Reklama

Reklama

Čtrnáctiletá Annie se prostřednictvím chatu a webové kamery poprvé zamilovala. Nemohla tušit, že se stala předmětem zájmu anonymního pedofila, který při prvním setkání krutě zneužil její naivity a chladnokrevně ji znásilnil. Pro Annie už nic nebude takové jako dřív. S děsivým traumatem mladé dívky se těžce vyrovnává celá rodina. Vyšetřování FBI navíc dokazuje, že zdaleka nebyla první obětí tohoto internetového sexuálního maniaka. Otec Annie by nejraději vzal spravedlnost do vlastních rukou, dochází však k poznání, že jediné, co teď všichni mohou udělat, je být v této situaci jeden druhému oporou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (274)

POMO 

všechny recenze uživatele

Chválitebný počin čo do zdelenia nejakého posolstva nielen rodičom, ale aj naivným nástkam. David Schwimmer je isto citlivý a starostlivý tatko. Snímka je pomaly viacej o fotrovi, ktorý sa vyrovnáva so zneužitím svojej dcéry, než o jej trápení zo zneužitia (ktoré ona nechápe ako zneužitie, ale ako pomilovanie týpkom, ktorý ju miluje). Emócie zo situácií, ktorými všetci zúčastnení prechádzajú, sú dôveryhodné, vo filme nie je nič navyše ani v ňom nič nechýba, Schwimmer má jasno. Ale to nič nemení na fakte, že ide o ľahko zabudnuteľný film nudného televízneho vizuálu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak když si slaboduchá čtrnáctka nechá dobrovolně zrevidovat bobra od nějakého pětatřicetiletého internetového úchyla a navíc se jí to i líbí, jde prý pořád o znásilnění !! No nic, holky, končíme! Už žádné Bonpary od strejdy verbala! A já blbec jsem si zrovna zřídil účet na Assbooku, aby se nám lépe chatařilo. Hnusná diskriminace! Když vám vykropí hrobku klidně celé fotbalové mužstvo dorostenců, všechno je OK, ale chudák obstarožní kolonádní obšoust musí čekat do šestnácti. Jak si pak má jeden pořádně užít! Po nadějném úvodu se film zvrhne v hodinové, nudné plačky a deprese nasraného tatínka. Jako otec se mu snad ani nedivím. Mně přijít domů dcera, že jí skvěle ojel nějaký týpek, se kterým jsem chodil na základku, a že ho děsně miluje, taky budu mít chuť nafiletovat ho na rybí prsty, nicméně začal bych s dcerunkou! Okamžitě bych aplikoval Fritzlovu terapii kombinovanou s Kuřimskou metodou a kuřte si, že by internet viděla tak ve čtyřiceti. To Američané jsou jinačí. Holka byla znásilněna, i když nadšeně přirážela a s radostí olizovala všechno, co mělo aspoň dvacet centimetrů, je to děsná chudinka, zaslouží si nový mobil a musí se kolem ní chodit po špičkách. Depku má z toho akorát ubohý tatínek, usedavě pláče kašle na práci a mlátí každého, kdo mu vizáží připomíná pedofila. Nuda k uzoufání, zpracování akorát tak nesere a já se divím, že má pan Tlouba potřebu brát takové laciné, televizní štěky. Že by si mu s dcerkou taky pohrál nějaký fešák kapku za zenitem? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

To je tak, když je někdo blbá kráva ... Herci hrají dobře, výpovědní hodnota tam taky nějaká je, ale už po úvodní půlhodince, kdy jsem ještě koutkem duše doufal v thriilerovej dojezd, mě Trust přestalo bavit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI JEDINÝ KDO MI ROZUMÍ“...,,CÍTÍM K TOBĚ TO SAMÉ, ANNIE“..... /// Sehnat přítele je dneska fuška. Annie má štěstí! Ten její - na ,,chatu“ je milej, chytrej a... to vlastně stačí. Určitě by si dobře rozuměl i s jejím tátou (kurvaže, dyť jsou stejně starý!). Je prostě dokonalej! Film jako ALARM? Nikdy jsem nebyl 14ti letá holka a v jejím věku jsem na ,,chatu“ jezdil pařit (byla taková dřevěná s okýnkama a ...prostě domeček!). ZNEKLIDŇUJÍCÍ? Koukat na uchyláka, jak balí mladou (malou) holku (nepište mi holky, že nejste malý!), pak na ty kolem, jak je to sere a jí to nesere, pak to sere jí a ty vostatní taky, aby to nakonec nesralo nikoho a skončilo to šťastným fyzikářem..... Příběh odsunuje filmařinu do pozadí (každopádně z tý L.Liberato by něco bejt mohlo, jestli ji nějakej perverzák...). Neříkejte mi, že to takhle u vás funguje? Že je chování obyčejných lidí kolem mě horší než všichni perverzáci světa! Jo, emoce jsou, ale nevím, jestli jsem očekával zrovna tenhle ,,druh“. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mé lásce po ,,síti“ nefunguje kamera (ta webová...). 2.) Nevím, jak se dneska balej 14tky. 3.) Chtěla bych si zase popovídat se svým perverzákem. Jak se má, co máma, pes.... 4.) Mám dospívající dceru a hledám důvod k zabavení počítače z dětskýho pokoje. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výbornej film co do vypovídající hodnoty extrémně závažného tématu a kriminálních činů. Tyto kriminální prasárny byly, jsou a budou ... A jak pro rodiče, tak pro mladé puberťáky je toto hodně vhodný film, jak si alespoň udělat obrázek, jak jeden vychytralý deviant může zruinovat nejen psychiku a osobnost mladé dívky, ale celé její rodiny, příbuzenstva a dokonce i místní společnosti ... Znásilnění nezletilé dívky jako takové je hrozný čin, a chraň Bůh, abych to zlehčoval, ale je to jen vrchol žhnoucí laviny, ze které se pomalu (někdy rychle) rozlévá žhavé zlo na všechny, kteří mají emocionálně s postiženou dívkou co do činění. Místní kritiky-uživatele CSFD, kteří nazývají tyto nezletilé dívky v dnešní internetové době "krávou" a přívlastkem "blbá, stupidní, ..." apod., bych poslal do nejhorších pekel a v podstatě je označil za potencionální tupé, zlotřilé spoluviníky, kteří lehkomyslně přihlížejí takovým činům a cynicky si z nich dělajísrandu!!!!! Konkrétně můžu za takové vypatlané a hloupé píčusy označit hned tady ty dva nahoře: J*A*S*M, FR a VERBAL. Pánové zřejmě absolutně nepamatují, jací naivní hlupáci byli ve 14ti letech, kdy si honili šuliny při totálně iracionálních představách a snili o vytoužené lásce s holkou a sexu ... a myslím, že zrovna takto se ve svých komentech vyjadřující asociální tupci a ignoranti se od svých 14ti let v této oblasti neposunuli vůbec nikam. Film se dá srovna ts tématicky velmi podobným filmem Megan is Missing (2011), který mířil spíše na oběti (dívky), než na rodiny a společnost jako toto chytřejší psychologické drama. Meganis Missing byl navíc totálně "šokantní" exploiter, který se zaměřil mírně samoúčelně, ale přesto výstižně na "torturu", kterou může mladou dívku potkat. Totot je přístupno širokému publiku. Jako film celkově technicky to není nic extra,ale psychologie posta vhraje prim a je fakt bombastická... 4/5 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama o bravo-girls generaci, která prožívá své první lásky přes chat a webku a pak jejich masturbace určené pro jejich milého, končí zveřejněné na internetu. Je to čisté rodinné drama, které má s thrillerem pramálo společného, protože veškerý děj se věnuje psychologii rodiny a její postupné vyrovnávání s nepříjemnou situací. Spíše než kvalitní film je to varování pro všechny dívky (klidně i 20+), které svojí naivitou nahrávají libovolnému uchylovi s dvěma ohranými klišé, které fungují na všechny ženy a dívky v libovolné věkové skupině. 75% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Téma snímku mi přišlo velmi zajímavé, ale taky jsem byl zvědavý, jak si bude počínat David Schwimmer na režisérské stoličce. A musím říct, že rozhodně nezklamal. Trust má velmi silný příběh, žánrově má nejblíže k psychologickému dramatu ( prvky thrilleru jsem tam teda neobjevil). A pak je to hodně o hercích. Catherine Keener mi přišla nevýrazná, její postava mi dost lezla na nervy a na matku mi přišla příliš nezůčastněná. Mnohem zajímavější bylo sledovat otce a dceru. Liana Liberato na mě působila docela zvláštně, kdy jsem chvílemi nevěděl, jestli jí jeji roli úplně věřím nebo ne, nakonec u mě ale převažuje pozivitní pocit z jejího hereckého projevu. Cliva Owena ve filmech nijak nevyhledávám, tady mi však předvedl, že opravdu dokáže být charakterním hercem. Celkově mi přišla jeho postava nejzajímavější a nejuvěřitelnější (ok, možná někomu přišlo chování otce nedůvěryhodné, přehnané, ale řekl bych, že bylo naprosto pochopitelné a donutilo mě se každou chvíli ptát, co bych já dělal na jeho místě, jak bych se zachoval a musím uznat, že bych se nejspíš cítil stejně jako on). Závěr se mi moc líbil (měl jsem docela strach, aby to neskončilo nějakým zběsilým honem na čarodejnice v podání drsného Owena, ale David to tím monologem otce a následným zneklidňujícím videem pěkně ukončil). Jen mě trochu mrzí zdejší docela nízké hodnocení; možná plyne z nedůvěry k počínání 14-leté puberťačky, sám nemůžu s jistotou tvrdit, jestli by se v dnešní době nechalo ještě nějaké trdlo takhle zblbnout, ale z mého pohledu mi to nepřišlo tak úplně mimo vzhledem k tomu, že jí ten úchyl opravdu zprvu dával vše, co potřebovala, po čem toužila (sexuální styk tím samozřejmě nemyslím). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děkujeme, ó pane, za chaty, tweety, SMS a vůbec božský dar sociálních sítí, neb hned se líp poznává a miluje bližní náš. Co na tom, že ty opravdu bližní kvůli tomu míjíme.. Určitě není na místě označovat tu naivní dívčinu nánou, či samicí skotu. Je potřeba si uvědomit, že nízké sebevědomí je živnou půdou pro všemožné manipulátory a to v kombinaci se známou pravdou, že peklo na zemi má podobu pubertální dívky, představuje nesmírně výbušnou směs, které by si měli rodiče bedlivě všímat (někdy i za cenu nekalých praktik). Tady Trouba fotr Clive, řekněme si na rovinu, selhal. Prevence mu zjevně nešla, kontrolní mechanismy taky nefungovaly a když už měl být dceři oporou, sám byl nejvíc zralý na poleženíčko na pohodlném psychiatrově sofa. A ani nechci vědět, jak by taťka vyšiloval, kdyby tělocvikář Charlie zaplul do deviantních sfér přinášejících společné libůstky s náruživými pivaři (studená čtrnáctka).. Trust sice decentně nakousl v současnosti velmi ožehavé a aktuální téma, ale co je mu to platné, když se Schwimmerovou režií nikdy Přátelé nebudeme.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Trailer lákal diváka na niečo mrazivé, ale v celkovom dôsledku je to "iba" psychologická dráma postavená na výborných hereckých výkonoch a dialógoch týkajúcich sa jednej a tej istej ústrednej témy. Práve preto môže dôjsť pri očakávaniach akého si thrilleru možno až k pocitom nudy, resp. k sklamaniu, pretože napätie, ktoré sa na začiatku pekne kryštalizuje postupom času mäkne a ostáva už len psychologický pohľad na jednotlivé charaktery a ich spôsoby akými sa vyrovnávajú so vzniknutou situáciou. Takže odporúčam vypustiť predstavu thrilleru pred pozeraním tohoto snímku z hlavy a človek si tak odnesie príjemný herecký zážitok s určitým odkazom a hĺbkou. Ja som očakával niečo trošku iné a tým sú aj moje konečné dojmy ovplyvnené, celkový pocit je ale dobrý. [3 a pol *] ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Andy Bellin, Robert Festinger | Hudba: Nathan Larson | Produkcia: David Schwimmer | Distribúcia: Lionsgate ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

David Schwimmer to uchopil docela dobře, ale jakoby pak nevěděl, jakým směrem se vlastně vydat. Dívala jsem se na film hlavně kvůli Cliveovi Owenovi, který zde však nijak extra velký prostor nedostal. Trust má dobrý námět, kterému by jistě pomohlo hloubější zpracování a také kvalitnější scénář. Chování postav mi přišlo často pochybné, především v případě zneužité Annie, kdy naivně hovořila o tom, jak ji muž, jež ji zneužil, miluje, jak je pro něj výjimečná a když jí psycholožka vysvětlí, že stejně se choval i k dalším dívkám, děvče se rozpláče a řekne, že to dělal jen proto, aby se s ní vyspal. I tak Liana Liberato svou roli zvládla dobře, hodně mi připomínala Rachel Miner. "V mý škole jsou holky, které se vyspaly s půlkou fotbalového družstva. Já přijdu o panenství a mí rodiče z toho udělají federální případ." ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu bola fakt dobrá, celkom ma to vtiahlo do deja, zaujímavo spracované, fajn hudba, dej sa točil hlavne okolo sympatickej Liany Liberato. Druhú polovicu som vnímal podstatne horšie, bolo to príliš psychologické, postavené na dialógoch, dej sa takmer vôbec nevyvíjal a priveľa pozornosti sa venovalo postave otca. Celkový dojem z filmu mi však ostal celkom dobrý ;) ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil moc.. I když jsem věděl, jaký druh pocitů ve mně vyvolá. Proč ? Mám rád filmy, které poukazují na aktuální a vážná témata a i tohle k nim bohužel patří. Při sledování (nejen) postavy Willa (Clive Owen), zažijete pocity absolutní bezmoci, lítosti, hněvu.. Film perfektně vykresluje jednotlivá stádia vyrovnávání se dívky s takovým traumatem - od popírání (dokonce obhajoby násilníka), po smíření se s pravdou. Rovněž zdařile poukazuje na fakt, jaké nebezpečí internet skýtá pro "nepřipravené" a důvěřivé jedince. V posledních minutách je zdůrazněno to nejhorší. Že ve většině případů se tyhle zrůdy navenek nijak neliší od ostatních, díky čemuž jejich okolí nic netuší a jak málo stačí, aby se jedna z nejhorších nočních můr (nejen) rodičů stala skutečností. Provedení NENÍ dokonalé. Po režijní stránce tu byla hluchá místa, thrillerem bych jej taky nenazval. Ale i přesto se jedná o velice těžký a působivý film, herecké výkony dua L. Liberato - C. Owen jsou nadmíru uvěřitelné a co je nejdůležitější, vyvolal ve mne spoustu velice silných emocí. Suma sumárům ? Trust je filmem, jehož zhlédnutí by Vás nemělo mrzet - 90%. PS: Schwimmer vyslal jasné varování a víte co ? Čím víc takových filmů dospívající mládež uvidí, tím lépe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První láska a první pořádný průšvih.. Bavilo, uspokojilo!! Rozumně dávkované varování pro náctileté holčičky, které se zatím nevyspaly s polovinou středoškolského fotbalového mužstva, ale zakoukaly se do náctiletého hošana na chatu. Zatímco jeho věk neúměrně délce filmu roste, diváka stále víc táhne a zajímá, kam to celé povede. Sic očekávaným, ale věrohodným směrem, který podporuje výborné herecké obsazení (Clive Owen, Catherine Keener, Liana Liberato, Jason Clarke). Finálová tečka potěší víc, než nějaké zběsilé akční nahánění pedofila.. Holt, najít toho pravého dá zabrat v každém věku.. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Takhle to vypadá, když se opravdu silné téma dostane do špatných rukou. Vím, že internet je zrádný a že čtrnáctileté holky toužící po lásce uvěří komukoliv, kdo jim napíše, jak je krásná, úžasná a výjimečná. V tomhle věku se určitě většina dívek občas chová hloupě, ale tohle byl vážně extrém. Přitom stačilo málo, trochu pozměnit scénář tak, aby hrdinka nevypadala jako sedmiletá holčička, aby tomu divák mohl opravdu uvěřit a nemusel pořád nad vším kroutit hlavou, rázem z toho mohl být úplně jiný film. Tento příběh se totiž rozhodně může stát, ale tady je vážně špatně podán. Ke konci se celý film snaží přitlačit, ale na mě to nezafungovalo a hlavně úplně emočně minulo, což je u tohoto tématu asi chyba. Promarněný potenciál, nicméně herecké výkony dobré, nejvíce se mi líbila Catherine Keener. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

No čo s takou dcérečkou? U mňa je isté, že by schytala pár dobre mierených faciek - také „materské“, aj keď som otcom. Po „vychladnutí“ sa jej pokúsim vysvetliť, že kurevník, ktorý ju na hoteli sexuálne zneužil už na prvej schôdzke, ju určite nemiluje, zvlášť ak sa niekoľko dni „po“ ani neozve. Na internete sa nájde veľa dobrého, ale i hromada špiny a úchylov všetkého druhu. Film celý príbeh spracoval vierohodne, podobných prípadov musia byť tisíce a dúfal som , že sa to nezvrtne do typického amerického thrilleru , kde to Owen z koltom všetko „vybaví“. Postavy sa chovajú približne tak , akoby sa chovať mali a ak si niekto naivne myslí, že jeho dcére sa to nemôže stať, tak je na veľkom omyle. Záverečné vyplakávanie pri bazéne mi už trošku nesedelo a v hodnotení som váhal, no veľké plus má film v tom, že dokáže poučiť a poukázať na veci, na ktoré si treba dávať pozor. Ak máte v rodine 13-15 ročnú naivnú počítačovú „kozenku“ , je to jasná voľba. 60%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

PRVNÍ DEN: On: "Čauki, jsi supa kost!" Ona: ""Ahojík! Pošli mi fotečku!" On: "Je mi 16. I love U!" Ona: "Jůů, jsi hezkej! I love U 2!" On: "Určo máš hezký kozy, chci si na ně sáhnout!" Ona: "Lolinky:-) Kdy a kde?" On: "Zítra v bordelu! I love U!" Ona: "I love U 2! Mocinky se těším! Páček miláček." On: "Shledáček poštěváček! Jo a je mi vlastně 25..." DRUHÝ DEN před bordelem: On: "Čauki, jsi supa kost!" Ona: "Tobě není 25, fňuk, ty jsi mi lhal." On: "Co na tom záleží? I love U! Tady máš sexy prádélko." Ona: "Tak jo." On: "Pojďme do šmajchlpokoje." Ona: "Když já nevím..." On: "Jsem to já, pořád já, stejný člověk, se kterým jsi chatovala! Nevšímej si té francouzské hole, jaterních skvrn a vyndavacích zubů. I love U!" Ona: "No tak jo." On: "Oblíkni si to prádélko." Ona: "No tak jo..." On: "Jsi seksy!" Ona: "Jako fakt jo? Nezklamala jsem tě?" On: "Počkej, jen si sundám slipy..." Ona: "Když já nevím... no tak jo. Mhhhhhmmmmmm....ano... ano... ano! I love U!" TŘETÍ DEN: Oni: "Byla jsi znásilněna." Ona: "Ne! Lžete! On mě miluje! Já ho miluju! Nenávidím vás!" PÁTÝ DEN: Oni: "Měl i několik jiných." Ona: "Ach můj bože! On měl i jiné, takže mi lhal, že jsem výjimečná! On mě znásilnil!" Grrrr, co je tohle za debilní dobu! Sexuálnímu loudilovi jsem se nijak extra nedivila, prostě využil své mentální převahy, aby si zašustil se zajíčkem. Ale tu pubertální čulinu jsem měla celý film chuť vyfackovat tak, že by po každém "plesk" chytila druhé "dup" od zdi! Ten film mě strašně iritoval, ba přímo sral, je to oslava stupidity. A nepomohl ani afektovaný dabing Clivea Owena. Verbal to shrnul naprosto dokonale. 39% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zaokrouhlím na 4*. Hloupá a naivní holka? Ano, samozřejmě. Jenže uvědomme si, že v tomhle věku jsou (nejen) holky možná nejzranitelnější a jakákoliv pochvala na jejich účet od cizích je pro ně největší pocta, která může být. A když je někdo bude dlouhé týdny zpracovávat, tak pak je ke katastrofě blízko. V období pubescence je skoro každý tak trochu naivní a hloupý, tudíž tohle bych snímku nevyčítal. Naletí i starší lidé (ať už různým dealerům zboží nebo podvodníkům), natož děti. Annie holt měla smůlu a poddala se perverznímu úchylovi, což se klidně v běžném životě může stát, obzvlášť v dnešní době internetu, kdy má na něj každé dítě přístup. Místy byl tento snímek možná kapku nudnější, postupně se vytrácí naděje na thrillerový dojezd, ale to nejdůležítější - sdělení (chcete-li poslání) - Trust má, což se počítá. Clive Owen je sympaťák, předvádí dobrý výkon, ovšem jeho plačtivé scény (nejvíc ta poslední) mi příliš věruhodná nepřišla. Kupodivu matka Annie celou situaci zvládla s mnohem větším klidem a nadhledem než otec. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrný film na ožehavé téma s pár opravdu velmi silnými scénami. Jako morální poučení to funguje docela dobře, ale nemůžu říct, že by mě to nějak zvlášť dostalo, abych tomu mohl vysolit lepší hodnocení. 60% ()

Reklama

Reklama