Reklama

Reklama

Will Gerard pracuje v New Orleans jako učitel literatury na střední škole. Ředitelem školy je jeho dlouholetý přítel Jimmy. Willova manželka Laura je hudebnicí v místním orchestru. Mají s Willem láskyplný vztah. Jednoho večera je Laura po večerním koncertu přepadena a brutálně zbita a znásilněna neznámým mužem. Zoufalého Willa v nemocnici kontaktuje muž jménem Simon a nabízí mu pomoc. Podle jeho slov nyní traumatizovanou Lauru čekají další traumatizující výslechy, při nichž si bude muset celou situaci znovu a znovu připomínat a policie útočníka možná vůbec nenajde. Simon ví, kdo to udělal, jde o muže, kterého pustili z vězení za stejné činy pouhé tři týdny předtím, než napadl Lauru. Simon zastupuje organizaci, která takzvaně řeší osoby, které ubližují druhým. Nemají žádné finanční nároky, mohou ale Willa požádat o pomoc – někoho sledovat, rozbít bezpečnostní kameru, někomu zavolat. Will zpočátku odmítá, ale pak si to rozmyslí a pomoc přijímá. Během velmi krátké doby obdrží fotografii mrtvého zločince a řetízek, který Lauře ukradl. Lauře o dohodě neřekne ani slovo, aby ji ještě více nestresoval. Laura se po propuštění doma bojí, chce vyměnit zámky a pořídit si zbraň. Se zbraní Will nesouhlasí, ale Laura potají dochází na kurzy střílení a pořídí si pistoli a pepřový sprej. Postupně se dává dohromady. Šest měsíců od události Simon kontaktuje Willa. Will má za úkol sledovat ženu se dvěma dětmi do zoo a hledat muže, který ji sleduje. Jedná se o jistého Alana Marshe, pedofila. Will se domnívá, že tím splatil svůj dluh za Lauru. To je však omyl. Simon Willa znovu kontaktuje a chce, aby Simona Marshe zabil tak, že do něj strčí, on přepadne přes nízké zábradlí na velmi frekventovanou několikaproudou silnici. Bude to vypadat jako sebevražda. Na místě jsou kamery, ale budou vyřazeny z provozu. Až to udělá, má zavolat na jisté telefonní číslo a říct heslo „vyhládlý rejsek skočí“. Will to napoprvé nedokáže, a když to zkusí další den, Marsh ho napadne a pokusí se Willa zbavit. Přitom spadne přes zábradlí a zabije se. Netrvá dlouho a Will je zatčen. Jeden z policistů jménem Durgan ho nechá utéct, varuje ho, že pokud neuteče, druzí ho zabijí. Je jisté, že i v řadách policie jsou muži ze Simonovy organizace... (TV Prima)

(více)

Recenze (208)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kde nic není, ani zmrd nebere. Co naplat, že má nejnovější Mikulášovy patálie v rukou ostřílený režisér, když ten matlal, který to "napsal", měl asi zrovna rozhašenou kopírku, a tak nezvládl ani pořádně zprznit klasiku. Plagiátorský scénář hodný jemného, třívrstvého Kleenexu posunul Mikuláše zase o krok blíž k žumpě zapomnění a i vzhledem k "obřímu" rozpočtu můžeme očekávat, že jeho příští film bude produkovat Bulharsko-Rumunská drogová mafie, která již drahnou dobu pere prachy v "blockbusterech" Štefana Segala. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Běh Nicolase Cage začíná notně připomínat běh Ashtona Kutchera! A k tomu pár kouzelných off topic hlášek (Take a leak... buy a hot dog!). Bohužel to není guilty pleasure, ale jen nuzná scenáristická pakárna. Pearce je pro takové filmy škoda, Cage na vyšší metu už asi nedosáhne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pitomina. Dle předpokladů. Nicolas je tu jak dědeček hříbeček a plouží se tu z rodinné deprese, přes oběť, až k odplatě, která je tady ale dost divně zobrazená. Sem tam mám jeho filmy rád, ale tenhle bych znova už vidět nemusel. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $411,746Tržby Celosvetovo $14,216,000Tržby za predaj DVD v USA $4,354,721 //počet predaných kusov 278,685║ šikovne natočený thriller, pri ktorom sa ani chvíľu nenudíte, príbeh nadmieru dobre prešpikovaný, akcia slušná, nechýba napätie a Nicolas Cage to tento krát opäť slušne uhrá /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLADOVÝ KRÁLÍK SKÁČE“..... /// Bohužel Willova žena nepochopila, že v noci jsou americký ulice stejně nebezpečný jako ty ve Varnsdorfu. ,,Neboj, policajti ho najdou“..... ale možná by bylo lepší se obrátit na organizaci, která srovnává účty trochu jinak... Dobrej nápad (s tím příběhem...) Bohužel zůstalo jen u nápadu, protože následný paranoidní hrátky se začnou postupně vymykat ze všech (ano i z tvejch rejžo!) rukou. Podivný určování priorit, co je či není důležitý k zobrazení, nepravděpodobnej vývoj postav a kretén Will, kterej sere už jen svým chováním (jakože vzbuzuje NEGATIVNÍ EMOCE!). Hledáte-li důkaz, že sebelepší myšlenka ,,dojede“ na lidskou dementnost máte dvojnásobnou šanci. Jak v příběhu, tak ve filmařině. Scénář od autora (zřejmě) dětskejch leporel, kterej vylepšil rejža nedokonalou (jedinou větší) akční scénou. A tak mě na konci napadá jediný slovo: ,,čuráci“! (Pardon.) A k jejich organizaci se fakt přidat nechcu. Na to su málo dementní (a nežiju v New Orleans). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem (jen) občan hledající spravedlnost, kterej má rád svoji vlast a nelíbí se mu její úpadek. 2.) Miluju IDIOTY!. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby Cage v roce 2016 navštívil Rio de Janeiro a přihlásil se na letní olympiádu, tak vyhraje sprint na sto metrů. Všichni včetně Bolta by se totiž nad jeho během zechcali na místě! Jestli ho uvidím běhat ve třetích Expendables, tak si ukazováčkem vydloubnu obě oči! No a to bylo asi všechno, co mě tu zaujalo. Klasická béčková stereotypní šablona, která absolutně ničím nevybočuje za zajetých žánrových kolejí. Pearce drží jeden kamenej ksicht, spoustu věcí lze odhadnout mnoho minut dopředu včetně finálového dění. Líná ryba doskákala pro dvě hvězdičky a pak bych jí nejradši spálil a zahrabal... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Z palety dnešných béčkových thrillerov veľmi slušný príspevok. Určite neprekvapí priebehom, záplatka sa z celej sily snaží byť originálna, zvraty zbytočne tlačia na pílu, ale v ostatných ohľadoch je to remeselne zvládnuté veľmi slušne. Atmosféra filmu od začiatku do konca stupňuje napätie hry mačky s myšou, miestami prekvapia akčné scény a dobré hlášky. Fakt, že sa neustále niečo deje prispieva k skutočnosti, že človek nemá čas na meditovanie nad dierami v scenári. Navyše musím priznať, že Pierce a najmä Cage patria k mojim favoritom a svoje postavy zvládli na výbornú. Takže ak chcete vypnúť pri obstojnom modernom thrilleri, určite odporúčam! 75%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přátelé, bojme se, Nicolas Cage už vážně netuší, jaký scénář má raději odmítnout. Divák tomu nějakou dobu dává i docela slušné šance, ale všechno jednou musí skončit. Zápletka je, no, minimálně zvláštní. Znásilní a brutálně zmlátí jeho milovanou manželku (January Jones je ve skutečnosti o 14 let mladší, ale co, láska kvete v každém věku), v nemocnici jeho roztřesený výraz zužitkuje/zneužije Guy Pearce, který stojí v čele organizace, která zákon chápe po svém. Jenže odkrouhnutí viníka nebude tak úplně zadarmo. Z těch „nečekaných zvratů“ bude ale divák spíš toužit po záchodovém prkénku. Na něm by měl pár dní zpytovat svědomí i scénárista. Překvapí také fádní režie jinak docela ostříleného Rogera Donaldsona. Vyděšený Cagův výraz by fungoval, ale to by musel kdysi uznávaný herec v další scéně nabídnout nějakou cool sekvenci á la bouchačka a Stanley Goodspeed.. sakra, kde ty časy jsou? ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage tentokrát překvapivě fajn, žádný vyložený exces nepředvádí. A to je možná bohužel i škoda, jelikož by byl film aspoň trochu zábavný. Vendeta je totiž naprostá scénáristická šeď vyděná nejméně stokrát, u které si herci a režisér šli jenom vydělat na nájem. Film vás totiž nemá naprosto čím překvapit, režie je podprůměrná a Guy Pearce tu vyloženě trpí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Smiluju se a dávám známku 2, ale je to už nahraně. Cage se řítí do těžkých problémů a až díky tomuhle filmu jsem pochopil, že se z bláta již nezvedne. A tak nás bude vyhlížet v horších a ještě horších filmech. Je to docela škoda, protože tento herec kdysi něco znamenal. Samozřejmě lecos signalizuje že se jedná asi o jeho 5. letošní film. To samo o sobě nevěstí nic dobrého ani do budoucna. Vendeta je filmem, který upadne v zapomnění a nic na tom nezmění i docela zajímavější zápletka. 30% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak nebudete film brať úplne vážne a scenáristom odpustíte, nie moc veľkú reálnosť, bude vás to asi baviť. Odpisovaný Nicolas Cage (ktorého mám rád) je tu dobrý a uveriteľný. Guy Pearce správny slizák a hajzel a January Jones sa ako manželka k Nicolasovi Cageovi hodí a verím im to. Film od druhého polčasu pridá do pedálu a nechýba aj akcia, zaujímavý nápad aj téma. Ak od toho nečakáte žiadne zázraky, nebudete sklamaní. Tempo je síce celkom uspávajúce, pointa 100x prefláknutá a dej čitateľný, ale na jedno zhliadnutie to ujde. Prinajmenšom na January Jones sa dá krásne dívať. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že má tahle organizace pár chybiček. I tak ale tajně doufám, že vážně existuje a trestá všechny hajzly, které zase jiní hajzlové osvobozují. Kdyby mi někdo sáhnul na takový poklad, jakým je January Jones, nemusel bych se ani jmenovat Cage a bylo by zle! ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Naprosto súhlasím s užívateľom T2 - Vendeta je celkovo slušný, i keď trochu nevýrazný thriller a ani ten Mikuláš Klietka nie je taký zlý. Navyše mu sekundujú malé esá ako January Jones, Guy Pearce či seriálový herci Harold Perrineau (Lost) alebo IronE Singleton (Walking Dead). 65% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudnej film s nezajímavym příběhem, nezajímavejma postavama a žádnym tempem. Opravdu skoro nic se tam neděje. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

NO co si budeme povídat. Žádná sláva.. ale ani nijak extrémní propadák. Kdo je zvyklej na Cageho a jeho "mývalí oči" nebude překvapenej. Ani zbytek herců ze sebe moc nevydá. Ale nápad a zápletka je docela solidní, štávu to taky mělo. Navíc je dobrý vědět že až pojedete do Ameriky tak je potřeba se vyhnout New Orleans, protože je to tam samá ryba co skáče a velkej bratr vás vidí. Snadno tam z vás natotata udělájí nekrofilního pedofila a to jsou v New Orleansu v podstatě chodící mrtvoly. Za mě 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Jasně, chybí tu akce. Nějaká se tu najde, ale v tomto filmu jde spíš o poutavý příběh a jedinečnou napínavost. Nápad, kde existuje určitá organizace, která pozdějc lidi vydírá je skvělý. Nicolas Cage mě opět přesvědčil jak umí hrát. Tím zachraňuje nejvíc film. Výhodou je i nepředvídatelnost. Takže nakonec hodnotím slušných 80% = **** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když Nicolasi Cageovi surově zmlátí a znásilní jeho sličnou filmovou manželku January Jones, je třeba zjednat jednou provždy nápravu. A tak se zrovna hodí, že za ním v zoufalé chvíli zajde seriozně vyhlížející chlápek Simon z tajné organizace s tváří Guy Pearce zaručující mu sjednání spravedlnosti, když právní systém selže. Od toho okamžiku se život učitele angličtiny Willa Gerarda změní v jednu noční můru. Obrátit se na policii je prašť jako uhoď, protože věřit se nedá nikomu. A zbavit se maniakálního chlápka a jeho nohsledů, kteří považují jeho angažování za nezrušitelný závazek, je zhola nemožné. Hlavního hrdinu čeká obvinění z vraždy, psychické vyčerpání a sáhnutí si až na dno, ale kdo mohl tušit, že to takhle dopadne. V žánru thrilleru přišli tvůrci zase jednou s něčím originálním a napínavým. Zkušený Roger Donaldson natočil spletitý thriller, ve kterém se nelze dobrat absolutního rozuzlení, a i když se nakonec ani nedozvíme, co je přesným posláním tajné organizace, nevadí to, protože nemusí být vše dořečeno a dovysvětleno. Film staví na tajemném, pozvolna se rozbíhajícím příběhu, který se možná inspiroval v jiných thrillerech, ale to základní zůstalo původní. Cage hraje skvěle, ale mám pocit, že i kdyby se přetrhl a hrál Hamleta, jakože ho hrát nebude, tak ho stejně nikdo nepochválí a jenom sklidí smích. Jeho protivník Guy Pearce byl dobře vybraný a svůj part si odehrál s chutným maniakálním výrazem ve tváři až do konce. Konec je asi takový standardní, možná tak úplně nezapadl do kontextu s tím předchozím postupným odhalováním tajemné organizace, ale takové finále se dalo čekat. Hlavně je to solidní napínák a neřeším, jestli to všechno bylo propracované, logické nebo jakkoliv inteligentně podané. Mě film zaujal, ani na chvíli neznudil. A víc neřeším. Hlavně si budu dávat pozor na větu "hladový králík skáče", ale po tomhle filmu už budu vědět, že dotyčný je v jisté tajné organizaci. 90% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

První třetina žádná sláva, nic novátorského. Pak přijde zlepšení, ale zůstává to nějak na půl cesty, šlo z toho vymačkat lepší krimi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V tej "brakovej" fáze Cageovej kariéry dosť možno jeho najuchádzajúcejší film. Jeho prítomnosťou to síce až tak nie je, viac vás zaujme Pearce, ale Ronaldson skrátka vie točiť a gradovať príbeh. Nech je aj v zajatí všemožných klišé. Odsýpa to, akcia je slušná, nechýba scéna na plnom štadióne a kto by pochyboval, či sa bude unášať a na poslednú chvíľu zachraňovať žena, ten asi nič podobné ešte nevidel. Hrá sa na istotu, ale takýto námet so skupinou "spravodlivých" ma vždy poteší. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kde sou ty časy, když Nicolas co by drsňák kosil holím pohledem? (a tím nemyslím časy hořící lebky) Jakási požadovaná spravedlnost, která si najde p. učitele sama. V různých situacích, kde nestačí zákon má Amerika konspirační jednotku, která v rámci vyššího dobra zbavuje zlosyni volnosti pohybu, ehm. Slušně bych to nazval, "dobrý" nápad s kurevsky slabým převedením na čele s Nicolasem, který už neví kam by skočil. 2/10 ()

Související novinky

Cage a hladový králík

Cage a hladový králík

27.11.2009

S králíky nejsou žerty. Víme to už od dob Meet the Feebles či Monty Python a Svatý Grál. Film Rogera Donaldsona sice nese téměř disneyovský název The Hungry Rabbit Jumps, ale ve skutečnosti půjde o… (více)

Reklama

Reklama