Reklama

Reklama

Princ slz

  • Hongkong Lei wangzi (více)

Obsahy(1)

Země je rozdělená na dvě části a mezi obyvateli zavládne hysterie. Jsme na Tchaj-wanu v roce 1950, v období známém jako Bílý terror. Jednoho podzimního odpoledne se dvě sestry vrací ze školy a ve svém dosud štastném domově najdou armádní policii, která právě zatýká jejich rodiče kvůli podezření, že jsou komunistickými zvědy. Film přináší zajímavou mozaiku postav: temperamentního otce, který býval leteckým důstojníkem, jeho krásnou a oddanou manželku, záhadného zjizveného generála a jeho okouzlující manželku. Jejich životy se navzájem proplétají a do jejich životů se pomalu, ale jistě vkrádá chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

ainny 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí děj, nádech poetiky a vypravěčův klidný hlas - to všechno umocňuje hrůznost doby, v které se příběh odehrává. Děsivá podobnost s našimi padesátými léty je neskutečná, i když tady to bylo naopak. Jak je vidět tak je úplně jedno jaký kabát kdo nosí a na kterém konci světa žije, protože chování lidí je stejně jako přes kopírák... ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Formálně pomalu se vlekoucí vyprávění o životě v rozdělené Číně na Tchaj-wanu po vítězství komunistů ve zbytku země, ve skutečnosti však silné drama získávající plynule na napětí a závažnosti až k závěrečnému ne zcela předvídatelnému závěru. Nejen diktátorské režimy, ale i ty hájící demokracii, dokážou být kruté a nelidské. ()

Reklama

markotter 

všechny recenze uživatele

Celý film plyne pomalým tempem, jak už to bývá u spousty asijských snímků - ať už si děti hrají ve škole nebo se střílí do lidí. Člověk aspoň má dost času pokochat se krásnými záběry a přemýšlet o tom, že ať už je režim takový či onaký, v každém se najdou lidé, kteří těm druhým dělají ze života peklo. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Bílý teror na Tchajwanu zachycený v pastelových barvách, ale s reálnou ničivostí. Pohled na dospělé i na děti, které doplatily na "vinu" rodičů.(max.70%) ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama