Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželé Patrick a Louis po dlouhých devíti letech nadále trpí smutkem ze smrti jejich jediné dcerky, která byla brutálně napadena divokým psem. Rozhodnou se tedy, že opustí město, vydají se na vzdálený venkov a pokusí se již nadobro na dcerku zapomenout. Od zdejších obyvatel malé vesničky se ovšem dozvídají o jakém si rituálu, který jim na pouhé tři dny dcerku přivede zpět ze světa mrtvých. (PetriK12)

(více)

Recenze (68)

honajz 

všechny recenze uživatele

Britsko-irský horor z produkční dílny Hammer se tentokrát točí kolem manželů, jimž za tragických okolností zemřela dcerka, a oni se odstěhují na venkov. Mladý manželský pár, kde manžel je veterinář, přijde o dcerku, když ta otevře klec se vzteklým psem. Manželé se odstěhují na venkov, kde on pokračuje v praxi zvěrolékaře a ona dělá v lékárně. Brzy se objeví první podivnosti v chování místních obyvatel. Posléze zjistí, že pomocí tajemného rituálu lze přivést zpět na pár dní naše zemřelé. Tentokrát se však něco zvrtne... Snímek pracuje především s atmosférou, kamerou, prostředím, ruchy a postupným odhalováním souvislostí. Každá scéna má své místo. Přesto po skončení má člověk pocit, že jde jen o jeden z dílů Krajních mezí či podobného mysteriózního seriálu, i když hlavní myšlenka o tom, že mrtvé máme nechat jít a vyrovnat se s tím, je zřejmá. Přesto jde o mírně nadprůměrný horor (s několika mírnými nelogičnostmi), jehož velkým plus je právě prostředí venkovské krajiny a solidní práce s postupným napětím skrze věci, ruchy, slova. DVD načíná uřvaný protipirát, deset minut upoutávek, ty samé pak najdete i v hlavním menu, varování, znělky - docela to zdržuje vzhledem k tomu, že jinak tady žádné bonusy nejsou, obraz filmu je mizerný a neostrý a barevně nevyvážený, a zvuk jen ve stereo. Navíc české titulky ne vždy překládají to, co se skutečně v originále říká, a sem tam obsahují i prohřešky proti češtině. Publikováno: 13.05.2011 ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horror který mě bavil. Horrory nemám nějak obzvlášť rád a ani je nevyhledávám. A když už něco dávají je to pokaždé ta samá řezničina. Takže pro mě byl tenhle film docela příjemným "oživením". Kamera a herecké výkony sem tam vypadají poněkud amatérský, na druhou stranu je tady cítit takové zdravé nadšení. ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Keltská írskosť z tohoto filmu priam preteká. Tá upršaná jesenná atmosféra fantasticky sprevádzaná magickou, "kvapkovou" hudbou výborne vtiahne do atmosféry smútku zo straty jediného dieťaťa, v krajine duše, kde slnko vysvitne iba v snových, neskutočných okamihoch prepožičaných pradávnymi silami pohanského podsvetia. Oceňujem, že ide o jeden z tých strašidelných filmov, kde nie je po 10 minútach jasné, čo sa bude diať až do konca, ale na druhej strane chýba viac práce s hercami, technickou stránkou veci a dramatizácie. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Dovolit si ignorovat film, který se objevuje v hororových žebříčcích za rok 2011 a který má na Rotten Tomatoes 84 % kladných recenzí, by byl luxus, který si nemůžeme dovolit. :) Wake Wood je spíš kingovský, než hammerovský a v první části téměř vynikající. Ke konci se to bohužel trochu zvrhne, ale závěrečná tečka zase vše spraví. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Film , ktorý utrpel hlavne na rozpočte. Na druhej strane ho vśak ani nemal možnosť získať , pretože novodobá pripomienka na " P.Cemetery / Omen / D.L.Now...si ho už nezaslúži. Ten TV look Mi ani tak neclonil, skôr tá Ella Connoly / reborn daughter . Tam prehodiť cast a bola by som v hodnotení štedrejšia. ( inak ale , brutálne prešvihnutý cover ) Zbytok kvalitne dodal PetriK12 ! ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama