Reklama

Reklama

Will Gerard pracuje v New Orleans jako učitel literatury na střední škole. Ředitelem školy je jeho dlouholetý přítel Jimmy. Willova manželka Laura je hudebnicí v místním orchestru. Mají s Willem láskyplný vztah. Jednoho večera je Laura po večerním koncertu přepadena a brutálně zbita a znásilněna neznámým mužem. Zoufalého Willa v nemocnici kontaktuje muž jménem Simon a nabízí mu pomoc. Podle jeho slov nyní traumatizovanou Lauru čekají další traumatizující výslechy, při nichž si bude muset celou situaci znovu a znovu připomínat a policie útočníka možná vůbec nenajde. Simon ví, kdo to udělal, jde o muže, kterého pustili z vězení za stejné činy pouhé tři týdny předtím, než napadl Lauru. Simon zastupuje organizaci, která takzvaně řeší osoby, které ubližují druhým. Nemají žádné finanční nároky, mohou ale Willa požádat o pomoc – někoho sledovat, rozbít bezpečnostní kameru, někomu zavolat. Will zpočátku odmítá, ale pak si to rozmyslí a pomoc přijímá. Během velmi krátké doby obdrží fotografii mrtvého zločince a řetízek, který Lauře ukradl. Lauře o dohodě neřekne ani slovo, aby ji ještě více nestresoval. Laura se po propuštění doma bojí, chce vyměnit zámky a pořídit si zbraň. Se zbraní Will nesouhlasí, ale Laura potají dochází na kurzy střílení a pořídí si pistoli a pepřový sprej. Postupně se dává dohromady. Šest měsíců od události Simon kontaktuje Willa. Will má za úkol sledovat ženu se dvěma dětmi do zoo a hledat muže, který ji sleduje. Jedná se o jistého Alana Marshe, pedofila. Will se domnívá, že tím splatil svůj dluh za Lauru. To je však omyl. Simon Willa znovu kontaktuje a chce, aby Simona Marshe zabil tak, že do něj strčí, on přepadne přes nízké zábradlí na velmi frekventovanou několikaproudou silnici. Bude to vypadat jako sebevražda. Na místě jsou kamery, ale budou vyřazeny z provozu. Až to udělá, má zavolat na jisté telefonní číslo a říct heslo „vyhládlý rejsek skočí“. Will to napoprvé nedokáže, a když to zkusí další den, Marsh ho napadne a pokusí se Willa zbavit. Přitom spadne přes zábradlí a zabije se. Netrvá dlouho a Will je zatčen. Jeden z policistů jménem Durgan ho nechá utéct, varuje ho, že pokud neuteče, druzí ho zabijí. Je jisté, že i v řadách policie jsou muži ze Simonovy organizace... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (208)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Když vezmeme v potaz poslední filmy Nicolase, tak se tohle dost povedlo! Thriller, jenž je zajímavý námětem, také má i pár slušných scén (hlavně akční) a ještě k tomu velmi dobré herecké obsazení. Z herců je opravdu dobrý Guy Pearce, pak tu máme krásnou January Jones a navíc seriálové hvězdičky jako křoví v pozadí:)). Režisér je spíše rutinér, ale tohle si zaslouží alespoň 65 %, proto lepší 3 hvězdy zaoukrouhlím tentokrát nahoru. Hladový králík stále skáče... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Roger Donaldson /World´s fastest Indian/ natocil len dalsi nudny, podpriemerny film. Namet o nicom, scenar cosi ma doseba. Filmu ale zufalo chyba akcia a poriadna zapletka. Guy Pearce /L.A. - Confidential, Memento/ bol nevyrazny a aj dost zbytocny. Nudna sed, ktora rychlo vysumi z hlavy, nie je dovod zaobstarat si film do filmoteky, alebo sa k nemu vracat. 30 % ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HLADOVÝ KRÁLÍK SKÁČE“..... /// Bohužel Willova žena nepochopila, že v noci jsou americký ulice stejně nebezpečný jako ty ve Varnsdorfu. ,,Neboj, policajti ho najdou“..... ale možná by bylo lepší se obrátit na organizaci, která srovnává účty trochu jinak... Dobrej nápad (s tím příběhem...) Bohužel zůstalo jen u nápadu, protože následný paranoidní hrátky se začnou postupně vymykat ze všech (ano i z tvejch rejžo!) rukou. Podivný určování priorit, co je či není důležitý k zobrazení, nepravděpodobnej vývoj postav a kretén Will, kterej sere už jen svým chováním (jakože vzbuzuje NEGATIVNÍ EMOCE!). Hledáte-li důkaz, že sebelepší myšlenka ,,dojede“ na lidskou dementnost máte dvojnásobnou šanci. Jak v příběhu, tak ve filmařině. Scénář od autora (zřejmě) dětskejch leporel, kterej vylepšil rejža nedokonalou (jedinou větší) akční scénou. A tak mě na konci napadá jediný slovo: ,,čuráci“! (Pardon.) A k jejich organizaci se fakt přidat nechcu. Na to su málo dementní (a nežiju v New Orleans). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem (jen) občan hledající spravedlnost, kterej má rád svoji vlast a nelíbí se mu její úpadek. 2.) Miluju IDIOTY!. 3.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Wow. Tak tomu říkám zatraceně příjemné překvapení! A proto se v tomto případě při hodnocení nehodlám vůbec držet při zdi a napálím tomuto výtečnému krimi/thrilleru zaslouženě nadprůměrné 4*. Vendeta totiž od první minuty šlape jako hodinky a už dlouho jsem neviděl takovýto typ filmu, kde by vše tak klapalo a perfektně se doplňovalo. Působivá atmosféra, prakticky neustálé napětí, které se postupně jen zvyšovalo, plno výtečných zvratů, mnoho vážně dechberoucích scén, samotná zápletka pak měla skutečně dynamický spád a nakonec i vygradovala do poměrně našláplého finále, jinak mě potěšili i výborní herci, což jsem především v případě Nicolase Cage už ani nečekal, že bych toto slovní spojení mohl ještě vůbec kdy použít ve spojitosti s jeho osobou a jeho výkony z posledních let, zde ale zahrál vážně dobře, a to jak po emoční a dramatické stránce, tak i po té akční, tvůrci navíc při té akci ani nijak zvlášť netlačili zbytečně na pilu, což dodávalo celému filmu jen punc reálnosti, což celému snímku také jen pomohlo a i na mě to zapůsobilo velmi pozitivně, prostě Vendeta je nečekaně strhující, napínavá jízda, bez hluchých míst, celé se to sice pořád pohybuje na pomezí béčkové produkce, ovšem to je to nejmenší, když to tak skvěle funguje. A já jsem po celou dobu pořád čekal, kdy se tam něco nesmyslně zvrhne, či co tam autoři poserou, ale naštěstí se nic takového nestalo, takže prostě a jednoduše, fakt super překvápko! ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Solidní akční thriller, který má docela povedenou a ne moc okoukanou zápletku o organizaci, která vám v určitých chvílích pomůže, ale na oplátku bude chtít v budoucnosti zase pomoc od vás. Bohužel tak trošku pokulhává v dramatické složce filmu. Ne, že by nebylo jasné že Cage, který využil těchto služeb organizace, nechce být jejím pěšákem a nechce plnit jejich rozkazy, ale jeho herecký přednes není až na takové úrovni, aby nabízené dilema dokázal s bravurou zahrát (což je pro mě velká škoda, protože jinak bych mířil v hodnocení o hvězdu navíc) Naštěstí to má svižný děj, který dokáže zahnat nudu do kouta a zajimavé herecké obsazení ve vedlejších rolích. 65% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve městě New Orleans v ulici Superdome - 1500 Poydras Street a ve francouzské čtvrti. (willy1)

Související novinky

Cage a hladový králík

Cage a hladový králík

27.11.2009

S králíky nejsou žerty. Víme to už od dob Meet the Feebles či Monty Python a Svatý Grál. Film Rogera Donaldsona sice nese téměř disneyovský název The Hungry Rabbit Jumps, ale ve skutečnosti půjde o… (více)

Reklama

Reklama