Reklama

Reklama

VOD (1)

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson is back! Kdepak neni. The Rock je mi jako herec velice sympatický, ale potřeboval by pořádný scénář a film. Faster není vyloženě špatný film, ale šlo by to určitě mnohem lépe. Hlavní je, že se The Rock vrátil k akčnímu filmu, aby to hlavně vydrželo. Dwayne Johnson jako "nasraný" řidič (Driver) jde pomstít smrt svého nevlastního bratra. Cesta pomsty na kterou se chystal 10 let .... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ten chlap odmietol zomrieť.“ Neľútostný nepriateľ predstavuje príjemný návrat ku koreňom, keďže sa otvorene hlási k osemdesiatkovým klasikám od Schwarzeneggera, Stallonea a spol. Videoklipový štýl je skôr zadumaným, než bayovsky akčný. Potešia svieže nápady (Thorntonov nástup na scénu alebo moment, v ktorom gigantický bodyguard zistí, proti komu stojí). Páčilo sa mi "zdémonizovanie" Rockovej postavy. Ku koncu film stagnuje a nudí. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z menších a oddychovějších filmů The Rocka, který ale neurazí a nabídne celkem zajímavou zápletku. Kdo nemá rád The Rocka, tak se mu nebude pravděpodobně líbit ani film. Na druhé straně zákona, "té správné," stojí Billy Bob Thorton. Tohoto herce mám docela rád a právě on je mnohem důležitější postavou, než by se mohlo na první pohled zdát. Naopak nechápu, co vedlo tvůrce k tomu, prohloubit příběh třetího do party, kterým je nájemný zabiják. Ten je popsán jako vysoký elegán, který bere svou práci nade vše. Vlastně je to velkej fanatik, který má ženu, co ho v tom podporuje a je to v podstatě ten největší magor. I přes příliš velké prohloubení příběhu mu není ve filmu věnováno moc prostoru a vy se můžete v klidu soustředit na válku mezi "řidičem" a poldy...70% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, upřímně vidět něco obdobného s jiným ústředním hrdinou než The Rockem, tak bych to byl býval ihned odsoudil a poslal do odpadních vod. Ovšem The Rock je ideální herec do těchto filmů. Já se i tak musím přiznat, že se mi to líbilo jen do určité doby. Po čtvrt hodince už prostě film nemá co nabídnout. Je to pořád to samé do kolečka kolem. Každopádně jsme asi viděli zrod nové akční ikony. Nejsem si zcela jistý zda by Chuck Norris ustál dvě rány devítkou do hlavy a tu spoustu dalších záležitostí, které The Rock zvládal levou zadní. Film je hrozně bezmyšlenkovitý. The Rock se projede autem, tam sundá toha a tam zas toho, následují závěrečné titulky a zdarec. I na akční film je to trochu málo. Režijně se tam opakuje několik nacvičených manévrů autem jinak je to opět ubohé. Když se nad tím zamyslíte, tak je to celé prostě debilní. Dávám hvězdu za hvězdu Dwayne Johnsona. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem viděl všehovšudy jen jeden trailer a to pouze jednou, takže jsem si ani moc nepamatoval, o co tu jde. Řekl jsem si, že to vypadá průměrně a dál se o film nestaral. Pak mi jeden kámoš řekl, že to prý není špatné, že se na to mám mrknout. No a musím mu dát (částečně) za pravdu - není to špatné, ale není to ani dobré. Faster měl v pár scénách (začátek, jízdy s autem) doslova možnost stát se jednak kultem v žánru "revenge movies" a jednak to mohla být příležitost pro The Rocka, aby se vrátil do role, která mu sluší nejlépe (chladný zabiják). Bohužel, ani jedno se nestalo. Film má hodně hluchých míst a The Rock… je možná drsňák, je určitě silák, ale není dobrý herec. Například v Kráčející skále mi ani nepřišlo, že je tak špatný herec, ale tady… to bylo něco příšerného. Za celý film vystřídat dva obličeje, to je taky umění… Zkrátka a dobře - tenhle snímek měl na to být něco víc, ale zahodil tu šanci asi v prvních dvaceti minutách filmu. Co hodnotím obzvlášť kladně je casting (od Thorntona, Grace, Bloodgood po Akinnuoye-Agbaje), kvůli kterému nedám nižší hodnocení. 50 %. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Film během prvních pěti dnů od premiéry vydělal slušných 12 200 000 dolarů, což je skoro polovina jeho rozpočtu. (Kuzmik)
  • Natáčení začalo 8. února 2010 v Los Angeles. (Kuzmik)
  • Salma Hayek byla obsazená do filmu, ale týden před samotným natáčením odešla z projektu na vlastní žádost. (ČSFD)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama