Reklama

Reklama

Mission London

  • Česko Mise Londýn (festivalový název) (více)
Trailer 1

Mission London je excentrická politická satira, která sleduje úspěšné i neúspěšné pokusy nového velvyslance Varadína obnovit činnost Bulharské ambasády v Londýně. Při uspořádání oslavy vstupu Bulharska do EU však musí čelit ruské mafii, živelnému personálu, ale i krásné uklízečce, která v noci pracuje jako striptérka . (Film Europe)

Recenze (17)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bulhaři nám tady humorujou o stošest, ale jak to všechno má pobrat chudák nebulhar. Neříkám, že to bylo trapný, ale že bych bych smíchy lez po stropě to taky ne. nejvíc se mě líbilo, že jsem ze všech zúčastných cítil, že je to děsně baví a že se baví, čili pokud tenhle film rozesměje Bulhary, tak nějakou hodnotu v sobě určitě má. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zažil jsem bulharské komedie, u kterých jsem se od srdce zasmál, ale tady je ten humor asi tak bulharsky specifickej, že jsem na něj koukal, hrozně jsem se chtěl smát…ale vůbec mi to nešlo. Přitom v Bulharsku měl tenhle film údajně docela žně. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Bulharsko, Maďarsko, Velká Británie, Makedonie a Švédsko aneb jak jsem byl odvážný a rozhodl jsem se zhlédnout multikulturní film. Netuším, který z výše zmíněných států to posral, ale vzhledem k míře posrání minimálně všechny zmíněné + celé jejich okolí. Očekával jsem, že se alespoň několikrát usměji, ale vážně nebylo čemu. Nejen, že se nebylo čemu smát, ale tahle kokotina je ke všemu neskutečně nudná a absolutně nekoukatelná. Málem jsem při sledování natáhl bačkory. Nepatrně to zachraňuje finále, které je jediné koukatelné. Nechci říct, že vtipné, protože ke vtipu má tahle 3,14ovina hrozně daleko. Nekonečných 108 minut musí divák trpět pohledem na nepopsatelně debilní herce a herečky, které nevím z jaké prdele tvůrci vytáhli. Toho cigánského rejžu by měli někde exemplárně upálit, protože tohle byl čistý teror směřovaný všem zvědavým divákům. Vážně se jedná o obrovskou píčovinu. Těm okolním kecům a hodnocení vůbec nevěřte. Tenhle film nikdy neměl opustit střižnu. Absolutní ztráta času. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Sľubný námet z prostredia diplomacie, len škoda, že Bulhari tak tlačili na pílu a konečný efekt vyznieva dosť ako nepodarok. Malo to niekoľko svetlých momentov v tom celom mierne absurdnom scenári, ale niektoré veci boli fakt zbytočné, priam absurdné. Určite som od toho očakával niečo lepšie, a najmä originálnejšie. Teda v podstate originálne to bolo práve tými absurdnými situáciami, ale myslel som to skôr v tom pozitívnom zmysle slova. Nuž, Bulharsko u mňa nezabodovalo. Možno nabudúce. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Čo dodať, na MFF Bratislava 2010 vymenili pri premietaní kotúče. V Bulharsku je tento snímok neuveriteľne populárny, možno sa s ním ľudia stotožňujú. Za veľké + filmu pokladám relaxačnú kazetu, ktorá film doprevádza. Zle sa mi to hodnotí, ale je to niečo medzi 3 a 4. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

sice dávám pět protože ve filmu byly chvíle kdy se opravdu zasmějete.Ale v zápětí upadnete do monotónní nudy.Ale jen na chvíli abyste zase byli vyburcování akcí která vám pošimrá bránici.Akci kolem zmizelých kachen by nevymyslel ani holyvúd.Bulhaři si dělají zkrátka legraci ze všeho.Docela mě to překvapilo protože doposud jsem viděla jen snímky z polorozbořených vesnic s dobytkem na návsích a plno otlučených ještě pojízdných vraků.A najednou tahle sranda! ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Já tvrdím, že nejlepší filmy teď dělají na Balkáně. A tohle je právě jeden z těch, u kterých se člověk skutečně pobaví exkluzivně. Ano, souhlasím, je to především politická satira, v níž jednu z hlavních rolí hraje první dáma Bulharské republiky. Ale současně je to míchanice východoevropského stylu života, trochu naivity, trochu zlodějiny, který snadno zneužijí podvodné PR, jakou je ta, co sežene komukoliv jakéhokoliv dvojníka... Anglická královna popíjející džin byla vskutku skvělá. Katja měla na můj vkus moc hranatý obličej, ale do masky princezny Diany ji maskéři skutečně vyvedli také pěkně. Rozhodně jsem se nenudil. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* skvelá komédia * priehršť gagov, vtipov a úsmevných situácií * ironický pohľad na vysokú politiku a diplomaciu * Ana Papadopulu & Julian Vergov * ()

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Bavila jsem se. Od začátku do konce. Chvílemi jsem se smála až mi tekly slzy. V komedii nehledám hluboké poselství o smyslu života, ale nazření na život z nadhledu, který nám naše důležité každodennosti vesměs nedopřávají. A taky to vůbec nebylo hloupé. Zase se opakuji, ale prostě takové evropské. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Hmmm....na môj vkus až priveľa rôznorodých kultúr domiešaných do jedného súdka, z čoho síce vzniklo vcelku zaujímavé filmové dielo, avšak tomu humoru som akosi neprišiel na chuť. Natočené mi to prišlo celé dosť chaoticky a prakticky mi niektoré dejové linky doslova unikli. Celkové hodnotenie bude veľmi priemerné, nakoľko dávam len veľmi slabé tri hviezdy. 45 % ()

Baldrick 

všechny recenze uživatele

Kšeftíky, bordýlek, kachny s čipem, PR agentura pochybné pověsti a umanutá paní prezidentová, která chce dostat na recepci na bulharském velvyslanectví v Londýně anglickou královnu. Zaúkoluje tudíž "svého" nového velvyslance, který přijíždí do Londýna udělat pořádek na ambasádě a zorganizovat celou akci. Nebohý Varadin se chopí úkolu s profesionalitou sobě vlastní, nepostřehne ovšem, že doporučená PR agentura Famous Connections (v jejímž čele opět s nezapomenutelnou dikcí exceluje skvělý Alan Ford) a její konexe v těch nejvyšších společenských kruzích jsou jaksi "jiného" rázu. V kolotoči absurdit a humorných nedorozumění se tak každý aktér a každá ze zúčastněných stran snaží dosáhnout svého, což se většině nakonec podaří (recepce s královnou proběhne, agentura vydělá balík peněz a kuchař se zbaví "horkého zboží")... No, svým způsobem;) K tomu lze připočíst skvěle vybranou a načasovanou hudbu, místy rychlejší střih (ale užívaný vhodně a ne klipovitě) a notnou dávku sebekritického bulharského humoru. PS: Potenciálně stokrát vhodnější záležitost do večerního vysílání ČT1 než všechny ty připitomnělé estrády a soutěže, ale všichni víme, jak to je... 70% ()

Reklama

Reklama