Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Recenze (629)

verbal 

všechny recenze uživatele

Film věrohodně ukazuje, kam až dokáže vyhnít lidská důstojnost, když vás zavaří v atomovém krytu. To, že se všichni změní v dekadentní, smradlavé trosky, které se v té ponorce týrají, šikanují a vraždí, se dá vcelku pochopit. Ale vlézt ze zoufalství na Rosannu Arquette a k tomu všemu dva měsíce nemytou, to už je těžký exploitation a totální dno humanity. Je mi z toho zle a mám deprese!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Divide NENÍ neoddiskutovatelně kvalitní, nenapadnutelný film. Dalo by se do něj velmi jednoduše kriticky opřít, sám bych asi neměl problém s obhajobou třeba dvouhvězdičkového hodnocení, protože scénář pár věcí vůbec neřeší (ten krátkej výlet mimo bunkr měl znamenat co? => jak a proč se "to" tam tak rychle vzalo?), dosti laxně se pracuje s časem, proměny v chování u některých postav probíhají moc rychle, ostře, skokově, herci sem tam možná až moc tlačí na pilu, opakování téhož hudebního motivu po chvíli začne prudit... Ale ten film je tak neskutečně depresivní, deptající, špinavej, násilnej, odpornej, že mi z něj po zhlídnutí bylo až teskno. Takže fakt zapůsobil. Z postav, které se ani v úvodu neucházely o divácký titul miss sympatie, ale dalo se jim fandit, se postupem času stanou šílené trosky, svině, zvířata (proměna Marilyn? To je fakt síla). Vůbec se to nesleduje příjemně, takže důrazně varuju případné zájemce: Opravdu se rozmyslete, jestli tohle chcete vidět, protože pro mne to je nejzlejší filmová novinka od dob Srbského filmu, úplná urážka lidskosti. Každopádně Gens se od průměrného gorefestu Frontière(s) posunul o pěknej kus dál. Horror movie of the year ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Uspěchaná a velmi často zdravé logice odporující první polovina, je tou druhou docela solidně vyvážena, především proto, že Gensovi evidentně moc nejde budování funkčních mezilidských vztahů, avšak v momentě, kdy přijde řeč na ‚zlo je v každém z nás‘, láduje to do diváka bez jakýchkoliv servítek, což vygraduje v parádním závěru; Fallout epilog jako bonus. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3miliónyTržby USA $18,000Tržby Celosvetovo $148,000▐ ďalšia zbytočná uchyláreň od Xaviera Gensa, ktorá akurát tak môže len zhnusiť dejom bez nejakého skutočného efektu /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Špinavé, občas nedomyšlené, chvílemi výborně atmosférické a na závěr, také perfektně vymyšlené, se všemi těmi méně známými tvářemi, které prožijí své peklo, očistec a někdo se na konci možná proplave k "ráji"... Rádoby buřičská snaha naznačit "zdroj zkázy" jsem skoro až přehlížel, stejně jako ty patriotické náznaky. To zajímavé bylo v lidech a jejich přeměně, díky které Gens dokázal vytvořit skoro až novou "rasu" z dvou jinak mladých a normálních lidí... Trochu toho Voldemorta tam bylo:)). Kdyby jen Gens dal víc důraz na ty správné prvky a záměrně nechtěl provokovat Ameriku, tak to mohl být ještě o hvězdičku vybroušenější zážitek. PS: kde ty lidi brali vzduch, kdy z venku ne?:) Vždyť motor na benzín, všechen kouř, jejich vlastní dýchání... no, práce s časem ve filmu je tak záměrně nejasná, že se těžko divák orientuje a tyhle otázky asi nesmí řešit:) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Po příchodu debilních futuristických vojáků jsem si říkal, co to bude za sračku. Naštěstí byli pro děj naprosto irelevantní a film se soustředil na to, co se stane, když jste zavřený v bunkru s debilama. Fakt jsem nečekal, že to na konci bude až tak zvrácený, ale díky tomu mě to bavilo. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů tematizujících pád WTC-čka, tentokrát příběh hasiče trpícího vážnou posttraumatickou stresovou poruchou. Čili totéž co Rambo, jen místo Vietnamců tu máme Arabáše. Zajímavým formálním prvkem filmu je způsob, jak tu přechod od umělých zdrojů světla k přírodním, od zářivek k primitivním svíčkám, vytváří paralelu k rozpadu těch lidí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEVÍM, KOMU MŮŽU VĚŘIT A KDO JE TADY TEN ŠPATNEJ“..... /// Může se stát, že několik přeživších se po nějaký katastrofě odmítne flákat po světě a radši (?) se zabydlej u někoho v krytu. Jeden by později možná řekl, že ti šťastnější chcípli venku, ale nebudu filozofovat, páč bych třeba mohl bejt na tý správný straně. Nečekejte sci-fi ani děsivej horor. Někdo (něco) se objeví, ale vo to tady vůbec nejde. V hlavní roli je totiž vzorek lidstva vystavenej psychickýmu nátlaku. Po seznamovací voťukávačce začíná takovej drsnější ,,Big Brother“ (jen je třeba mít na paměti, že se asi nikdo nedívá, natož aby otevřel nějaký dveře, za kterejma bude čekat vysmátej Leošek…). Jak už to tak v lidským kolektivu bejvá, jsou tu ti schopnější i ti druzí. Ti schopnější jsou schopní čehokoliv a ti druzí se snažej bejt schopný sněma přežít. Čekáte takovouhle dávku emocí? Toužíte se rochnit v atmošce plný napětí z chování debilů (na vobou stranách)? Tak potom honem usadit děti, rozdat příděly vody, žrádla, určit vůdce a rozhodnout, kdo bude koho porcovat a třeba i píchat. Můžu příjít na návštěvu? Mě totiž můžete věřit! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když z hrdiny není hrdina. 2.) Chcu přežít katastrofu a nevím, jestli je lepší bejt feťák nebo právník. 3.) Nebavěj mě vězeňský historky. 4.) Thx za titule ,,Hrabo“ a ,,AnimaliX. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Psychologická sračka o bandě lidí, zavřených ve sklepě. Tak nesmírně vlekoucí, nekonečný film jsem už dlouho neviděl. Díky Bohu jsem měl časopis SPY a tak jsem si mohl číst. A nezachránilo to ani posledních 10 minut akce při klavirním doprovodu. A nejlepší na tom je, že se ani vůbec nedozvíte, proč jsou v tom sklepě a co se vlastně stalo :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Anchor Bay Films // Počet premietajúcich kín v USA: 13 // Otvárací Víkend USA: $43,638 // Kvalitne napísaný scenár, no ešte kvalitnejšie zahraný. Ľudský charakter v kritických situáciách nepozná medze či už ide o film alebo o reály život. A práve preto sa mi The Divide tak páčil, pretože to má z realitou viac spoločné, než si pripúšťame. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tajomný atmosférický projekt, ktorého hlavnou devízou je práve nepredvídateľný scenár a herci v čele s diabolským domovníkom Michaelom Biehneom. Film je príliš dlhý - dve hodiny -, vinou čoho v strede povážlivo stratí tempo a začne stagnovať, ale s blížiacim sa finále sa znova rozbehne a ponúkne viacero ťažie zabudnuteľných výjavov. Škoda však, že scenár viac neodpovedá na otázky - mať vo filme záhady je fajn, ale občas na niektoré otázky TREBA odpovedať a nemať film postavený IBA na tajomstvách a zahmlených (polo)odpovediach. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nicim neprekvapujici film o skupine prezivsich, ktery se schovavaj ve sklepe. Mame tu jakousi katastrofu, ktera ale neni nijak zasadni, jde o to, nahnat nasi skupinku co nejrychlejs do sklepa, kde se postupne z vicemene sympataku stanou magori. Takze v prvni polovine je to spis takovy drama, kde se postavy vyrovnavaj s tim, ze sou zavreny ve spine a zerou fazole, jejich znamy jsou nejspis mrtvy a co si budem povidat, nejaka velka psychologie Gensovi moc nejde. Druha polovina to ale precejen drobet vytahne, vetsina osazenstva zmagori, obzvlast dva hlavni parchanti jsou ukazkovy kousky a zacne se chcipat. Necekejte nejakou vyvrazdovacku s rozsekanejma castma tel, i kdyz i na to dojde, spis film o tom, kam az jsou lidi ochotny zajit, aby prezili. Obcas to sice nedava moc smysl, predvidatelny to je az hruza, ale herci nejsou nejhorsi a Gens umi udelat solidni atmosferu, takze za me lepsi 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ano, tak tohle se opravdu povedlo. Výborná záležitost! Dvě hodiny trvající zobrazení údělů hrstky přeživších atomovou válku (či tak něco). Jejich útočiště je jakýsi bunkr, který si jeden ze zúčastněných vybudoval. Hrstka chlápků, jedna dívka, jedna žena a její dítě zde místo vyhlídek na přežití a jakous takous budoucnost nacházejí pouze utrpení. Nejde ani o to co, nebo kdo je "tam venku". Ale co je uvnitř bunkru. Uvnitř v bunkru je totiž "lidskost", samotná podstata lidskosti, která se postupně a nevyhnutelně vyjevuje jako psychický, psychologický, sociální, etický a fyziologický rozklad všech zúčastněných ... Všichni proti všem, primitivní způsoby vymáhání si práva ve "smečce", vzájemné zneužívání atd. Ano, člověk ve své "krásné" holé podstatě. Film má špičkový vizual a fakt jsem kroutil hlavou, jak detailně může být vykresleno nějaké obyčejné podzemí, ale prostě všechno ... K tomu se musí připočítat úžasná hudba, fakt úžasný a nádherný, dojemný a smutný hudební doprovod!!! A pak samozřejmě nějaké to násilí, krev, hnusy, sekera, vypjaté situace atd... Dopředu jsem nevěděl, jak dlouhou má film stopáž a když jsem myslel, že mu již dochází dech, nabral v poslední půlhodině excelentní obrátky!! Bravo!! Ta poslední půlhodina je fakt mazec!! Samozřejmě by se dala spousta věcí filmu vyčíst. Třeba ne příliš logické jednání postav nebo mi přišlo, že si tvůrci trochu neumí poradit s se základní proměnnou - tedy časem. Ale to je jedno, ten film je fakt super a skoro vůbec jsem se nenudil a úžíval si ho. Jedna z mála ne-exploitačních (no i když ... ;-) ) novinek, která mne opravdu v posledních měsících v rámci hororu nadchla a dostala ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani ne sci-fi horror jako spíš temný klaustrofobický thriller. Jelikož 96% celého filmu se odehrává uvnitř podzemního krytu, divák na tom bude v podstatě stejně jako skupina přeživších, která nemá šanci uniknout. Zpočátku je atmosféra spíše nejistá, vztahy mezi hrdiny docela napjaté, ale jak čas ubíhá, tím je nad slunce jasnější, že brzy musí dojít k rázným konfliktům. Napětí postupně houstne až k nevydržení, selže lidský faktor, a zbudou jen zvířecí instinkty... Gens hodně pracuje s psychikou a emocemi, proměňuje hrdiny v trosky nebo totální šílence, v nichž už těžko budete hledat sympaťáky. Vizuálně působivé, depresivní a herecky bezchybné, a i když samotné tempo je jaksi nevyrovnané, dvě hodiny utekly jako voda. The Divide každýmu určitě nesedne, pokud však máte přebytek pozitivní nálady, směle do něj. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

V žilách mi koluje směsice nadšení a zklamání. Zklamání převážně z toho, do jaké dějové linie se film po polovině stopáže stočil. Psychologických filmů, které mapují ponorkovou nemoc a zdemolování lidských charakterů po pár týdnech v izolaci, jsem viděl nepočítaně, kvalitních apokalyptických sci-fi už tolik ne. Právě tento film měl jako jeden z mála za posledních deset let moc, předvést to druhé. Nejvíce zřejmě mrzí zajímavá zápletka o konci světa, která musela ustoupit ději o dvou ocasech, co znásilňují ženy a jsou opojení vlastní mocí, kterou nedokázali vstřebat civilizovaně. Díky scénáristo, raději bych viděl to, co se dělo venku. Apokalyptický svět, ve kterém hlavní slovo přebírají skvěle vypadající futurističtí vojáci s nejcoolovější technikou od dob vojáků v Aliens, co dělají pokusy na lidech, to mi přece jen přišlo o krapek zajímavější. Nevyužití tohoto potenciálu mi přijde skandálně plýtvající, zvláště když veškeré rekvizity byly vyrobeny a použity jen v pěti minutách filmu. Přesto vítězí dobrý pocit z kvalitních hereckých výkonů a solidního zpracování. Kdybych nebyl navnaděn na lepší příběh než ten, který jsem zrovna sledoval, zřejmě bych musel dát pět hvězd a posrat se nadšením. 69% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nápadité béčko! Bez okolků a zbytečných hollywoodských vysvětlovaček nás háže přímo do akce - do něčeho, co se tváří jako boj o přežití proti vnějšímu nepříteli (tematizace Huntingtonova střetu civilizací), ale přitom se přemění na boj o přežití proti nepříteli vnitřnímu. Ať už tím myslíme nepřítele ve vlastních řadách nebo nepřítele v samotné lidské nátuře, která pod tlakem ustupuje k primitivnosti... Menší problém představuje, že spousta psychologických posunů vychází spíše z dementnosti postav, ale vyloženě do očí to nebije, charaktery jsou totiž fajně béčkové, takže i nějaká ta dávka demence je jim přirozená. :) Závěr je pak famózní... 7/10 ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slušnej drasťák, až jsem uvažoval, že to před koncem vypnu (a rozhodně nebudu spěchat se nato podívat znovu), jak mi to bylo nepříjemné. Respekt k Milovi, že šel do takové role a SPOJLER je zajímavé, že se největší svině vylíhly z bisexuálů :). ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Divide sice brnká na strunu milovníků postapokalyptického sci-fi, ale v konečném důsledku se hlavně zaměřuje na psychologickou stránku otázky, copak asi udělá partička obyvatel uzavřených v cizím sklepě. Problém je ale především v tom, že si jen hraje po určité linii, neukazuje, jak by to asi bylo doopravdy s ohledem na největší pravděpodobnost, takže tím ten film tolik neobohacuje. Patrně to ale nebyl záměr tvůrců a tak nezbývá, než si vychutnávat solidně stavěnou dramaturgii jejich příběhu. Možná ale i proto vyvstává tolik otázek v logice jednání postav. Dále jaksi chybí vysvětlení, odkud se vzali a kam kráčí existence ve skafandrech, co způsobilo tu apokalypsu a zda je vůbec nějaká naděje, ale nedělám si iluze, že vše nedostane smysl v nějakám dalším díle. Velkým kladem tohoto "tak trochu jiného" snímku je především Michael Biehn, který ukázal, že je opravdu formát mezi vyšinutými herci. Díky němu se nezdráhám posunout tabulku hodnocení o jednu lepší čtyřku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak táta Johna Connora se na válku se stroji připravil opravdu pečlivě.. Pošlapaná důstojnost, rozklad osobnosti, na povrch vyplouvající stinné stránky duše a návrat k zvířecím instinktům, což neskončí jen u kadění na podlahu. Deprimující v jednotlivostech, utahané v celku, přičemž Gens se nebojí přitlačit na pilu v explicitě animálního chování, aby jí současně povrchní psychologií postav a kulhající logikou vylámal pár zubů.. A až jednou budou rakety křižovat nebe a porostou veliké ohnivé hřiby, začnou se podobná reality show odehrávat doopravdy. Vítejte v soutěži Atomový bunkr! Vypadnete-li první nebo poslední, je to jedno - vítězem není nikdo.. Mimochodem, když jsme u těch soutěží - kdyby se někteří uživatelé ocitli ve Faktoru strachu, tak by si evidentně nechali na obličej položit raději švába obecného, než toho Rosanne Arquette.. ()

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama