Reklama

Reklama

VOD (1)

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (550)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No to byla bžunda. Ale já toho Dwayna chápu, to se prostě stává, když vám někdo prostřelí hlavu, že vás to nasere, některé z nás by to dokocne i zabilo. Dwayna samozřejmě ne, jen musel na 20 minut do nemocnice, aby ho umyly od krve a pak vstal a šel se mstít. To je fakt kojenecká výživa jak kráva a dobrý bylo i to lekářský odůvodnění proč neumřel, když měl prostřelenou hlavu prej "chtěl dál žít" :DD To bylo odůvodnění jak, kdyby film byl určen pro čtyřnohé obyvatele kravína v Horní plané. A pak už nasranej Dwayne chodí a střílí lidi do palice, ale těm se asi nechtělo žít, protože většinou umřou. Já už pro smích ani nemůžu dál psát. Vynikající biják, jen je škoda, že tvůrci si asi myslej, že máme v hlavě místo mozku lázeňskou oplatku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda.Trailer bol neskutočné skvelý a už to vyzeralo že The Rock sa konečne vracia k filmom, ktoré sa mu najviac hodia.No bohužiaľ nie je to mu tak.Trailer je omnoho lepší a predovšetkým úplne iný ako film.V traileri je to doslova Faster, no celková podoba filmu je Slower.Žiadne cool scény, žiadne bitky len uťahané tempo, ktoré sa vlečie.Najväčšie plus je hudba Clinta Mansella, ktorá aspoň vytvára nejakú tu atmosféru či prípadne emocie (ktoré tu vlastne aj tak nie sú).15 minútový kraťas by bola lepšia voľba ako 99 minút pomalého Fastera. 55% - 3* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Milosrdná Nemesis s rukama jak lopaty na sníh a rameny o šířce automatu na bagety chce svoji pomstu a taky ji systematičností ve stylu T-800 (dokonce i části lebky mají ze stejných materiálů) dostane.. Čekat od pana Johnsona nějaké herectví je asi stejná pošetilost, jako stoupnout si nyní do newyorkských doků a vyhlížet připlutí Titanicu, nicméně vítám jeho návrat do akčních vod a snad tímto definitivně poslal vílu Zubničku na prohlídku k doktoru Szellovi z Maratónce. Bob Cop Thornton ve své typické roli losera odvádí rutinní výkon z povinnosti a O.Jackson-Cohen, jakožto narcis-zabiják, dokonale zhmotnil nesympatično - pokud to byl úmysl, patří mu poklona. Faster rozhodně není čistokrevný akční film, spíše povrchně hloubavá pocta 70. létům zabalená do nablýskaného moderního obalu a s na žánr ne zcela obvyklou hudbou C.Mansella, která však právě svou nekonfekčností vnáší do filmu potřebný punc osudovosti a umožňuje snadnější toleranci místy dosti skřípajícího scénáře. Ty, co bědují nad absencí létajících vozů z traileru, musím odkázat formou decentního spoileru na alternativní konec: Nejdříve souboj aut, potom duel na silnici ve stylu spaghetti westernů, kdy se ukáže, že DRIVER je FASTER než KILLER, načež naštvaná nevěsta bude v černém a Dwayne odjíždí směr západ slunce s kolonou fízlů za zády. Vážení, já se bavil.. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pokérované gorile Dwaynu Johnsonovi (toto označení není kvůli barvě pleti ale kvůli tělesným proporcím) kilne gang bráchu. On sám náhodou setkání s gangem přežije a dostane se do lochu. Po 10 letech je venku a jde se mstít... To je celé. U téhlé řídké kašovité hmoty bez nápadu mně velmi nemile překvapila přítomnost Thortona, který tu ani nijak moc ač jako jedna z klíčových postav nehrál. Platinová blondýna Maggie Grace sice měla na každém svém oblečení rozparek až k dmoucímu se výstřihu, ale nechávala kupodivu mne chladným. Ve filmu se objeví celá řada krásných aut od kár ze sedmdesátek po nejnověší stroje své doby (2010), jenže ani to na mne nezabralo... Pro mne je film klasickým důkazem, žei když obsah vyplníte moderní vycpávkou, bez pořádného obalu, který by to celé držel dohromady je to jen hrouda čehosi... Od nadupaného akčňáku, jak mi byl film prezntovám očekávám přeci jen něco víc. Tohle je prostě tuctovka pro teenagery na které snad ty káry, kočky, bouchačky a kérky nějak působí...mám sto chutí dát jen jednu hvězdu...Ta druhá je přeci jen i za Maggie.. v Lost, když běhala v tílku po plážit coby přeživší letu Oceanic a kde jsem ji vlastně viděl poprvé jsem z ní byl celkem paf :-). * * ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Rock se na tyto role příliš nehodí a jeho komediální, potažmo akční grimasy mám mnohem radějí, než ty nasrané, které mu člověk prostě a jednoduše tak úplně nebaští. Tím pádem je celá kostra tohoto snímku od základu špatně, protože tato věc je to hlavní, na čem by dílo mělo stát. Bohužel nefunkční. Zoufale neakční, rádoby cool na oko natočená věc, která se v jednu chvíli tváří jako syrová a nekompromisní řežba (několik akčních scén s The Rockem), přičemž během dvou vteřin přepíná na "vystajlovanou" (nefunkční) jízdu (mladý pár nájemných vrahů), kde motivace hlavních hrdinů pro diváka těžko pochopitelná jest. A když už si tak nějak začínám uvědomovat, že tento film nebude nic převratného, ale zvládnu ho ve zdraví dodívat až do finiše, tak dostanu smrtelný úder do hlavy závěrem, při kterém by se i tvůrcům Šestého smyslu zamotala hlava. Kdyby dostal režii Man, mohlo to dopadnout mnohem lépe. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Natáčení začalo 8. února 2010 v Los Angeles. (Kuzmik)
  • Pred natáčaním filmu Maggie Grace nikdy nešoférovala auto s manuálnou prevodovkou. (m.a.t.o.)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama