Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Patrick a Louis po dlouhých devíti letech nadále trpí smutkem ze smrti jejich jediné dcerky, která byla brutálně napadena divokým psem. Rozhodnou se tedy, že opustí město, vydají se na vzdálený venkov a pokusí se již nadobro na dcerku zapomenout. Od zdejších obyvatel malé vesničky se ovšem dozvídají o jakém si rituálu, který jim na pouhé tři dny dcerku přivede zpět ze světa mrtvých. (PetriK12)

(více)

Recenze (68)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ať k tomuto filmu přistoupíme jakkoli, určitě stojí za zmínku, že z těch nových pokusů reanimovaného studia Hammer (Let Me In, The Resident, Wake Wood) je právě tento nejvíce hammerovský. Atmosférou, tématem, zpracováním. Herecké výkony působí dřevěně, scénář nepřesvědčivě (když se dvě hlavní postavy dozví o onom "pohanském rituálu", uvěří až příliš snadno; když si postavu vyčíhne "smrtka", nepokusí se utéct), gore amatérsky a celý film jako by byl natočen už před "pár" lety. A já si nejsem jistý, jestli mi to vadí, nebo mě to naopak jakýmsi způsobem oslovilo. Opatrný palec nahoru, ale rozhodně to není horor pro každého. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Vesnická komunita, znovuzrození mrtvých a do toho spadne manželký pár, který přišel o holčičku. Ovšem je to děvčátko převlečené za kurvu.Takové filmy bych pouštěl budoucím matkám a těm, kteří si chtějí pořídit další dítě. Myslím, že by je to hned přešlo :-) Dalo se na to dívat. 50% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodne to nebolo až také zlé, aby bol horor v čiernych číslach. Prvá polovica ma veľmi nebavila (skôr som mal pocit, že sledujem rodinnú drámu), potom to však bolo o niečom inom. Videl som už viacero béčkových hororov o vraždiacich deťoch a tento považujem za jeden z tých priemerných. Určite to bolo lepšie ako napr. The Daisy Chain alebo Hurt, ktoré ma takmer unudili na smrť, pretože na rozdiel od týchto "klenotov" disponoval aspoň potrebnou dávkou brutality. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Áno, vyzerá to fakt lacno/nízkorozpočtovo, ale zbožňujem folk horor (a Cintorín zvieratiek od Kinga), takže za mňa spokojnosť. Skvelý Timothy Spall. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Horor o rodičovské ztrátě a následném obřadním navrácení - naprostá ztráta času. Záhrobní dítě není ani trošku děsivý, většinu filmu se nudíte. Není tu vůbec nic vyčnívajícího, doporučuju podívat se jen na poster a film vůbec nepouštět. Není to extra zlý, ale je to prostě těžce nijaký. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem byl dost skeptický, trailer moc nezafungoval a cover byl samozřejmě přestřelen až hanba. Ale nakonec to nebylo vůbec špatný. Zajímavý příběh ala Hřbitov domácích zvířat, nějaký to krvavý násilí na dětech a zvířatech, docela dobrá hudba. Toť jest klady. K průšvihům bych pak zařadil obsazení a nulový napětí, ale jinak nic, co by mě vysloveně sralo. K obrozenému studiu Hammer bych si však představoval jinou podívanou. Hrad a jeho tajemné komnaty, hřbitov, mlhu, silný vítr za okny... kdo ví, třeba se té gotiky časem taky dočkáme :) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Film , ktorý utrpel hlavne na rozpočte. Na druhej strane ho vśak ani nemal možnosť získať , pretože novodobá pripomienka na " P.Cemetery / Omen / D.L.Now...si ho už nezaslúži. Ten TV look Mi ani tak neclonil, skôr tá Ella Connoly / reborn daughter . Tam prehodiť cast a bola by som v hodnotení štedrejšia. ( inak ale , brutálne prešvihnutý cover ) Zbytok kvalitne dodal PetriK12 ! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý sympatický manželský pár sa presťahoval spolu so svojou dcérou Alice do mestečka Wakewood. On tam začal pracovať ako veterinár a ona si otvorila lekáreň. Zdá sa, že si vybrali skvelé miesto na život. Avšak jedného dňa sa stane hrozná vec. Ich dcéru napadne rozzúrený pes a zabije ju. S touto traumatizujúcou udalosťou sa nedokážu vyrovnať. Starousadlíci im navrhnú, že za pomoci krvavého "Pohanského rituálu" ju dokážu na tri dni priviesť späť medzi živých. Podarí sa to. Lenže malá Alice sa po troch dňoch nechce vrátiť pod zem. Niečo sa pokazilo a bude to mať desivé následky. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Atmosféra zapůsobila a vtáhla do děje, i když se jedná o menší slátaninu, ale na druhou stranu dost překvapila. Tajemný rituální horor, jenž se odehrává v jedné malé vesničce. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Během sledování se vybaví Řbitov zviřátek. Proboha, co pak ti manželé neznají S.Kinga? Kdyby ano, pak by se do hrátek se záhrobím nepouštěli. Atmosféra je příjemně ponurá, kamera snímá uplakanou podzimní krajinu a teskná hudba je stálou předzvěstí, že něco není vpořádku. Pokud bychom film přehoupli o století, dvě či tři zpátky, je z toho klasický gotický horror. Nu, asi dnes po Hammeru těžko žádat, aby oprášil staré hrady a zatuchlé kobky. Dnešní horror se spíše ubírá civilními kingovskými cestami, kdy děsivé je to, ce se může stát každému, tedy i mně. Středověk je tak vyhražen historickým filmům a možná i fantasy. Napadení dívky psem bylo opravdu brutální a pouštěl bych je dokola všem majitelům domácích mazlíčků. Konec očekávaný, v závěru samotném překvapující. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Koniec pekne prekvapil. Celý čas sa snímok tváril ako mysteriózna rodinná dráma, kde sa rodičia pokúšajú vyrovnať so smrťou svojej milovanej dcéry, a potom si ako blesk z čistého neba príde veľmi solídna brutalita. Navyše postavy boli veľmi dobre zahraté. Škoda, že sa v dejovej linke (2/3 filmu) vyskytlo tak veľa šedivých scénok bez napätia a bez atmosféry. A to je práve to, čo si pri hororoch cením najviac. Čistý priemer. 60/100 ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Dovolit si ignorovat film, který se objevuje v hororových žebříčcích za rok 2011 a který má na Rotten Tomatoes 84 % kladných recenzí, by byl luxus, který si nemůžeme dovolit. :) Wake Wood je spíš kingovský, než hammerovský a v první části téměř vynikající. Ke konci se to bohužel trochu zvrhne, ale závěrečná tečka zase vše spraví. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Britsko-irský horor z produkční dílny Hammer se tentokrát točí kolem manželů, jimž za tragických okolností zemřela dcerka, a oni se odstěhují na venkov. Mladý manželský pár, kde manžel je veterinář, přijde o dcerku, když ta otevře klec se vzteklým psem. Manželé se odstěhují na venkov, kde on pokračuje v praxi zvěrolékaře a ona dělá v lékárně. Brzy se objeví první podivnosti v chování místních obyvatel. Posléze zjistí, že pomocí tajemného rituálu lze přivést zpět na pár dní naše zemřelé. Tentokrát se však něco zvrtne... Snímek pracuje především s atmosférou, kamerou, prostředím, ruchy a postupným odhalováním souvislostí. Každá scéna má své místo. Přesto po skončení má člověk pocit, že jde jen o jeden z dílů Krajních mezí či podobného mysteriózního seriálu, i když hlavní myšlenka o tom, že mrtvé máme nechat jít a vyrovnat se s tím, je zřejmá. Přesto jde o mírně nadprůměrný horor (s několika mírnými nelogičnostmi), jehož velkým plus je právě prostředí venkovské krajiny a solidní práce s postupným napětím skrze věci, ruchy, slova. DVD načíná uřvaný protipirát, deset minut upoutávek, ty samé pak najdete i v hlavním menu, varování, znělky - docela to zdržuje vzhledem k tomu, že jinak tady žádné bonusy nejsou, obraz filmu je mizerný a neostrý a barevně nevyvážený, a zvuk jen ve stereo. Navíc české titulky ne vždy překládají to, co se skutečně v originále říká, a sem tam obsahují i prohřešky proti češtině. Publikováno: 13.05.2011 ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rituály mám v celkem v hororu rád má svoje kouzlo tajemna a když přidáte skvělé místo super herce a ten správný rituál je z toho skvělý film, což tady to není ale drama se mi moc nelíbilo, děcka super. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Horory o zlejch malejch holčičkách mám rád, ale jen tehdy, pokud tomu dítěti toho vtělenýho démona věřím. To tady nešlo ani náhodou a vůbec tomu nepomáhala atmosféra či nulový výkony herců, pokud nepočítam Spalla. Na druhou stranu námět nepovažuju za marnej, ale to stačí tak na 15%. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma pro Hammer restart, ale nešťastné zpracování. Od prvních minut na mě padla divná trudomyslnost, a nic z toho, co jsem měl možnost vidět, mě z ní už nedostalo. Je to prostě pekelná nuda, všechno je tak nějak nepřesvědčivé, nezajímavé, plytké, bez atmosféry a napětí i ve chvílích vraždění... Holčička v hlavní roli nejhorší dětská herečka za hodně dlouho, a možná jedinou světlou chvilkou byl býk na začátku. Trochu málo. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto aspoň trocha pozná horory, s určitosťou ľahko uhádne , čo bude nasledovať. Je to odkopírovane od Kinga a keďže cintorín domácich zvieratiek mám rad, tak tento mi tiež bol po chuti. Stále sa tu niečo deje, rituály sú hnusne krvavé a zaujímavé. Je tu niekoľko slušne vygradovaných i krvavých scén a i keď kamera nebola najlepšia (hnusný strih), aj tak niečo vidieť bolo, chvalabohu aspoň za to. Herci nemali svoj deň a sem sa nehodili, kvôli nim som váhal z hodnotením, ale na koniec som dal slabé, ale 4*. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film o rodicovske lasce, ktera saha az za hrob. Chvilemi docela nechutne, ale jinak podareny horor, ktery dela cest svemu zanru. Odted mam respektk vetrnym elektrarnam :D ()

Reklama

Reklama