Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malé přímořské vesničce rybáři nemají úlovky a hladovějí. Ten nejstatečnější z nich, Azmun (J. Hrušínský), se vypraví do země mořského děda, aby mu pomohl. Mořský vládce (O. Sklenčka) se ale zlobí, protože rybáři dávno neplní úmluvu, podle které měli házet malé rybky zpátky do moře. Azmun tedy dostane úkoly, které musí vyplnit, aby mořský děda rybářům vyhověl. Pomůže mu přitom kouzelná ploutvička a jeho šikovná nevěsta (J. Dolanská)… (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z oblasti Ussurijské tajgy pochází námět této pohádky, která je stejně chladná jako tajga sama. Nemám ráda importované pohádky, máme dost vlastních, které akcentují naše reálie a jsou tudíž pro nás mnohem srozumitelnější. Navíc se pohádka odehrávala ve velmi nepodařených kulisách. Herecké výkony z úcty k některým zúčastněným raději nebudu komentovat, ale chápu, že když není co hrát, tak to zoufalství musí někde vyhřeznout. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako celkově se tomu nedá moc co vytknout, kromě strašné unylosti, doslovnosti, a neuvěřitelně prodlužovaných a protahovaných scén. A opět platí, že hrdina sám by byl bez pomoci matky mořského děda celkem v háji, a mohl by svou misi zabalit hned na začátku. Hodně temné, přestože třeba hlídači asi mají pobavit, nevím. Rozmazlená vodní víla, stařecky naivni a senilní pán moří - nu ještě že má tu svou matku. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na motivy nivšské pohádky vznikla totální těžká kulisovka s podivným dědou mrožem, mořským dědou a spoustou "eskymáckého" oblečení. Jde o pohádka nevtipnou, slušně ale dramaticky stavěnou, poměrně dlouhou (slušelo by jí zkrácení o 20 minut), s příšernou výpravou a sem tam slušnou hláškou. Zcela průměrná pohádka, která nemá koho zabavit. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tak, a už jsem pamětník. Tuto pohádku si pamatuji díky mořským příšerám z mládí. Jinak se jedná o krátkou báchorku s několika poselstvími. Nejsilněji rezonuje ochrana životního prostředí a varování před drancováním moří. Také je vidět, že děda sice je hlavou, která moři vládne, ale tou hlavou otáčí stejně ženy. Na závěr klasika, že podvod se nevyplácí, ale láska vše překoná. Ota Sklenčka nevypadá strašidelně, ani když se hodně durdí, mrože potkáme spíše na břehu a já bych asi bral více mořskou pannu. Celkem příjemná rychlovka, byť herci okatě přehrávají.. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jestli tu zůstaneš, přemluvím dědečka, aby tě proměnil v mořského koníka.. A budeš mě vozit v kočárku z lastur !!" ;) Vskutku velmi dobrá a nesmírně zajímavá adaptace báchorky ze sovětské sítě.. Jordánová s Kuršovou stvořily pohádku s poněkud ekologickým poselstvím a především zásadně ženským obsahem.. Většina ženských postav se stává hybately děje, muži naopak překvapivě o ničem nerozhodují.. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama