Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl tak dávno, že jsem byl dokonce pár sekund přesvědčen o tom, že si ho špatně pamatuji. Pak mi došlo, že je nějaký tmavší a nějak méně decentní, ale já jsem se u toho několikrát upřímně zasmál. Možná jsem se zbláznil a asi jsem i trošku zčernal, protože jinak bych patrně musel být upřímně zhnusen zprzněním originálu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $42,739,347Tržby Celosvetovo $49,050,886Tržby za predaj DVD v USA $13,818,04 //počet predaných kusov 847,0462║ Otrocké kopírovanie Anglického originálu, ktoré koľko toľko pobaví ale na hereckú súhru originálu to fakt nemá a to mali v Americkom remaku veľa zvučných mien, ale aspoň že dá sa to pozrieť. /45%/ ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že jsem nikdy nebyl příznivcem komedií plně zastoupených afroamerickými herci.Zde se to jimi doslova hemží a navíc jsou to vesměs tváře ve světě filmu sice dosti známé,ovšem zároveň i většinou tváře již dost zapadlé.To však nic nemění na tom,že Death at a Funeral mohu označit za čestnou vyjímku a mě tato doslova černočerná komedie opravdu pobavila.Od začátku nabere slušný spád,humor je sice většinou poměrně dost hrubozrnějšího a vulgárnějšího rázu,ale přesto má Horší než smrt šťávu a opravdu vtipných scén je tu překvapivě vážně kupa.Párkrát tu sice autoři i přestřelili a sjeli spíš až k trapnosti,ale těch momentů je tu naštěstí jen minimum.V žádném případě ale nelze očekávat od této komedie nějak inteligentní humor,jde čistě o situační vtipy,podané co nejjednodušejším způsobem,což jí ale nemám v žádném případě za zlé,neboť tu zkrátka a jednoduše fungujou a baví.Co mě překvapilo ale možná nejvíc,byli herci.Zkušení komici,jako Rock a Lawrence tu totiž totálně vyhořeli a patřili jasně k tomu nejslabšímu z celého obsazení.Naopak pár aktérů,kteří zrovna dvakrát ke komickým rolím netíhnout opravdu hodně překvapili a třeba Glover a především Marsden tu neuvěřitelně kralují jak hláškama,tak mnoha povedenými komickými výstupy.Americké Horší než smrt je prostě zástupcem laciné a přímočaré zábavy,ovšem když to šlape jako zde,je těžké si jím nenechat velmi příjemně zlepšit náladu.P.S.původní Death at a Funeral absolutně neznám,takže nemohu porovnat,ale je mi jasné,že dějově půjde možná o podobné snímky,ale stylem humoru budou každý naprosto někde jinde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na anglický originál to určitě nemá, ale podle mě se tenhle remake vydařil. Ono záleží na úhlu pohledu, takže jestliže člověk dává přednost anglické suchařině, tak tady bude ohrnovat nos. Nicméně natočeno to bylo s citem, gagů, které jsou tolik charakteristické pro americkou komediální tvorbu, tu bylo úměrně a herecky to nakonec taky vyšlo. Tvůrci zkrátka chtěli původní verzi přiblížit americkému publiku a povedlo se jim to. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno hned na začátku - jsem fanouškem původního Death at a Funeral a nechápu, koho napadlo udělat po třech letech remake s otravnými uřvanými černochy namísto elegantních stylových Britů. A už vůbec nechápu, proč při tom předělávání dostal výpověď humor. A proč na jeho místo byla povolána trapnost. Několik povedených okamžiků se tu samozřejmě najde (ty jsou bez výjimky převzaty z originálu), takže za ně alespoň dvě hvězdy. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Hra, kterou Jeff (Columbus Short) hraje u sebe doma, je „Uncharted: Drake's Fortune“. (EvilAlan)
  • Postava Dannyho Glovera ve filmu pronese stejnou frázi, která zazněla ve všech filmech série Smrtonosná zbran, a to: “I'm too old for this sh*t." (Kroeger055)
  • Po filmu Modrý Blesk (1999) se jedná již o druhý snímek, který Martin Lawrence a Luke Wilson natočili společně. (Lembi4)

Reklama

Reklama