Marmaduk
Komedie / Rodinný
USA, 2010, 85 min
Tom DeyHudba:
Christopher LennertzHrají:
Owen Wilson, Emma Stone, George Lopez, Christopher Mintz-Plasse, Steve Coogan, Stacy Ferguson, Kiefer Sutherland, Damon Wayans, Marlon Wayans, Sam Elliott, Lee Pace, Judy Greer, David Walliams, William H. Macy, Keith Dallas, Devon Werkheiser, Liza Lapira, Jack McGee, Josh Gad, Nicole Muñoz, Caroline SunshinePlakáty
Marmaduk se přestěhuje se svou rodinou do nové čtvrti v kalifornském Orange County. A tam extrémně velký mladý pes zjišťuje, že v novém bydlišti není snadné zapadnout, natož najít si potenciální romantickou partnerku...
Marmaduk, nejmilovanější německá doga na světě, se konečně dostal z papírového komiksu (jeho příběh se objevil v 600 novinách ve 20 zemích) na filmové plátno. Extrémně velký pes měl vždy problémy zapadnout, nyní však konečně našel místo, které je přátelské k těm, kteří se jakkoli vymykají průměru. Marmaduk nyní žije se svou rodinou v kalifornské Orange County, kam se rodina přistěhovala ze středozápadu. A tak se devadesátikilový Marmaduk seznamuje s novým prostředím, ovšem najít se svou extrémní velikostí čtyřnohé přátelé není úplně snadné. Naštěstí však vždycky má nejlepšího kámoše a "nevlastního bráchu" Carlose a ruskou modrou kočku, kteří mu hlídají záda. (oficiální text distributora) -
Původní adaptací se stal kreslený seriál vydávaný v novinách, jenž až do dnes vytváří karikaturista Brad Anderson. Děj se točí kolem rodiny Winslovových a jejich německé dogy Marmaduke oplývající charakteristikami ne úplně typickými pro psa. (CjKukis)
Malarkey
Já nechápu co se tady nad tím filmem tak rozčilujete. Marmaduke je film určenej snad pro Vás? Pokud jste děti, tak ano, přičemž bych je na Vás i tipoval, když se takhle vyjadřujete. A ohánět se hodnocením z imdb? No kde to jsme...Vždyť když se film natočí pro děti, neznamená, že musí být okamžitě špatný. Mně se Marmaduke docela líbil. Neviděl jsem na něm nic hloupýho, účel by splnit dokázal. Sice jsou ty zvířata spíš digitální než opravdový, ale pořád je to jenom rodinný film. Disney Channel taky nějaký čas tvořil jeden rodinnej film za druhým a nikdy to nikomu nevadilo. Proto bych se držel spíše lepšího hodnocení, protože když se chce, a je na to nálada, tak tenhle film pobavit dokáže.(20.8.2010)
║Rozpočet $50miliónov║Tržby USA $33,644,788║Tržby Celosvetovo $83,512,320▐ Tržby za predaj DVD v USA $16,114,803 //počet predaných kusov 959,429║(16.1.2011)
Hellboy
Průměrná a klišovitá komedie, takový slabší Marley a já. Film vychází z komiksových stripů, ale jejich poetika tu přítomna není. Prostě jen další film o psech. A Lee Pace v hlavní (lidské) roli, který si mě získal ve Vojákově dívce, se sem podle mě absolutně nehodí.(18.9.2010)
Jeremy.jk
Nevim, o co místním hlavounům jde, ale pokud nepochopili, že je Marmaduke určený hlavně pro mladší diváctvo, bude jim asi jen těžko pomoci. Jedno americký klišé vedle druhýho, ale který dítě by tohle ( i v dnešní době ) řešilo. 100x omletá rodinná '' komedie '' bohatší o roztomilé zvířecí ksichtíky. Jo, na tohle bych své děti ( chraň bůh ) do kina klidně vzal - 50%.(21.8.2010)
Deimos
Blu-ray/// Dabing 10/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +vydařený český dabing, skvělí a bohatě obsazení originální, super zábava, příběh, počítačová animace zvířat -mohlo být klidně uvedeno do kin, obsazení lidských rolí mohlo být bohatší/// Filmů se zvířaty a o zvířatech, často i mluvících vzniká hodně, ale od dob Neuvěřitelné cesty 1 a 2 tu nebyl tak krásný a zábavný film, který by splňoval nejen roli rodinného filmu, ale taky filmu, který má duši, příběh a dokáže krásně dojmout. Možná že jsou některé prvky jednoduší, některé možná mírně přehnané, ale nikdy nejsou trapné nebo dětinsky infantilní. U Marmaduka jsem s půjčením trochu váhal, nevěděl jsem do čeho jdu, byl to risk, který ale stál za to. Super film./// Celkem 84%///(3.1.2011)
predators
odpad!Nehorázná ptákovina! Mluvící psi?! Wow! Docela nářez, že to má tak relativně "dobré" hodnocení. No, každopádně jako klamání diváka funguje báječně! Děs, běs a abych ochránil všechny potenciální diváky, kteří by měli na tento psí paskvil zálusk, ohodnotím jej odpadem! Snad to bude dostatečné varování... 10%(14.8.2010)
Pilda17
Marmaduke má velmi rychlí rozjezd a člověk se jen směje. Potom tempo trošku polevuje a stává se z Marmaduka spíše drama, ale pořád velmi slušné. Film pobaví, ale čekat od toho nějakou super komedii nemůžete. Je to spíše pro děti, které film na 100% rozveselí. Starší publikum už bude hledat chyby a také podle toho to hodnocení vypadá, ale proč bych měl film kritizovat, když je určen pro mladé? Beru to tak jak to je. Neříkám, že je perfektní, ale takový film kritizovat opravdu nehodlám je stvořen pro mladé, a tak by měl být i brán... 7/10 = 75%(26.10.2010)
SexyAjinka
Dítě nemám, ani jsem žádný nehlídala, když jsme se na to dívala, tak vážně nechápu, jak se to ke mě dostalo.. záhada. ;) Pro děti to asi musí být pecka a já jsem se taky upřímně zasmála, když tam představovali jednoho psíka (jezevčíka) jako Pana Rozinku :D a ještě kocour má dobrý hlášky... no ale jinak je to skutečně film pro rodinu s dětmi.(18.9.2011)
HappySmile
Už jsem z tohto žánru bohužel vyrostla, ale myslím, že pro prcky to musí být úžasná zábava. Já bych teda aspoň jako malá byla z mluvích psů určitě nadšená. Koneckonců i teď jsem se občas zasmála. :)(11.12.2010)
Carljack
Docela vtipný snmek který zabaví a moc nenudí. Jenže po druhém shlédnutí je to spíže podprůměrný rodiný filmík.(10.11.2010)
playboxguest
Nemám nic proti filmům určeným dětskému publiku, ani proti filmům o mluvících zvířatech (jde-li konkrétně o psy, tak obě Neuvěřitelné cesty, Bolta, nebo Psí život si dovedu užívat dodnes) a ačkoli věřím tomu, že děti z tohoto filmu jistojistě budou u vytržení a tím Marmaduk splní svůj účel, z mého pohledu čtyřiadvacetiletého diváka je to oproti zmiňovaným kouskům docela nuda (ikdyž pořád lepší, než zfilmovanej Garfield).(12.7.2011)
.maggie.
Legrační. Bavilo mě, který zrovna ze psů měl šťavnatý britský dabing od Stevea Coogana, a kteří od černoušků Wayansových. Podle čeho to asi vybírali?:-) Pobavil mě dog surfing. A ještě víc mě pobavil fakt, že psi mají herecké profily na IMDb. Slabší čtyři. "It's raining cats and us!"(4.10.2011)
JimmyII
Naprosto to splňuje to, co to splnit má - děti to nadmíru pobaví. Marmaduke je sympaťák, takový správný psí ňouma, ostatní jeho kolegové jsou taky co k čemu a rozdělení dog parku jako střední vážně nemá chybu. Samozřejmě je Marmaduke plný klišé, ale to skoro jinak ani nejde.(14.4.2011)
HomeAlone
Hodnotenie - 71%(4.10.2010)
Mickalle
čím víc se to blížilo ke konci,tím víc jsem trpěl(15.8.2010)
Maki89
klasicka americka stredoskolska zapletka pretavena do podoby hovoriacich psov - seriously?.... ale budiz, na par veciach sa dalo zasmiat...3/10(30.8.2010)
Jericho666
Znáte to... Outsider přijde do nové společnosti, kde je místní elita vedená v tomto případě nacistou vyznávajícím jen čistokrevnost a za partnerku má krasavici, která hned outsiderovi padne do oka, ale už nevidí, že je to jen přelétavá nána... Hrdinským činem vystřídá nacistu, dostane vysněnou slečnu a odvrhne opravdové kamarády... Pak dostane co proto atd. atd... Aneb tisíckrát omleté téma Hollywoodu, které v této psí formě nepůsobí naštěstí tak blbě a trapně... Člověk to nějak v klidu stráví a i se u toho pobaví některými vtípky... Když jsme ale u těch vtípků, tak u rodinné komedie bych čekal poněkud více vtípků... Spíš takto... Víc vtípků, které dokážou rozesmát... Rozesmát, ne jen se párkrát uchechtnou... Upřímně jsem od toho čekal trochu víc, nicméně zklamán zas nejsem díky pár psíkům, které ten snímek oživily... P.S.: Málem bych zapomněl... Hrozně, ale HROZNĚ, mě iritují taneční scény na konci filmů... Zkazilo mi to každý díl Shreka a tento taky... Škoda...(24.11.2010)
SHI-SHA
Mohl bych tu klidně okopírovat příspěvek od uživatele Malarkey. Nechápu, o co vám všem jde. Já osobně jsem měl filmy s mluvícími zvířaty jako malý kluk strašně rád (hlavně "Neuvěřitelnou cestu", která má 70%). Radši si pustím několikrát Mermaduka než nějakou přeceňovanou novinku od Roba Zombieho. A to mám horory rád.(3.11.2010)
pavlikv
60%. Rozpočet $50miliónů II Tržby USA 33,644,788 II Tržby celosvětově $83,340,497(29.11.2010)
Eva_D666
odpad!Nejzbytečnější ztráta času pro rok 2010 :-)(14.3.2011)
| V kinech SR od: | 09.09.2010 Tatrafilm |
|---|---|
| Na DVD od: | 15.11.2010 Bonton |
| Na Blu-ray od: | 15.11.2010 Bonton |
Podobné
- Treasure Buddies (video film) (2012)
- Čivava z Beverly Hills 2 (video film) (2011)
- Čivava z Beverly Hills (2008)
- Kámoš 3 (2006)
- Můj pes Buddy V (video film) (2003)
- Buddy - hvězda baseballu (video film) (2002)
- Air Bud - Fotbalista (video film) (2000)
- Kámoš 2 (1999)
- Můj pes Buddy 2 (1998)
- Můj pes Buddy (1997)
- Kámoš (1996)
- Neuvěřitelná cesta 2: Ztraceni v San Francisku (1996)
- Neuvěřitelná cesta (1993)