Reklama

Reklama

VOD (1)

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (550)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pan Johnson vystoupal tímto filmem na pomyslný Olymp "realistického herectví"! Jeho téměř stominutový koncert výdechů a nádechů je totiž natolik věrohodný, že je skoro až k nerozeznání od opravdového dýchání. Navíc svých pět replik (ano, přesně pět !!) pronesl tak "procítěně" a s "lehkostí", až užaslého diváka napadá, že se snad pro role tupých, dvoumetrových hovad, co nechaly mozek pohozený někde na benchpressu opravdu narodil! Takovou kreaci by v životě nedal snad ani tolik přeceňovaný Dustin Hoffmann, i kdyby si mu wrestlingová asociace navrtala všechny zdravé zubyl! Bohužel však Dvejnův Opus magnum narušuje několik ochotnických břídilů, jako pan Thornton či paní Gugino, a tak se jedná jen o pouhý docela zábavný a místy i originální akčňák. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No to byla bžunda. Ale já toho Dwayna chápu, to se prostě stává, když vám někdo prostřelí hlavu, že vás to nasere, některé z nás by to dokocne i zabilo. Dwayna samozřejmě ne, jen musel na 20 minut do nemocnice, aby ho umyly od krve a pak vstal a šel se mstít. To je fakt kojenecká výživa jak kráva a dobrý bylo i to lekářský odůvodnění proč neumřel, když měl prostřelenou hlavu prej "chtěl dál žít" :DD To bylo odůvodnění jak, kdyby film byl určen pro čtyřnohé obyvatele kravína v Horní plané. A pak už nasranej Dwayne chodí a střílí lidi do palice, ale těm se asi nechtělo žít, protože většinou umřou. Já už pro smích ani nemůžu dál psát. Vynikající biják, jen je škoda, že tvůrci si asi myslej, že máme v hlavě místo mozku lázeňskou oplatku. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neverte plagátom a trailerom, aj Víla Zubnička je akčnejšia, zmysluplnejšia a OMNOHO zábavnejšia. (scény z traileru s výbuchmi a poletujúcimi autami vo filme vôbec nie sú!) ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Nemluvný bůh pomsty The Rock bez mrknutí oka rozsévá pomstu za smrt svého bráchy. Ta věta vzrušuje každého fanouška pořádné akce, což po trailerech přerostlo v masivní nadrženost. Výsledek je ale největší výmrd s divákem od startu kinematografie. Kde je nasranost, nekompromisnost, drsnost, stylovost,… prostě všechno?! Něco tak zoufale nudného, i přes minimum slov užvaněného, a celkově neskutečně ‚nevím kudy kam‘ stylem natočeného zde nebylo léta. Rockovi role nesedí (tváří se jak debil!), O. J. Cohen je hovno zabiják (chci Iana Somerhaldera!) a… a vůbec. Dlouho mi tak nekrvácelo srdce zklamáním, jako právě u Faster. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Spoilery nasáklej komentář, ale pochybuju, že by Vám to u týhle sračky nějak zásadně vadilo. A pokud mluvím o sračce, tak o sračce prvního stupně, kde jsem hrozně rád, že mě to napětí mezi trailerem a samotným filmem minulo. Všim jsem si tady totiž, že od toho filmu většina očekávala brutální nářez, perfektní akci, která je rychlá a agresivní a daleko akčnější než normální akce. Spíš to ale vypadá, že v tomhle případě je film debilnější a debilnější. A to prosím začíná scénou, kde The Rock dostane do držky, zastřelej mu bratra, zastřelej jeho a hláškou "Umřel, ale probudil se. Nechtěl umřít, chtěl se totiž pomstít", začíná samotný film. Pak se to veze, protože The Rock chodí a střílí všude, kudy chodí. Výsledkem je závěrečná scéna u cirkusáckýho stanu, který má na vrchu kříž a ve filmu se počítá za nějaký kostel uprostřed pouště. Omlouvám se za spoilery, ale doufám, že alespoň tohle všechno ostatní odradí, protože je to fakt po dlouhý době tak blbej film, že to svět neviděl. Jediný plus je hudba, která je dobrá, ještě aby ne, Clint Mansell ví, co dělá. Jenže všecko ostatní, co by v akci fungovat mělo tady taky kolabuje. Kamera se Vám před očima rozklepe v životním tempu a Billy Bob Thornton předvede prvotřídního dementa. Hrozný. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle zrežírované béčko, které lahodí oku nápaditou kamerou a solidním scénářem z ranku "revenge movie". Johnsonova poloha je oproti jeho komediálním výstupům neokoukaná a funguje v rámci možností výborně. Navíc to má poměrně zajímavé vedlejší figurky a super hudební podklad. Překvápko v tomhle dosti okoukaném žánru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $23,240,020Tržby Celosvetovo $35,500,904Tržby za predaj DVD v USA $12,214,928 //počet predaných kusov 802,559║ Tak Dwayne Johnson je drsňák na pohľadanie a taký dnešný zástupca Arnolda Schwarzeneggera, moc toho nenahovorí ale za to ani sa moc nemusí snažiť a hneď pri ňom vedľajšie postavy vyznievajú nechcene do prázdna, hlavne ten nájomný zabiják tam je akosi na vyše, možno navodenie dramatu až tak tomuto filmu nesedí ale priamočiara akcia tu újde, priemer bez ambícií. /50%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Stejně přepálené, sexy natočené, chladnokrevně hloupé a ve výsledku guilty pleasure jako svého času Torque: Ohnivá kola. Tahle béčka, co s buldočí trpělivostí urážejí divákovu inteligenci a snaží se mu to vynahradit bayovsky vyleštěným vizuálem a množstvím pochodujících steroidů, mají celkem jepičí život - je hrozně těžké se jim dneska nesmát a oproti retro klasice z osmdesátek musí vařit akční omáčku za zlomkové rozpočty. Možná i proto George Tillman vaří spíš z vody a akční cukrovou vatu dávkuje s rozmyslem... na druhou stranu jsou tu postavy zajímavější a podstatně víc sexy (Maggie Grace sama o sobě zvedá teplotu v místnosti o deset stupňů, kdykoliv se objeví v záběru), než v odfláknutém Mechanikovi. Srovnávací reklama je samozřejmě nefér, ale tady sedí jako brokovnice na čelech gangsterů, které Rock odškrtává jako čísla v bingu. A zatímco duo Statham/Foster filmem probloumá, tady se chodí se zaťatými pěstmi a v kalhotech se nosí kromě obřích koltů i prvoplánové motivace. Určitě by jim prospělo, kdyby je někdo prostříhal o dobrých dvacet minut, ale jako akční výplach pro nostalgiky Faster nezklame ani ve stominutové stopáži. Metrosexuální "imidž" celého filmu by neměl nikoho urážet, adrenalinu se pod ním skrývá dost a dost. Tři a půl šerifské hvězdy pro ty, kdo zvládnou tenhle film ani na vteřinu nebrat vážně. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uvod s odchodom z vazenia je vyborny -> usporny a vdaka skvelemu hudobnemu podfarbeniu efektny a efektivny (v zadnom plane s parafrazou znameho westernoveho motivu....a tym nemyslim teraz vyzvanie mobilu postavy Killera). Oproti tomu zaverecna pointa "sucks" ako aj cela linia so spominanym Killerom. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jsou tam celkem zábavný postavy a proto se na to dá příjemně koukat. Rock tam téměř nemluví, jen přepumpovaně chodí a zabíjí. Pak je tam přemotivovanej zabiják, co se narodil jako jakýsi poloretard, ale vyloupl se z něj hyperinteligentní supermodel / jogín / horolezec - romantik. No a pak ještě zkrachovalej Billy Bob Thorton, kterýho nesnáší žena a má megašpekatýho syna. Dalo se to přežít, i když to má promarněnej potenciál. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe Rock konečne dokázal že vie naozaj dobre zahrať, no tiež mu k tomu pomohol celkom dobrý scenár a réžia George Tillmana. vydarená akčná dráma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten chlap odmietol zomrieť.“ Neľútostný nepriateľ predstavuje príjemný návrat ku koreňom, keďže sa otvorene hlási k osemdesiatkovým klasikám od Schwarzeneggera, Stallonea a spol. Videoklipový štýl je skôr zadumaným, než bayovsky akčný. Potešia svieže nápady (Thorntonov nástup na scénu alebo moment, v ktorom gigantický bodyguard zistí, proti komu stojí). Páčilo sa mi "zdémonizovanie" Rockovej postavy. Ku koncu film stagnuje a nudí. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V nitru "Faster" se sváří dva filmy: přímočaré naivní béčko a vážný dospělý thriller intenzifikující podstatu žánru ve stylu nového Hollywoodu. Podobně jako klasické snímky "Noc postupuje" (Night Moves), "Bez okolků" (Point Blank) či "Žít a zemřít v L. A." (To Live and Die in L. A.) také "Faster" se upíná k jednomu ze základních motivů žánru. Jen si za hlavní téma nebere znepokojující podobu kolize zásadového hrdiny a zkaženého světa, nýbrž „jen“ klišé s tradiční motivací či cílem hrdinovy poutě, rodinou. Jenže rodina představuje základní prvek, který zde definuje nejen ústřední figuru, nýbrž naprosto všechny postavy příběhu. Zatímco hrdina deset let seděl ve vězení a užíral se pocitem, že o rodinu přišel a musí se za to pomstít, tak si všichni s ním spjatí rodiny pořídili. Všechny postavy ve zdejším spletenci osudů jsou definované právě svým vztahem k rodině či jeho absencí. Pouze lidé bez rodiny se mohou bezhlavě pouštět do schematického jednání (vrah natáčející snuff i hrdina), zatímco všichni ostatní obcházejí žánrová klišé díky tomu, že jejich rozhodnutí podřizuje vědomí zodpovědnosti či strach ze ztráty rodiny. Vyprávění to náležitě reflektuje, takže ve výsledku film nemá hlavního hrdinu, nýbrž tři paralelní linie (hrdina, policista, zabiják), které rozvádějí ústřední téma. Je pak škoda, že vynikající dramatické scény vycházející z popsaného konceptu jsou pravidelně přebíjeny okatými prvoplánovostmi a laciným patosem. Paradoxně je nejvýraznější slabinou filmu Dwayne Johnson, který prostě na hlavní roli nestačí. Johnson je nepřekonatelný a neodolatelný v rolích, kde může využít své charisma (především jeho wrestlingová „role“ The Rock, z filmů hlavně Rychle a zběsile 5, Southland Tales, Gang v útoku, Vítejte v džungli, ale v zásadě všechny jeho další filmy včetně dětských), ale part ve "Faster" vyžadoval herecky silného představitele, který by nesklouzával k jednorozměrným nazlobeným pohledům, ale dokázal by postavě dát hloubku. S někým takovým mohl ještě více vyznít skvělý herecký ansámbl (vlastně všechny role s více jak dvěma větami jsou obsazené povědomými a charakterově výraznými tvářemi). Díky přítomnosti Johnsona je na film navíc nahlíženo neadekvátně, protože diváci očekávají řízný akční snímek plný velké silácké akce a coolness (za což může také neadekvátně pojatá PR kampaň). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No prvni, co me prekvapilo a trailer to tak i prezentoval, nekona se zadna zbesila akcni jizda, kde by Rock v nabusenym faru honil zmrdy. Tohle je drsna cesta za pomstou s minimem akce a minimem kecu, s na podobnej typ filmu dostatecnym pribehem a fajn koncem, kde se sice moc nekonaj zadny zbesily honicky nebo prestrelky, vetsinou jedna kulka a je hotovo, ale to filmu neubira nic na napinavosti. Je sice fakt, ze Rockovo nabusena postava je vicemene nevyuzita, takze se tvari nasrane, objizdi smejdy ze seznamu a popravuje je a tohle by zvlad i herec s o 150 kilo min svalama, ale srat na to, je fajn ho zase videt v necem jinym nez komedii a navic ackoliv toho po nem scenar moc nechce, rek bych ze zahral solidne. Z ostatnich hercu stoji za zminku snad jen fetackej polda Thorntona. Linie se zabijakem je naprosto zbytecna, tim spis, ze to tak nak vysumi do ztracena a hlavne zabijak vypada jak teplous, kteryho vic zajima jak vypada, takze sem mel sto chuti ho nakopat do kouli. Jinak k tomu neni moc co dodat, ackove natoceny oldschoolovy becko o ceste za pomstou s drsnakem v hlavni roli a povedenym soundtrackem. Ja byl spokojenej. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Léta jsem si přál Rockův návrat k akční drsnosti a tady se to konečně splnilo. A to tak, že je to solidní a poměrně přímočarý akčňák, který má k dokonalosti daleko (zamrzí hlavně absence pořádnýho dodržkydávání), ale dá se (s nevelkým očekáváním) více než pohodlně užít. Prvních 8 minut je geniálních, pak to jde z kopce a pak zase do kopce. Dwayne, jako "guy who refused to die", není "vyčpělý", ale přesně takový, jaký být má. Žádný úšklebky a zářivý úsměvy, žádná víla zuběnka. Prostě málomluvný a respektuhodný mstitel neboli "driver". Dobrý je i Billy Bob ("cop"), který dostal hodně prostoru, a snesitelná je i třetí hlavní postava filmu - "killer" - blb ale celkem zábavný. A sladkostí jsou tu prvotřídní sporťáky. Na mé straně spokojenost. 7/10. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem sympaťačku Jennifer Carpenter, která se tam sice jen mihla, ale i tak jsem se zatetelila radostí. Jaké byly dojmy z Foster? Viděla jsem nabouchaný chlapy, super auťáky, honičky, střílečky, pomstu, zkrátka to, co k akčňáku patří. Dwayne se snažil, až mu praskaly žíly po těle a tekly mu dokonce i slzičky:-) Ale bylo tam těch spoustu ale, které tentokrát nemohu přehlédnout, protože například akce v nemocnici mě nutila mlátit hlavou do zdi. Nicméně nuda to v žádném případě nebyla a Georgi, ten konec se Ti rošťáku povedl, takže to je jasná trojka. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní akční béčková pecka 21. století!! :-)) Nevím proč, ale Dwayne Johnson mi připomínal "obrodu" 80.kovýho Arnieho!! Výborná oddechovka o drsným mstitelovi, kterej jde za pomstou jako divoký zvíře utržený ze řetězu. Jen tak dál !!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle: Faster bych ocejchoval jako nejzbytečnější film za poslední... hm, řekněme tři roky. Ale nemělo tomu tak být, že?? Trailer totiž sliboval interesantní cestu za pomstou plnou honiček, soubojů, přestřelek, zkrátka rychlé a rychlejší a efektní a efektnější akce. Bullshit! Film se vleče jako násoska s dvaceti panáky protaženými hrdlem na cestě domů. Zdlouhavé, nudné, Rock totálně odvařený, vyjma jedné krátké bitky, která je o ničem, nechává zcela u ledu svůj arzenál smackdownových technik, prostě se omezuje na penetraci lebečních kostí kulkou. Natočeno nezáživně s absolutně pitomou dějovou linií s nájemným vrahem a marnou pointou. Jediná pochvala směřuje k hudebnímu doprovodu, který dokáže z několia scén vyždímat krapítek emocí. Rock by se měl urychleně vrátit k filmům jako Vítejte v džungli, protože tyhle hnusy stahují smyčku kolem jeho filmové kariéry. 30% 24 miliónů dolarů(rozpočet)/25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je na 100%, všechno kazí až ta druhá, která je slabý průměr. Celkově ovšem za slušných 65% 09.02. 2011 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Vždy mne bavilo sledovat, když sympatická hora svalstva opouští vězení, nasadí zarputilý výraz a s jemností buldozera si razí svou cestu za pomstou. Nebránil bych se tomu, kdyby hrdinovi občas zkřížil cestu nějaký záblesk logiky, ale takhle to alespoň byla docela slušná sranda. ()

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama