Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (536)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání.Na animák o papoušcích sem se moc těšil, jelikož jsou to úžasný zvířata a divim se, že neudělal někdo takovej animák už dřív, jelikož je to opravdu vděčný zvíře pro film ( např. hraný Papoušek Paulie je úžasný ).Začátek vypadal nadějně, Blue byl roztomilý a začátek byl moc dojemný, jenže potom se to začně příšerně vléct, žádný pořádný příběh a řídký děj nastavovaný neúnosnou dávkou nesnesitelných písniček.Všechny postavy byly mizerně naanimované, jedině pár papoušků vypadalo dobře a celkově prostředí Ria bylo fajn.Jenže sem se u toho strašně nudil a i když se pár opravdu vtipných scén našlo, jejich moc málo na to, aby vytáhli tuhle nudu s otravnýma písničkama aspoň k průměru.Prostě mizérie, navíc s příšerným dabingem.Nevim k čemu dělali druhej díl.40%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší počin studia Blue Sky. Animačně krajně nevyvážený (scenérie jsou úchvatné, několik málo charakterů taktéž, valná část modelů, renderů i textur je ale přinejmenším odfláknutá) a navrch naprosto selhávající v jakémkoliv zaměření na cílového diváka. Veškerá komika vychází z burleskního padání, fackování a řvaní, popř. tancování, humor jako takový ale neexistuje a až příliš často se zde brnká na velmi dospělou notu, což na druhou stranu ale nekoresponduje s totálně přízemní korektností. Ve výsledku nemastný, neslaný a nijak extra odsýpající animák, v němž mezi skutečné klady patří vlastně jen skvělý Eisenberg a, jako vždy, špičková hudba Johna Powella. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Milý animák. Jak stojí v žánru - rodinná zábava s trochou romantiky. Scénář tuctovitý, ale co byste od rodinného filmu chtěli. Oba hlavní papouchy si zamilujete, na těch dvou prakticky stojí celý film. Navíc jim Anne a Jesse propůjčili "trefné" hlasy. Na škodu bylo z mého pohledu jen pár písní a samba, které byly celkem nedějové a jen natahovaly děj, obzvlášť pak ty, které v mých uších zněly americky otravným "nigga, nigga" stylem. Ale i tak si myslím, že to je dobrý animák, a to nejen pro děti. 70% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náhodou, nebylo to vůbec špatné, což mě překvapilo. Samozřejmě nečekejte nějaký extra promyšlený příběh, je to pohádka, stejné jako skoro všechny, ale tohle mělo jedno plus - vypadalo to hezky. Exotika, prales plný barevného ptactva, pěkně se na to dívalo. Akorát bych vypustil dvě zbytečné písničky uprostřed filmu a uslintaného čokla. Jinak ale docela překvapení, na animák. ~~~ Ooo! Ooo! Aaa! Aaa! :(|) ~~~ Kdyby natočili/narenderovali něco jen s malým ptáčátkem Bluem, aniž by tam musel kdokoliv mluvit a lidi by byli jen jako ne moc výrazné "křoví" v příběhu, bylo by to za *****. ()

khedy 

všechny recenze uživatele

Když už se natočí animáč, málo kdy se stane, že by to byl vyloženě průšvih. A i když Rio patří mezi ty slabší, tak za zhlédnutí určitě stojí a své příznivce si najde. Odjakživa mám rád papoušky, takže příběh i zpracování hodnotím vcelku kladně. Jediné s čím sem měl problém je to, že mi ty lidské postavičky byly vyloženě nesympatické a pro toho "sjetýho" ptačího blázna to platí dvojnásob. Jinak jsem si jistý, že malým dětem se to bude určitě líbit, za mě však 55%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (15)

  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)
  • Režisér Carlos Saldanha (sám obyvatel Ria) přišel s nápadem na film v roce 1995. Příběh měl být původně o tučňákovi, kterého vyplavilo moře na plážích brazilského města, ale když se dozvěděl o výrobě dvou animovaných filmů s tučňáky Happy Feet (2006) a Divoké vlny (2007), byl nucen svůj scénář radikálně přepsat. (Terva)

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama