Reklama

Reklama

Začínajícímu spisovateli Aaronovi právě zemřel otec, na jeho velkolepý a důstojný pohřeb se sjíždí celé příbuzenstvo. První problém nastává v okamžiku, kdy Aaron zjistí, že tělo v rakvi patří cizímu muži, tím ale potíže spojené s pohřbem zdaleka nekončí. Aaronova matka Cynthia neustále srovnává syna s jeho úspěšnějším bratrem, spisovatelem Ryanem. Aaron totiž zatím nevydal žádnou knihu, a navíc nedokázal ani zplodit potomka. Ryan přiletěl na pohřeb první třídou a Aaron doufá, že bratr bude financovat polovinu pohřbu. Ryan však tvrdí, že nemá žádné peníze. Všichni očekávají, že smuteční proslov přednese Ryan, Aaron však trvá na tom, že jako prvorozený syn bude mluvit on. Pohřeb se brzy podobá velkému rodinnému cirkusu. Každý, kdo přijel, přivezl s sebou své problémy a nevyřešené konflikty. (TV Nova)

(více)

Recenze (274)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno hned na začátku - jsem fanouškem původního Death at a Funeral a nechápu, koho napadlo udělat po třech letech remake s otravnými uřvanými černochy namísto elegantních stylových Britů. A už vůbec nechápu, proč při tom předělávání dostal výpověď humor. A proč na jeho místo byla povolána trapnost. Několik povedených okamžiků se tu samozřejmě najde (ty jsou bez výjimky převzaty z originálu), takže za ně alespoň dvě hvězdy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

‚Bro‘ si vzali do parády suchou anglickou klasiku a výsledek… dopadl přesně podle očekávání. Chris hraje fajně, Zoe je extra hot a James překvapivý komediální talent. Danny/Russell/Roger zahlásí „I’m too old for this shit!“, ale jinak ukrutná nevtipná nuda, která se vleče i těch osmapadesát minut. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $42,739,347Tržby Celosvetovo $49,050,886Tržby za predaj DVD v USA $13,818,04 //počet predaných kusov 847,0462║ Otrocké kopírovanie Anglického originálu, ktoré koľko toľko pobaví ale na hereckú súhru originálu to fakt nemá a to mali v Americkom remaku veľa zvučných mien, ale aspoň že dá sa to pozrieť. /45%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Theme from 'Death at a Funeral' ,2. Traffic Jam ,3. Ryan ,4. Carpool ,5. In the Band ,6. Smudge Mark ,7. No Underwear ,8. Tying Up Frank ,9. Hypoallergenic ,10. Coffin Tumble ,11. Pay the Man ,12. Baby Daddy ,13. Fisticuffs ,14. Wheelchair ,15. Jumper ,16. Poop in my Mouf ,17. Wake 'n' Shake ,18. Short Falls ,19. 2 Guys 1 Box ,20. Brothers ,21. On My Cheek ,22. Frank's Alive ,23. Eulogy, ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Originál jsem viděl tak dávno, že jsem byl dokonce pár sekund přesvědčen o tom, že si ho špatně pamatuji. Pak mi došlo, že je nějaký tmavší a nějak méně decentní, ale já jsem se u toho několikrát upřímně zasmál. Možná jsem se zbláznil a asi jsem i trošku zčernal, protože jinak bych patrně musel být upřímně zhnusen zprzněním originálu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanoušek původního filmu, ale pokud v něm něco fungovalo, tak kontrast důstojné britskosti a šílených situací... To zde nefunguje, protože všechny postavy jsou idioti, a že se jim dějí idiotské věci, je jen logické. Tudíž nevtipné. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nepochopil, jakej má smysl předělat anglickou černou komedii na americkou černošskou komedii. Sice to nedopadlo až tak hrozně, jak jsem očekával, ale při srovnání s originálem se musí snad každej, kdo se na vzniku tohoto podivnýho remaku podílel, propadat hanbou. Tento film je prakticky doslovná kopie, což je na jednu stranu docela ubohost, ale na druhou stranu je to asi lepší, než kdyby se tvůrci snažili vymyslet něco sami. Nicméně to, čemu jsem se v originálu smál, nemá v podání kašparů typu Martina Lawrence nebo Chrise Rocka takovej efekt. Kdybych originál neznal, možná bych uvažoval i o 3 hvězdách. Já ale originál znám, takže je to za 2. Oproti originálu mě zaujala snad akorát Zoe Saldana, která oproti těm naprosto anti-sexuálně vyhlížejícím angličankám vypadá jako z jiný planety. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale urychleně si ho nejspíš seženu, abych viděl, co zase Američani dokázali sprasit. Černošské komedie v zámoří asi hodně letí, jinak si nedovedu jejich stále častější výskyt v nabídce amerických kin vysvětlit. Tahle se od těch, které jsem měl tu možnost zhlédnout, kvalitativně neliší. Dalo by se říci, že jde o hvězdné obsazení z druhé afroamerické herecké ligy, herci buď dostali scénář k originálnímu snímku, nebo na tom jsou opravdu tak špatně. Smál jsem se jen vtípku s drogami, ale to já většinou (viz třeba Nějak se to komplikuje), vtipný už je sám o sobě fakt, že šli tvůrci s filmem na trh s úmyslem vydělat. Naivita holt nezná mezí, ne každý je výdělečný jako Tyler Perry (i když u něj to také nechápu) a pouze černá síla nestačí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Originál jsem doposud neviděl, ale tenhle poměrně dobře obsazenej kousek jsem si docela užil. Ano, je to prostoduché, pitomé a bazíruje na tom nejjednošším humoru, jednou za čas ale podobná perlička neuškodí...7/10 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento remake mě naprosto šokoval. Scény a vtipy okopírované přesně podle originálu, jenomže s černými herci. Tenhle remake prostě neměl vzniknout, je to hrůza, je to otřesný nápad. Původně jsem dal 3 hvězdy, ale nevím za co, tudíž o hvězdu snížím. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Kvalitu tohohle remaku dokonale vystihuje jeho název. Amíci prakticky věrně přetočili původní film, veškerý humor však nahradili vulgaritou, afroamerickým pitvořením se, přímočarými gagy a několika debilními nápady (nadržená manželka). Rozšklebená křečovitost všeho omráčí tuplem ty, kteří originál viděli a nezapomněli. ()

lesumir odpad!

všechny recenze uživatele

Zoe Saldana je vazne neuveritelne sexy kunda a Mardsen hraje co to da, ale ve vysledku tahle radoby black komedie, ktera ani z dvou procent nema na puvodní britsky original, totalni sracka :-)) Urvani, otravni, nesympaticti cernosi faktnejsou moje krevni skupina, ikdyz Martin Lawrence byl hodne dobrej! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Američani jsou prostě trotlové, to je všeobecně známo. Oni musí mít prostě úplně všechno. Tohle je naprosto stejný případ jako např. REC - Karanténa, kdy natočili jako přes kopírák velmi podařený film. Tentokrát to jen není španělský horor, ale bristká komedie. A stejně jako se mi líbila po RECi i Karanténa, tak i tato předělávka mě docela pobavila. Kdo neviděl originál, tak tomu se to může docela dost líbit. Já už sice věděl o co půjde, ale i tak mě nějaké hlášky překvapily a mile pobavily. Nechápu sice proč v tom hrají poměrně dobří herci, ale to je pro diváky jen k dobru. Musím brát v úvahu to, že to je téměř stejné jako film z roku 2007, ale na druhou stranu mě to dokázalo zabavit a to asi proto, že původní verze se mi velmi líbila. 50% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl, takže nemůžu porovnávat, ale podle hodnocení je tohle o hodně horší, tak nevím. Možná až se podívám na původní film, tak na tento změním názor. Edit: každý film má něco do sebe, ale krom herců je tohle hodně podobné originálu. Nezkoumal jsem, kdo zde bude hrát, proto mě obsazení mile překvapilo. Tolik známých tváří se nevidí moc často. Ze začátku jsem si říkal, že mezi těma černochama chybí už jen Martin Lawrence a po chvíli se tam najednou objevil. Bylo to celkem dobrý. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teď to přeženu, ale to jeko by Britové načili svého Forresta Gumpa. Smáli by jste se? Ne. Nejen proto, že vtipy už znáte, ale i proto, že by pro oživení byli vybrání třeba herci z turecké komunity žijící v Anglii. Amíci si prostě komplet vzali předlohu, děj šouply do Hallyvůdu a hrdiny obsadili černošským klanem... Možná, že ty vyvalené oči v tmavších tvářích měli působit komicky... nevím. Je mi jedno, kdo by ve filmu hrál. Nic proti afroameričanům!!! Nerad bych aby tento koment zněl jakkoliv xenofobně. Ale, ani Pitt, ani Caprio, Depp, Washington, Smith či Snipes by nezvládli komicky opakovat vtipy již jednou řečené. A hlavně Marsden není Alan Tudyk ať by se pitvořil sebevíc, na jeho od přírody výrazné oči nemá.. :-) ! Zkrátka britská verze je nedostižná, její sledování mně málem stálo zadušení od smíchu... Z té americké mi z naštvání málem rupla cévka. V tom jediném vidím shodu. Ale pokud smrt tak u britské verze . Jednoznačně. Mohli to holt tvůrci mnohem více překopat, tohle opravdu kopie, jak z vietnamské tržnice. Tohle může fungovat jen v případě, že jste nikdy nepoznali originál a tak vám tričko ,,Adudas'' s pěti pruhy připadá fajn...Jeden hřebík do rakve. * ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Opravdu 50%...??? OPRAVDU?? Chápu uživatele, kteří jsou fanoušky "původní" Anglické verze z roku 2007. Přeci jen je tohle o dosti jiné a obhroublejší (BÉČKOVĚJŠÍ), než první verze. Jenže já jsem tenhle film viděl jako PRVNÍ, a tu Anglickou z roku 2007 až jako druhou. A upřímně řečeno, obě jsou parádní! Každá úplně jiná, ALE přesto skvělá. Docela by mě zajímalo, kolik z vás "milovníků 2007čky" je ochotno přiznat, že pokud by ji neznalo, nebyli by na tento film tak tvrdí. Za mě 4 slunce, a jasných 80% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je hezký sledovat ta naprosto rozporuplná hodnocení. Takže pro ty, kdo neviděli britskou verzi z roku 2007, mrkněte se napřed na tu, podle mě byla geniální. Já jsem se tohohle "remaku" (jestli se natočení skoro téhož po 3 letech dá remakem nazývat) celkem bál, neměl žádné očekávání, jen jsem si chtěl připomenout suchý humor z britské verze. Příběh zůstal, liliput zůstal, jen zbytek členů byl nahrazen zástupěm černochů zvučných jmen - nic proti, ale asi všichni znáte černošský styl hraní, takové to přehrávání... Někdy to bylo přehnaný a působilo to lehce trapně; suchý humor se, bohužel vytratil. Podstatné je, že i přes to, že tato komedie nepřinesla oproti originálu nic nového, mě celkem pobavila a neznat originál, určitě bych ji nezatracoval. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film mi přijde jako ucházející parodie staršího bratříčka. Jedná se o naprostou kopii, kde je předěláno pár dialogů a určité momentky jsou vyvedeny ještě více do extrémů a především zde místo britských bělochů hrají američtí negři. Jinak jsou filmy naprosto totožné a já hodlám hodnotit stejně. * ()

Reklama

Reklama