Kniga masterov

(Rusko)

Book of Masters, The

Fantasy / Rodinný / Sci-Fi

Rusko, 2009, 101 min

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $11,212,445(26.7.2010)

S nadhľadom a vtipom natočená pocta ruským rozprávkam.Klasické prvky zachované, tie moderné ich nerušili, takže celkový dojem je kladný. A málokto by nechcel nemecký kočiar so zvončekom, ktorý vydáva zvuk benc-benc.(6.4.2012)

• Pochtli

Dosti divnej slepenec všech možných ruských pohádek, líznutý Pánem prstenů a s GPS navigačním klubkem..(19.12.2009)

Nejlepší Ruskej film kterej sem kdy viděl. Stará pohádka s moderníma prvkama a bombastickejma efektama.Všem doporučuju....Rusové si pomalu už vybudovaly svůj Hollywood.(10.5.2011)

Pochtli nazval film slepencem. Má pravdu, ale na mě to působilo tak, že je to dělané ryze naschvál a co nejvýrazněji. Když se člověk podívá na současnou ruskou filmovou tvorbu, Kniga Mastěrov se prostě krásně vymyká!:) Já se u filmu upřímně pobavila a musím říct, že i efekty se mi líbily. Pár výborných hlášek ve scénáři a příběh taky relativně kvalitní. Já mám upřímně Knigu Mastěrov radši než Mrazíka! Jen škoda, že je tahle věc pro čechy celkově dost nedostupná. Nesehnala jsem ani české ani anglické titulky, takže jsem si musela vystačit se svojí ubohou středoškolskou ruštinou - a taky se to dalo:)(16.3.2012)

Lepšiu paródiu na Disenyovský gýč už nikdy nikto nenatočí!(6.4.2012)

• belisama

Ako parodia na ruske rozpravky a disneyovky - 2 hviezdy. Ked to mam brat ako rozpravku - 1 hviezda. Gulas zlepeny z roznych rozpravok okoreneny nevtipnymi narazkami. Miestami som sa prichytila, ze cakam na reklamu...(6.4.2012)

Neveriaci, traste sa, vracia sa éra starých ruských rozprávok! No dobre, možno nie úplne a každému Kniha Majstrov sadnúť nemusí, no predsa len sa jej podarilo navrátiť ma do čias Mrázika a Kráľovstva krivých zrkadiel a zároveň s nadhľadom ich zároveň parodovať. Nechýba typický ruský humor (ani fľaška) a v kombinácii s peknými efektami a príjemným obsadením vytvára nevšedný zážitok, aký sa už dnes bohužiaľ nevidí.(7.4.2012)