Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od outsidera k moci. Václav Havel, prezident, filozof, divadelník a moderátor unikátního rozhovoru s generací narozenou v roce 1989. Kritická reflexe poměrů současné české společnosti v časosběrném dokumentu o ojedinělém projektu Divadla Husa na provázku.  "Čím vážnější věci člověk dělá, tím větší by měl mít nadhled a schopnost vnímat groteskní dimenze vlastního konání s vědomím, že všechno je beztak absurdní."
V časosběrném dokumentu se Václav Havel osobně vrací na divadelní prkna - v půl roku trvajícím společensko-divadelním projektu divadla Husa na provázku, jehož program vyvrcholí scénickou montáží, která obsáhne dramatickou tvorbu V. Havla od Zahradní slavnosti až po Odcházení. Filmová verze tohoto projektu otvírá velké téma prolínání kultury a dějin, moci a outsiderovství, divadla a života, snu a reality; pokusí se být návratem k uměleckým kořenům dramatika V. Havla. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor! Neposuzuji zde konkrétní projekt divadla Husa na provázku, posuzuji jenom tohle trapné homevideo z dílny klanu R. a s podporou S. F. P. R. Č. K. . . . Obsáhlejší komentář si připíšu možná jednou s chladnou hlavou... - - - P.S. Kažopádo psycho bylo vidět , jak mladá Rychlíková (ano, Apolenka už je taky v "branží", že...) vypouštěla ze své protekční tlamky kydy o tom, jak se "...někteří snaží zneužívat demoGracii ke zviditelňování sebe sama...". . . . Svatá prostoto! Tak tohle jako mají být ty budoucí "elity" a naděje podle Havla (?)... Jak vidno, táta s mámou už na tom tvrdě makají. Hotová PlumBumRychlík (n)eseró... 8-(.. - - - P.S. Zvláštní, proč zde není uveden scatnárista a rejžisejr téhle matérie. Možná by rád, aby ta srajda zmizela z jeho filmografie(?) Tak jen tak pro přesnost: Břetislav Rychlík. - - - - - (Poprvé viděno 29.10.2009 na (vskutku!) >jiném prostoru< , komentář zde jako první - 29.10.2009) ()

ivamka odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem tak trochu sadomasochista tak jsem se dívala a spiklenecky podlízavě smála, když se všichni smáli a rozumně poslouchala. Listopadové dny jsem prožila lítáním pro sunar a čistou plínu takže to, co jsem při tom zahlídla v telce bylo naivní a přehnané. Ještěže to umějí tak pěkně okecávat a ejhle bude to už za pár dnů zase živé. Tfuj to jsem ráda, že jsem to prožila s chladnou hlavou a starostma o posrané plíny ani nevím, kterého listopadu přesně to vypuklo. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To zajímavé jsou rozhovory s Havlem. 1) Film se skládá ze tří částí._____Tou nejzajímavější jsou Havlovy promluvy v rozhovoru s divadelníky. Jeho moudrá a skromná argumentace, kultivovaná řeč a jasné myšlenky bez egocentrismu byly a jsou vláhou skrápějící vyprahlou duši posluchače umořeného Havlovými politickými předchůdci i následovníky._____ 2) Tyto promluvy střídají dohady herců o interpretaci Havlova díla, dohady neobyčejně plytké a prázdné. Nedivím se, že kvůli nim zařadili někteří komentátoři tento dokument do odpadu. Kontrast mezi Havlem a jeho interpretátory je vskutku hrozný._____ 3) A pak se, kde se vzali, tu se vzali, objevují nějací studenti, kteří pokladou pár nemastných neslaných otázek a chudák Havel se na židli na ně svým precizním způsobem snaží zareagovat. I v tomto případě mluví k věci, i když je to spíš o politice než o čemkoli jiném._____ 4) To zajímavé jsou rozhovory s Havlem. Zbytek jako spojováky by byl dobrý, kdyby tvořil pár procent filmu a ne jeho podstatnou část. Nic proti ničemu, ale zajímá mě pan Havel, částečně i jeho dílo, ale úvahy divadelníků už ne. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumentu rozhodně nesvědčí ta jeho roztříštěnost. Divadelní představení Husa na provázku je věc jedna, a třeba rozhovory se studenty věc druhá. A navíc ani nedostaneme šanci slyšet nějaké otázky na bývalého prezidenta. Vzniká hlavní diskuze o Dělnické straně. Bohužel název odpovídá obsahu. Viděli jsme jen velmi nesourodý cirkus. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Velice nevyrovnaný dokument, ve kterém zaznívají velice podstatné názory,myšlenky,postřehy ale i zároveň značně pomíjivé cance. Cirkus Havel je dozajista inscenací velmi ambivalentní (po stránce koláže textů jde o perfektní záležitost, ale u samotné inscenace si nejsem jistý), ale přišlo mi dobré dát vedle toho neméně zábavnou část s dialogy "ratolestmi doby" od těch nejpronikavěji inteligentních až po totální individua. Někdy jsem byl samotným humorem vyděšený i pobavený...KDE JE SCHOVÁN ZIRKUS? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama