Reklama

Reklama

Film Rio je příběhem vzácného papouška jménem Blu, který žije na malém městě se svoji paničkou Lindou, s níž tvoří nerozlučnou dvojku. Linda ho před léty zachránila před pašeráky, kteří ho ještě jako papouščí miminko ulovili uprostřed brazilského pralesa a odvezli do zasněžené Minessoty. Blu se kvůli tomu sice nikdy nenaučil létat, ale v bezpečí a pohodlí Lindina domova se natolik zabydlel, že pro něj není problém uvařit kávu, připravit snídani, vyčistit si zuby nebo posloužit Lindě jako její osobní budík. Když jednoho dne Linda a Blu zjistí, že Blu není posledním papouškem svého druhu na světě, jak si až doposud mysleli, neváhají a vydají se na cestu do exotické Brazílie za papoušicí Perlou, která žije v samotném srdci Rio de Janeira. Krátce po jejich setkání jsou ale Blu a Perla uneseni skupinou obchodníků se zvířaty. Za pomoci chytré a životem na ulici zocelené Perly a partičky upovídaných městských ptáků se jim sice podaří uprchnout, ale vyhráno rozhodně nemají. Dokáže Blu s pomocí nových přátel najít odvahu, aby se naučil létat, zmařil plány únoscům, kteří jsou jim stále v patách, a vrátil se zpět ke své milované paniččce Lindě? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel DudaLukas smazal svůj příspěvek.

Heliooos

Heliooos (hodnocení, recenze)

jen pro zajímavost:

V českém znění: Michal Holán - Jesse Eisenberg (Blu), Jolana Smyčková - Anne Hathaway (Perla), Lumír Olšovský - Will i Am (Pedro), Zbyšek Pantůček - Jamie Foxx (Nico) / Tracy Morgan (Luiz), Petr Rychlý - George Lopez (Rafael), Jan Vondráček - Jemaine Clement (Nigel), Filip Jančík - Rodrigo Santoro (Tulio), Jana Mařasová - Leslie Mann (Linda), David Štěpán - Jake T. Austin (Fernando), Irena Hrubá - Jane Lynch (Alice), Petra Hobzová - Wanda Sykes (Chloe), Daniel Rous - Davi Vieira (Armando), Filip Švarc - Carlos Ponce (Marcel), Bohdan Tůma - Jeffrey Garcia (Tipa), Ivan Jiřík - Francisco Ramos (šéf chmatáků), Libor Terš - Bernardo de Paula (Sylvio), Anna-Marie Jurková - Sofia Scarpa Saldanha (malá Linda), Eva Spoustová - Bebel Gilberto (Eva), Jana Páleníčková, Radovan Vaculík, Tomáš Juřička, Jiří Valšuba, Petr Burian

zdroj - Dabingforum.cz

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ragimiri

Ragimiri (hodnocení, recenze)

Čeští dabéři si bohužel z mi neznámého důvodu myslí, že umí i zpívat. :(

Dobby888

Dobby888 (hodnocení, recenze)

Celkem mě děj nějak nepřekvapil, ale musím říct, že ani nenudil. Vývoj děje se dal hodně předpokládat, ale tak už to u většiny animáků bývá. :)

GCaesar

GCaesar (hodnocení, recenze)

Musím říci, že mě se tento film, opravdu líbil a připadal mi mnohem lepší, než Doba Ledová, ale to je dáno možná tím, že já sám chovám doma několik papoušků. Film je zajímavý i po vizuální stránce, takové scény, jako například oblet sochy Ježíše na rogalech, nebo již úvodní hudební scéna stojí za to podívat se na film třeba i ve 3D. Jinak shlédnutí filmu každopádně doporučuji, v českém dabingu jsou přidané vtipy i tam, kde předtím v originále nebyly, což je příjemné zpestření a ukazuje to příjemným způsobem bohatství našeho jazyka.

Kejtt

Kejtt (hodnocení, recenze)

Příjemný animák, ale asi jen tak na jedno shlédnutí. Neurazí,nenadchne :-)

Nons3nse

Nons3nse (hodnocení, recenze)

Ja som celkovo s týmto animákom spokojný, vôbec ma nesklamal...
A tie farby sú už úžasné, už len na Blu-Ray by boli ešte lepšie... :-)

AkrObatiX

AkrObatiX (hodnocení, recenze)

Slušný animák, který už ničím nepřekvapitý a to je velká škoda! nicméně nelituji že jsem tenhle film shlédnul.

tomasko 3119

tomasko 3119 (hodnocení, recenze)

čakal som trocha viac od tohotofilmu ked naňho u nás v kine davali že pripravujeme od cca 20.3.2011 ale čo už ale davam 4* no zato že to bolo 3D ale k tomu 3D ak mate v kine 3D aj 2D verziu myslim si že 2D by bola lepšia :))

Nons3nse

Nons3nse (hodnocení, recenze)

mm13: mně sa práve slovenský dabing nepáči ani v animákoch... vlastne nikde :D
tomasko 3119:  njn, mali by vytvoriť špeciálne kino pre tých, ktorý majú radi filmy v originálnom dagingu :D

tomasko 3119

tomasko 3119 (hodnocení, recenze)

Nons3nse: určite nebudu davat animak s titulkami to by nato šlo max denne 10 ludi ked na 3D tak 20 :P

tomasko 3119

tomasko 3119 (hodnocení, recenze)

SUPER v sobotu idem nato do kina na 3D super tešim sa dufam že nesklame ked nanho davaju take reklamy :)

 (hodnocení, recenze)

Na tento film se moc těším,doufám že mě nezklame!

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Nons3nse: veď k rozprávkam sú slovenské dabingy v drvivej väčšine super... čím netvrdím, že originál nie je originál :-)

Nons3nse

Nons3nse (hodnocení, recenze)

Rád by som na to išiel, len škoda že to v kinách dávaju po slovensky... :S

oveckaoa

oveckaoa (hodnocení, recenze)

jo scratt je ta veverka jinak trailer tohoto nic moc teda taky souhlasím

oveckaoa

oveckaoa (hodnocení, recenze)

To bude nový animák od režiséra Doby Ledové cosi jsem o tom četl a prý i chystá film věnovaný samostatně Scrattovi tak uvidíme

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

Reklama

Reklama