejsa 

všechny recenze uživatele

Znáš tu zem,kde si můžes klidně hrát a najít kamarády .... ano,skutečně příjemná kreslená pohádka z mého dětství,která vypraví o dobrosrdečných medvídcích,kteří se starají,aby se všichni lidé na světě měli rádi.Zlá víla jim v tom však s nešťastníkem Nikolou hodlá zabránit !!! Nakonec to však všechno dobře dopadne (bohudík), i když celý svět měl dostat pořádně napamětnou :-) ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu zasunut hodně, hodně kdesi v matných vzpomínkách. Tuhle partu medvídků s kouzelným bříškem si vybavuju spíš díky následnému seriálu. Ale i ty mizivé vzpomínky mi říkají, že šlo opravdu o kouzelnou záležitost a boj dobra se zlem měl místy až magickou atmosféru. Ale kdo ví, jak bych se na to díval dnes, snad je někdy lepší nechat ty vzpomínky tak, jak jsou. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Kreslený film mého dětství, poprvé viděno někdy koncem 80 let na videu. Sourozenci Jana a Petr za pomocí svých přátel medvídků ze Srdcílie(Přátelík a Tutlalík) se vydávají do světa, aby zachránili svět před obludnou Zlou knihou kouzel, která si podmanila chlapce Nicholase, který pracoval jako pomocník u kouzelníka a která chce zníčit radost na celém světě. Naši čtyři přátele se měli dostat zpátky na zem, ale zlé kouzlo je přesune do daleké končiny, kde se k nim postupně přidávají další přátele: Lev, opice, zajíc a společně se vydají na záchranu světa, zlé kouzlo je jim však stále v patách... ()

verunecek 

všechny recenze uživatele

jak tak čtu vesměs stejný názor, seriál jsme milovali všichni 😍 ja si ho teda s chutí a pravou dětskou nostalgií pustím ráda i dnes a to jsem 86 ročník a vůbec se za to nestydím, nejlepší je na tom ta hudba a ty povzbuzující slova v té písničce. Křesťanská myšlenka mějme se všichni rádi je přece úžasná, bohužel dnešní filmy a pohádky pak různé app a hry jsou hlavně o nasilí a bojích :( možná i díky tomu je dnes tolik nasilí a nenávisti mezi lidma ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama