Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dětském domově se děti chystají ke spánku, ale neusnou, dokud neuslyší pohádku o Starostlivých medvídcích. Ti se rozhodli pomoci sourozencům Janě a Petrovi, kteří přišli o rodiče. Vezmou je do své kouzelné země a naučí je opět se smát. Takové štěstí ovšem starostliví medvídci nemají u sirotka Nicholase, který pracuje jako kouzelnický učeň v lunaparku. Zlá kniha kouzel přiměje Nicholase odstranit ze světa štěstí za pomoci své magie. Zlo a zkáza se šíří krajinou, až doputují i do země Starostlivých medvídků, kde způsobí značné škody. Medvídci, Jana a Petr se rozhodnou Nicholase i celý svět zachránit. Vyplouvají na své lodi za dobrodružstvím, při kterém potkají nové kamarády a překonávají mnohé nástrahy, které na ně přichystala zlá kniha kouzel. (ma883)

(více)

Recenze (36)

ma883 

všechny recenze uživatele

Milovala jsem tenhle film a netuším, kam se poděl. Strašně ráda bych ho znovu viděla, už jen z nostalgie. Vzpomínám na naivní a krásné písničky a jak jsem vždycky dumala nad tím, jestli žena v domově, která poslouchá Nicholasovo vyprávění dětem, je Jana. Zlá kniha, podezřele kopírující zlou královnu Walta Disneyho, byla excelentním protipólem přeslazených medvídků. Z dnešního hlediska se jedná o nepřekombinovanou a zcela neškodnou podívanou pro malé děti i jejich rodiče. Když toto píši a znějí mi v hlavě ústřední melodie, které si dodnes dokáži pobrukovat, musím se tiše usmívat. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák jsem si pustil jen tak ze srandy. Jelikož jsem jako malý viděl film: Starostliví medvídci v říši kouzel. Chtěl jsem vědět, jak to s těmi medvědy superhrdiny začalo. A ono ejhle! Ono je to fakt pěkná pohádka. Je to prakticky pravda o lidstvu, obléknuta do dětského hávu. Tenhle film představuje pravdu. Lidé se k sobě chovají hnusně, a tenhle film to dokonalé vykreslil do puntíku. Mladý Nicolas neměl žádné kamarády, a nakonec sám podlehl nenávisti, a stal se z něj šílenec-čaroděj. Nakonec mu chtěji malí medvídci Naznačit, že jim na něm záleží. Toto hodnocení, 5*, je z pohledu malého dítěte, ale i tak musím říci, že je to fakt nádherné, a z dějové stránky mistrovské dílo. Animace nádherná, no, co více dodat? Já si tento film spíše příště pustím s mladšími členy mé rodiny, jelikož takhle v mém věku bych si to sám nepustil. Takže až kdokoliv z mých mladších členů mě poprosí, ať si to s němi pustím, půjdu do toho. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu zasunut hodně, hodně kdesi v matných vzpomínkách. Tuhle partu medvídků s kouzelným bříškem si vybavuju spíš díky následnému seriálu. Ale i ty mizivé vzpomínky mi říkají, že šlo opravdu o kouzelnou záležitost a boj dobra se zlem měl místy až magickou atmosféru. Ale kdo ví, jak bych se na to díval dnes, snad je někdy lepší nechat ty vzpomínky tak, jak jsou. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Kreslený film mého dětství, poprvé viděno někdy koncem 80 let na videu. Sourozenci Jana a Petr za pomocí svých přátel medvídků ze Srdcílie(Přátelík a Tutlalík) se vydávají do světa, aby zachránili svět před obludnou Zlou knihou kouzel, která si podmanila chlapce Nicholase, který pracoval jako pomocník u kouzelníka a která chce zníčit radost na celém světě. Naši čtyři přátele se měli dostat zpátky na zem, ale zlé kouzlo je přesune do daleké končiny, kde se k nim postupně přidávají další přátele: Lev, opice, zajíc a společně se vydají na záchranu světa, zlé kouzlo je jim však stále v patách... ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Naprosto drtivá kadence srdíček, duhy a cukrkandlu, ze které by se udělalo špatně i Danu Nekonečnému. Tohle měli při převýchově pustit Alexi deLargeovi a byl by z něj beránek do konce života. Tradiční morální ponaučení, které v sobě nese snad každá pohádka, zde zní: "Buď si třeba největší svině na světě a všem se snaž ublížit, ale vždycky Tě všichni budou milovat a medvídci Tě nakonec odvedou do světa růžových obláčků a živoucích hvězdiček".. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama