Reklama

Reklama

Clevelandská mafie se ho pokoušela poslat na věčnost pěstmi, kulkami i bombami. Svému osudu ale čelil s odhodláním keltského válečníka... V 70. letech zuřila v ulicích Clevelandu válka gangů. Jen během léta roku 1976 explodovalo více než třicet bomb přímo v centru města u Erijského jezera a Cleveland získal nelichotivou přezdívku „Bomb City“. Místní organizovaný zločin měla pod palcem italská mafie, která vedla zuřivou válku s irským gangsterem Dannym Greenem (1933–1977). Ten se stal ústřední postavou války podsvětí, která jednou pro vždy změnila organizovaný zločin ve Spojených státech amerických. Snímek Jak sejmout Irčana zachycuje Greenův vzestup z přístavního dělníka v jednoho z nejobávanějších gangsterů, jenž dokázal přežit několik pokusů o vraždu. To v něm utvrzovalo dojem, že je potomkem mytologických keltských bojovníků a sázel na pověstné irské štěstí. Svou kriminální kariéru začínal jako vymahač dluhů, ale rychle se dokázal stát velkým hráčem, jemuž šli usilovně po krku italští mafiáni i policejní detektiv Joe Manditski. Ten měl zároveň pro Greena určitou slabost, protože v prostředí clevelandského podsvětí představoval velmi rozporuplnou osobnost. V hlavní roli se představil severoirský herec Ray Stevenson, pro něhož se jednalo o jednu z prvních větších hereckých příležitostí. Ve vedlejších rolích se objevili slavní herci jako Chris Walken, Vincent D’Onofrio nebo Val Kilmer. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (327)

teutates 

všechny recenze uživatele

Írského odchovanca len tak niekto neodstráni z cesty, nielenže ovláda hospodské kung-fu a do všetkého ide priamo po hlave. Strieľaju naň? vytiahne gun a opätuje paľbu, aký je to len mačo. Podobných snímkov je mnoho tak ako moja otrepaná fráza a tento nijak extra nevyčnieva z radu. 5-6/10 Slušný priemer do TV. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Paráda , gangsterka ako lusk. Nechýbajú tu výbuchy, streľba za bieleho dna, či človek, ktorého nejde zabiť a to tu snaha bola zo všetkých možných strán. Vynikajúco spracovaný príbeh, záživný i napätí. Len škoda, že príbeh bol zameraný hlavne na výbuchy a nie na strelné zbrane, práve v tom by to bolo osobnejšie a dosť často aj efektnejšie či psychologickejšie. Ale príbeh sa opiera o skutočnosť, tak je jasné, že sa film musel niečoho držať a tak tam veľa možností nemal. ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu toho není moc co psát. Je to hrozně nevýrazný film, za pár měsíců po něm neštěkne ani pes a nemůžu říct že neprávem. Trochu mi to připomínalo Goodfellas, trochu Kmotra, trochu taky Veřejného nepřítele č. 1. Kill The Irishman si půjčil od všech, přesto kvalitou na ně ani zdaleka nemá. Nakonec doplácí na svojí tuctovost, která je po hodině téměř ubíjející. Často jsem se nudil, ale alespoň technická stránka je dobrá, vše je přehledně natočený, se střihem se šetří a přelety kamerou jsou působivé. Jinak je to těžká nuda a těch pár počítačově vybuchlých aut to nezachrání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale za mě je tohle film, který sice může být podle skutečné události, ale zůstává nesmírně předvídatelný a nesledujeme zde postavy, které by byly nějak výjimečně zajímavé. Ztvárnění je celkem realistické, ale postavám to překvapivě nepřidává, ale ještě ubírá na jejich filmové obyčejnosti. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jonathan Hensleigh, Jeremy Walters / Based on To Kill the Irishman by Rick Porello | Hudba: Patrick Cassidy | Produkcia: Al Corley, Bart Rosenblatt, Eugene Musso, Tommy Reid, Tara Reid | Distribúcia: Anchor Bay Films | Štúdio: Code Entertainment, Dundee Entertainment, Sweet William Productions | Rozpočet: ? $ | Tržby: 1,157,153 $ || ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Val Kilmer sa pridal k produkcii po tom, čo odmietol možnosť uchádzať sa o post guvernéra v Novom Mexiku. (Vrtto)
  • Pre film bol dočasne znovuotvorený štadión Tiger Stadium po dobu približne jedného týždňa. Štadión bol pôvodne otvorený v roku 1912 a zatvorený o 87 rokov neskôr, keď Detroit Tigers začali hrať na novom štadióne. Tiger Stadium bol zbúraný po tom, čo bol film dokončený. (Vrtto)
  • Film je natočný podľa knihy Ricka Porrella "To Kill the Irishman: The War That Crippled the Mafia". (Vrtto)

Reklama

Reklama