Kimi ni todoke (TV seriál)

Animovaný / Komedie / Romantický

Japonsko, 2009, 25x23 min

• Subjektiv

Sawako to nemá v životě lehké, ona to má velice těžké. Její obličej i celý zjev připomíná Sadako z Ringu a spolužáci se jí vyhýbají, ba ucvrnkávají si z ní do kalhot. A ona je přitom uvnitř tak křehká. Navíc je zamilována do všeobecně populárního hezouna a hodňouse (podoba s hovňousem není náhodná) Kazehayi. A láska, dámy a pánové, ta krom přenášení hor umí i ze Sadako udělat žádanou krásku. Vždyť komu by neslušelo prostředí v němž neustále svítí světlušky a padají sakurové lístky (hádám, že taky bude díl s vánoční výzdobou, na pláži a tak...). Tož si to shrňme: máme tu citlivou dívenku s absurdní vlastností, kterou v realitě nikdo nemá (hlavně že to naláká diváky), lásku, Mirka Dušína se zmenšeným smyslem pro humor (jak může někdo milovat někoho, kdo je samé nudné pozitivum?!), světlušky, sakury, krásku z ošklivky, vznikající přátelství... jestli my tu nemáme sladkobolný podbízivý kýč? Dojem po konečných třech dílech: silné **. Poznámka: Nedejte na mě, na ANN i Anidb to má dobré hodnocení.(23.10.2009)

• Flipper

Seriál pre dievčatá. Inak sa to nedá definovať, lebo lebo len v prvom diely je toľko romantickej poetickosti, že je to až s prepáčením na grc. Seriál ktorý má úspech v Japonsku (u dievčat), možno preto lebo ide o akúsi vyvrheľku spoločnosti s ktorou možno sympatizovať, lebo sa v nej vidia. Keď k tomu pridáme lively vysnívaného chlapca, môžme to kľudne natiahnuť na 24 epizód a úspech máme zaručený. Mňa Sawako skôr rozčuľovala v neschopnosti vyjadrovania svojich pocitov. Svoju desivosť by som aspoň na niečo užitočné využil atď. Pre začínajúce teenegerky anime poklad, pre starého anime kanca iba pousmiatie a prázdnota.(17.1.2010)

Sawako je bezelstně milý člověk. Takový Parsifal v ženské podobě, archetyp evropského úsloví "blahoslaveni chudí duchem...". Pokud ji vezmete takovou, jaká je... tedy že nic nehraje, a že co říká, je vždy přesně to, co si myslí... že ji zlo nemůže zasáhnout, protože je jako anděl nad ním... je skvělá. No a zde je problém... z tohoto šlo udělat něco o dva řády lepšího, než zpomalenou romantiku s klavírem a housličkami, 300% kýčovitými obláčky, sakurami, kytičkami a hvězdičkami kolem úsměvů a duhovým či jiným pozadím, jakože aby bylo vidět, jak tam prýští emoce, a kde je úplně všechno vysvětleno, nic jen naznačeno... Smutně nenaplněný potenciál...(13.8.2011)

Začátek se mi opravdu líbil ten jsem zkoukla, ani jsem nevěděla jak. Opening i ending se mi líbily, hrály mi pokaždé. Na začátku se mi i líbilo, jak je Sawako namluvená, ono se mi na začátku líbilo vlastně hodně věcí, ale ke konci už jsem byla přejedená a to jsem koukala díl/týden. Moc dlouhé a pomalé na to, co anime chce říct, navíc to opět končí "a jestli chcete vidět, jak se dali dohromady, kupte/otevřete mangu". Není to špatné anime, jen se ho moc rychle nabažíte a pak už jen koukáte leda tak ze zvědavosti, jestli se to někam hne. Nehne. Navíc Sawako je občas až moc otravná. Ale manga je prý o dost lepší.(31.3.2010)

Na prvých pár častiach som sa naozaj veľmi dobre zabával... neskôr tu však už prakticky nič nové nenájdete a je to len obyčajná stredoškolská romanca... Koniec tiež o ničom... Sawako je však úžasná osoba - chcem veriť, že aj v skutočnom svete takýto ľudia žijú a preto 4* ...(18.2.2011)

Mně se to velmi líbilo :-) Věci, které bych vytl jsou nejspíš: nulová sebedůvěra Sawako, dlouhé scény, až moc kytiček a hvězdiček. Na druhou stranu, co se mi na tomto seriálu hodně líbilo, je poznatelný vývoj postav, které nemaj stále stejné charaktery, ale opravdu se s něma něco děje a humor, kterým Sawako oplývá, aniž by si to uvědomila. Kolikrát mne opravdu rozesmál :-) 75%(31.1.2011)

• Remini

Prvých asi 7 epizód bolo naozaj pekných, ale odkedy sa tam ukázala tá vlasatá princeznička, tak tomu dochádza dych. Dúfam, že sa to znovu rozbehne, pretože ak sa odteraz budú odohrávať len obdivné vnútorné monológy... tak to nedopadne dobre :-/ Našťastie sú vedľajšie charaktery fakt zábavné :))(20.2.2012)

Hlavní hrdinka Sawako je ve svých patnácti letech stále z velké části, hlavně na poli mezilidských vztahů, tabula rasa. Je naprosto pozitivní chrakter - hodná, milá, starostlivá, pečující, odpouštějící, nemyslící si o nikom nic špatného, ale nerozumí významům jako jsou: přátelství, žárlivost, závist, láska, romance, rivalství,... některé si občas doma vyhledává ve slovníku. Spolužáci se jí straní, je zvyklá být sama. Ale není to asociálka a sociofobka, chtěla by být oblíbená jako její všemi oblíbený spolužák. Který jí podá pomocnou ruku. A tak Sawako začne zažívat spoustu nových pocitů, které předtím nepoznala. Příběh je sice obligátní, ale je výborně podaný - odsýpá, něco se pořád děje, postavy jsou vykresleny velice dobře, daří se mu vykřesat emoce, aniž by citově vydíral (velké plus), ... a na dialozích postavené romantické anime ze střední školy končící epizody emočními cliffhangery, které mě nutily si pouštět okamžitě další díl, abych věděl, jak to dopadlo...? No tohle! Dialogy jsou povedené, postavy se umí krásně vyjádřit, i když jim to chvilku trvá, než překonají stud. Dabing hlavní hrdinky v originále je perfektní. Animace a stylizace se mi líbily moc. Anime se kreslí, aby se mohly nechat vybuchovat planety a kolem postaviček se objevovat kytičky, co vyjadřují jejich náladu - pokud Vám to vadí, je tu hraná tvorba. Jedinou výtku bych směřoval k zakončení-nezakončení. Nebylo to úplně perfektní, ale zahrálo to na osobní strunu a chci věřit, že někde na světě existují nezkažení lidé jako Sawako.(3.6.2011)

Kimi ni todoke je serial o zamilovanosti mladych ludi ktory sa boja vzajomne si povedat co k sebe citia... no ta hanblivost by nebola jediny problem, problemov je o dost viac - hned vysvetlim... Kuronuma Sawako - mlade podla mna krasne dievca v ktorom vsetci ostatny vidia Sadako z filmu Kruh. (som si ista ze ten film poznate :) Myslia si ze ovlada ciernu magiu ...atd... Avsak Sawako nikto naozaj nepozna... Sawako je totiz mila, rozumna ale v istych mometoch aj natvrdla (v seriali to kazdemu hned dojde). Potom je tu este Kazehaya Shota - vsetkymi oblubeny, milý, múdry, pekný chalan ktorý nema proti nikomu predsudky - a Sawako nieje vynimka. Zacne sa s nou bavit a vtedy tento serial vlastne zacina - Sawako si po case najde priatelov ktory je zacnu mat radi ked zistia aka mila a dobrosrdecna je...hoci sa najdu aj zákeráci ktorý jej tie novonadobudnute priatelstva a tiez lasku ktora sa zacina crtat medzi Sawako a Kazehayou chcu pokazit tak vzdy vyjde pravda najavo... A co si ja myslim o tomto serialy - podla mna stoji za to si to pozriet, hned som si ho zamilovala - hlavne nasich 2 hlavnych hrdinou - Sawako a Kazehaya... urcite si nebudete trieskat hlavu o stenu. hh. :D :D :D xoxo(2.7.2011)

• Wolfshade

Vzhledem k žánru asi slabší 4*. Musíte ale překousnout (jak už je u romanťáků zvykem) kýč a nerealističnost. A taky se vám nesmí zvedat žaludek z ústřední dvojice. PS: Doporučuji shlížet po malých troškách. UPDATE: Znovu doporučuji po malých troškách, člověk se toho totiž velmi rychle přejí a má chuť to potom vyzvrátit (a uvažuje nad snížením hodnocení) :-/(6.1.2010)

Sawako, která dostala jméno Sadako (v Japonsko je Sadako jako u nás Samara z kruhu). Od té doby se ji všichni bojí a omlouvájí. Ale první den na střední, kde pomůže jednomu klukovi najít cestu, se ji změní život. Kazehaya je milý, populární (pan veselý) kluk a Sawaka je vděčná za jeho laskavost, kterou ji prokazuje. Ale není to jen laskavost. To ale Sawace tak brzo nedojde.(5.10.2011)