Reklama

Reklama

Kdyby švec Prokop (J. Schwarz) neuměl šít tak báječné střevíčky, sotva by se seznámil s tajemnou dívkou jménem Serpencie (M. Bočanová). Prokop má před svatbou se svou Verunkou (E. Horká), ale záhadná Serpencie jej okouzlí a když ho pozve na ples, mládenec neodolá. Omámen její krásou si neznámou dívku nastěhuje domů. Prokopova matka (J. Jirásková) však z téhle nevěsty není vůbec nadšená. Největší záhadou pro ni je, kam Serpencie v poledne odchází. Když však nakonec náhle zmizí i její syn, vydává se matka do světa, aby ho z moci tajemné krásky vysvobodila… (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Serpencie byla hezčí než původní nevěsta, která byla nijaká jak nesolená rýže. Nikdy jsem nepochopila, proč toho chlapce, když ho tedy tak milovala, nešla hledat nevěsta ale matička. A nejvíc mě dorazilo, když mi tehdy před lety mamka řekla, že mateřská láska opravdu nefunguje jako magnet nebo kompas. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádky, kterou povyšují krásné kostýmy, dobrá taneční choreografie a pěkné písničky. Děj se bohužel trochu vleče, herecké výkony jsou krom Jiřiny Jiráskové spíše průměrné. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když se mluvilo, tak jsem smíchy chrochtala (což asi nebylo záměrem tvůrců), když se zpívalo, tak jsem v pudu sebezáchovy přepínala na jiný program (to by tvůrce taky nepotěšilo). Laciné kulisy, divadelní přehrávání a prapodivné dějové kličky k lepšímu zážitku kupodivu rovněž nepomohly. Hvězdičku za Jiráskovou a hvězdičku za........... teď nevím, ale třeba si časem vzpomenu na další pozitivum. 33% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice se tam občas mihne Evička Horká jako nic nechápající,obětavá a milující nevinná dívčina, Jirásková hraje svůj standard rázné a zkušené ženy, Bočanová se hezky vrtí a hadí tanečnice podmanivě tancují (ó, Serpencie, krásná a skvělá... ta písnička taky je docela vlezlá), ale celkově mi to přišlo takové divně rozhárané. Jako pohádka se pamatuje dobře, je svým způsobem jiná, ale celkově taková ulepená, depkoidní, ponorková... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka má docela nakažlivé a vlezlé písničky, které mi znějí v uších ještě dlouho po odvysílání a to nejsou zrovna kdo ví jak povedené. Serpencie mohla být větší potvora, ale to by pohádka musela být zřejmě asi o něco delší. Jiří Schwarz se mi sem moc nehodil. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která mě nezaujala. Pro dospělé nuda, pro děti asi moc dlouhé. Ale je fajn, že budoucí tchyně má pěkný vztah s nevěstou a čistí špinavé studánky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Podivná nevěsta Serpencie okouzlí pracovitého ševce Prokopa a ten hnedle zapomene na svou milou Verunku. Bohužel tahle pohádka se mi ani trochu nezamlouvala, děj tu tak nějak scházel a o hereckých výkonech nemluvě. 10% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná dnes už postarší pohádka o ševcovi, který sice má svou milou Verunku velmi rád, ale zcela jej očaruje krásná Serpencie. Ta je též příčinou jeho zmizení z lidského světa. Ještě že má švec maminku Jiřinu Jiráskovou, která jej vytrvale hledá (a také najde). Písničky provázející typickou poobědovou pohádku nejsou nic úžasného, ale dají se slušně přežít, přičemž ta ústřední a hlavní písnička je opravdu šíleně vlezlá. Hudba: Jaromír Klempíř ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Nepřející tchýně v podání Jiráskové, Mahulenin jazýček, kozy a tetování na zádech. Jistí Schwarz a Horká. V celkové nabídce poměrně vkusná tv pohádka s ♫ písničkami 3-4*. "Svět není tak velký, aby v něm matka nenašla svého syna." ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Sedávej Verunko v koutě, budeš.li hodná, až bude Prokop vymetat smetí, třeba si tě všimne a vezme si tě za ženu. Ale než k tomu dojde, bude ho pořád bolet hlava. Možná má migrénu, možná jenom nemá chuť na sex. S tebou, to se ví, kdo by se taky chtěl muckovat s děvčicou obalenou v koutku pavučinami a prachem?:-)) Kdy už konečně někdo všem těm hodným Verunkám, Marunkám a Haničkám vysvětlí, že lepší je být občas taky tou zmijí a nenechat si všechno líbit? Tahle pohádka to tedy očividně nebude. Verunka bude nakonec nalezena, osmýčena a dočká se svého malého štěstí, zatímco Prokop se bude celý svůj život ohlížet za každou zmijí sukní.:-)) Pohádka je bez ohledu na své mizerné poselství natočena hodně podprůměrně a patří k tomu nejhoršímu, co bylo u nás v tomhle žánru natočeno.Na tu 1* dosáhne jen díky tomu, že mám dneska hodně dobrou náladu. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Mám problém s Jiřím Schwarzem, který na mě vždy působil jako veliký morous a vlastně to není ani jiné v téhle pohádce. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Jako co bylo s tou kůží? No já vím, nerozebírat, nepřemýšlet. Bočanovou mám hrozně nerada a její ehm, jakýsi sexepyl mě totálně míjí a tudíž chápu, že k tomu, aby nějakýho chlapa vůbec klofla, potřebovala mu do bejváku ukrýt svoji kůži...Nebo to nebyla její? Nebo co? Jako co bylo s tou kůží? ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Promiňte mi, ale nejde jinak. Tahle "pohádka" nemá žádnou smysluplnou kostru. Téma není zas tak špatný, ale všecko přeci jen přebil naprosto nedostačující scénář. Opravdu si nedovedu představit, na které vesnici (ševcovna vybavena podle vesnických parametrů) měli každý večer bál (s večerními róbami). Dobrá. Jsem z chudého kraje, tam, kde se odehrává děj Podivné nevěsty, to možné je. Dokonce na něj má přístup chudý švec - tak chápu, že se jedná o pohádku pozdního normalizmu, ale přece jen... Pak ten zvrat s navrácením do světa je tak nepěknej, že o něm nemá ani cenu mluvit. Vlastně ani nevím, proč jsem tomu nedal odpad. 1* ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Půměrná laciná TV pohádka s příliš rychlým koncem (Verunka zřejmě odpouštěla zničující nevěru rychlostí světla) a hroznou hudbou, kterou vytahuje parádní Jirásková a zajímavý námět. Celou dobu jsem si říkal, že by vhodně rozvedený příběh v šikovných rukách vystačil na plnohodnotnou celovečerní pohádku. A nebo také na kvalitní baladický horor. Inu, uvidíme jak Havelkovi vyjde Hastrman a když tak mu pak pošlu tip. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Pohádka, jejíž největší předností jsou zdařilé taneční choreografie, krásné písnička a nádherná Mahulena Bočanová a největším záporem unylá Verunka a poněkud nelogické počínání všech zúčastněných. Za mne tři a půl hvězďule. ()

Reklama

Reklama