Reklama

Reklama

Kolumbovo náměstí

  • USA Columbus Circle
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2

Dědička, jež byla zavřena ve svém domě téměř dvacet let, musí čelit svým nejhorším obavám. Jeden z jejích sousedů byl zavražděn a přijíždí detektiv, aby celou událost vyšetřil... Abigail Clayton (Selma Blair) žije sama. Hodně sama. Vlastně tahle atraktivní dáma neopustila svůj loftový byt na Manhattanu téměř dvacet let. Slavná dcera bohatého průmyslníka, Abigail, zmizela před zvědavýma očima tisku a od rozruchu své rodiny v den jejích osmnáctých narozenin, kdy se stala dědičkou obrovského dědictví. Po letech své dobrovolné izolace, je Abigail v kontaktu pouze se dvěma lidmi - s domovníkem Klandermannem (Kevin Pollak), se kterým komunikuje prostřednictvím vzkazů a Dr. Raymondem Fontainem (Beau Bridges), dlouholetým rodinným přítelem a jejím jediným důvěrníkem po většinu jejího života. Jednoho dne zemře jedna stará sousedka a celou událost přijíždí vyšetřit detektiv Frank Giardello (Giovanni Ribisi) z oddělení vražd. Když ho Abigail najde za dveřmi a je požádána odpovědět na pár otázek, je z toho úplně zoufalá. Prázdný byt po mrtvé sousedce chce získat Abigail pro sebe a pojistit si tak své soukromí. Jenže na její žádost nikdo neodpovídá a najednou se tam stěhují noví nájemníci, Lillian (Amy Smart) a Charlie (Jason Lee). Abigail úzkostlivě sleduje své sousedy dveřním kukátkem, jenže když se s nimi setká tváří v tvář, její křehký svět začne být v ohrožení... (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Ukázka z filmu 2

Recenze (39)

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Mno kde bych mel jako zacit, film je da se rict pro hororove zacatecnik, nic noveho pod sluncem se tu deje a hlavni rozuzleni se dovidame uz nekde v polovnie filmu, co neni naskodu, naopak, jenze ta atmosfera a napeti tu nejak nefungovalo, teda rozhodne ne u me. Vsichni ucinkujici mi take byli na vysost nesympaticti,ale za to oni nemohou, to je spis muj vnitrni boj a problem.Zde si dovolim hodnotit spis podprumerem. ()

George Stobbart odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlhšie ma potenciálne nádejný film takto nenasral. Mladá zbohatlíčka trpiaca agorafóbiou už roky nevychádza zo svojho apartmánu, no jej kľud naruší smrť susedy. Začne sa o ňu zaujímať polícia a navyše sa spriatelí s novou nájomníčkou, ktorá k nej uniká pred svojim násilníckym partnerom. Onedlho sa však ukáže, že podivné veci sa tu dejú ďalej a ona sa ocitá v nečakanom nebezpečí. No, nečakané je to vlastne iba na oko, keďže ma po necelých 20 minútach napadlo o čo tu vlastne ide, čo sa bohužiaľ presne vyplnilo a táto neskutočne priehľadná a vlastne aj nezaujímavá pointa mi zruinovala celý film. Tvorcovia ju dokonca hlúpo odhalili už pol hodiny pred koncom a začali na ňu nabaľovať otrasne klišovité a miestami až nelogické zvraty, takže dopozerať to bolo pre mňa vyložené utrpenie. Navyše sa film drzo snaží tváriť hitchcockovsky, pričom do očí bije jednak zúfalá snaha niečím prekvapiť a jednak strašní herci, ktorí sú navyše drvení v trápne umelých scénach. Selma Blair ako hlavná protagonistka bola síce vcelku sympatická, no úlohu agorafobičky som jej veril tak 5 sekúnd, keďže o chvíľu už veselo komunikovala a pristúpila na každú kravinu čo od nej kto chcel. Minimálne za slušné technické spracovanie by si film nejakú tú hviezdičku zrejme zaslúžil, no ja ju nedám, keďže po dopozeraní som ostal alergický čo i len na jeho názov. ()

Reklama

notozjano 

všechny recenze uživatele

Rádoby thriler, který láká na herecké obsazení. Kromě nádherného loftového bytu nemá tento snímek moc co nabídnout. Nějaké to napětí možná a do Selmy se dá i zamilovat, ale děj to má převelice slabý. Spíše je to taková odpočinkovka, která na závěr dost graduje. Nerad bych to doporučoval a už vůbec ne znovu shlédl. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre zvolená minutáž na niečo, čo sa dá dať aj do seriálu. Čo je však na škodu, je intuitívne odhalenie pointy už len v náznaku. Prišli na to všetci, čo je slabina námetu. Potom síce aj s tým vedomím viete žiť, ale nemá to silu pripútať. Len sledujeme vývoj, vývin, prerod a znovuzrodenie. Tak trochu s pomocou (nezištnou ?)od Ribisiho. Film nie je nepríjemný, len sa ukáže nahý veľmi skoro. A máte ho chuť obliecť. (videné 10.02.2020, BDrip) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tohle je oldschoolový thriller ve stylu devadesátých let. Nic víc nečekejme, zápletka tomu odpovídá a podruhé tudíž nemá cenu vidět, jelikož pointa je vlastně nejzásadnější. Myslím, že se jedná o film, který nijak nepřekvapí, ale taky nijak zásadně nezklame. Selma Blair je hezká ženská, do role se hodí, no a ti ostatní to tak nějak doplňují. Ribisi je skvělý detektiv, někdo by se toho měl chytit a něco s ním natočit v hlavní roli. Docela dobrý film, chyba jen možná v tom, že tvůrci nevěděli jestli točit krimi, thriller nebo psycho. 70% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama