Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (629)

liskam 

všechny recenze uživatele

Film byl pro mě jednoznačne příjemné překvapení. Díky hodnocení jsem čekal o dost horší snímek. Velmi přesvědčivé herecké výkony a práce s postavamy. Od začátku jsem byl v napětí, které nepovolilo. Místy mi tenhle snímek v lecčem připomínal "REC" a oproti REC to tady z mého hlediska fungovalo. Za mě 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejvíce jsem se pozastavil nad zdejším hodnocením, dávat dvě hvězdičky tomuto filmu je trošku úlet. Rozhodně bych tohle označil za zapamatováníhodnou záležitost. Špinavé, hodně špinavé, kruté, nechutné, ale pořád dokonale reálné. Z lidí, když se dozví že civilizace skončila, se po čase a v určitých krajních podmínkách stávají zvířata. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úprimne, čudujem sa tak nízkemu hodnoteniu. Tento film si bez debaty zaslúži byť v TOP 200 naj filmov. V tejto databáze nie je snáď nič tak veľmi podhodnotené. A ľudí, čo tomuto filmu dajú odpad fakt nechápem a najradšej by som ich poslal pozerať akurát tak len večerníček, pretože na náročnejšie filmy s výpovednou hodnotou proste nemajú. Ide o apokalyptický psychologický thriller, ktorý majstrovsky stvárňuje psychológiu a prerod ľudí v beznádejnej situácii. Iba v takýchto chvíľach je možnosť definovať človeka a kto ním na konci aj zostane. Ľudí, ktorých si na začiatku filmu obľúbite nakoniec nenávidíte a opačne. Na konci je všetko iné a nečakané. Film je neskutočne špinavý a vyvoláva ťažkú depresiu. Ale to k tomuto žánru patrí a bez toho to nejde a je to aj účelom. Nehovorím, že je film bez chybičiek, niektoré otázky mohli byť zodpovedané, napríklad, kto boli tí ľudia, čo vnikli do bunkru a čo mal znamenať ten plastikový tunel. Ale možno to bolo zámerom tvorcov, aby donútili diváka premýšľať a aby si niečo dovysvetlil sám, na základe svojho myslenia a fantázie. Toto neplatí iba pre tento film, ale aj pre iné, ktorých úlohou je okrem samotného dojmu prinútiť diváka uvažovať. Vo mne tento film vyvolal neskutočné pocity a s čistým svedomím dávam plný počet. Toto bola proste trefa do čierneho. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fajn becko, ktore vsak kruto nevyuziva potencial. Prva hodina budujuca charaktery a atmosferu je totiz strasna a funguje v nej akurat slusna technicka stranka (s vynimkou hnusne trikoveho intra). Potom sa to vsak zmeni na brutalne psycho, ktore aspon dokaze zahltit prvu signalnu. Takze slovami klasika Not great, not terrible 6/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predsa. Po Hitmanovi - najhoršie obsadenom filme v dejinách a goreovom plagiáte menom Frontière(s), sa Gensovi nakoniec podarilo natočiť dobrý film. Tak dobrý, že som sa rozhodol odpustiť mu jeho slabé miesta a diery v logike, pretože ten výsledný dojem je proste naozaj sila. Dekadencia v svojom najdoslovnejšom význame. Mal som na konci podobný pocit ako pri Friedkinovom filme Bug, alebo Cronenbergovom Pavúkovi. V živote by som si nepomyslel, že toto Gens dokáže. Ps: Obsah k filmu je zavádzajúci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Původně se spekulovalo, že film je adaptací počítačové hry Fallout. Zvěsti však byly okamžitě vyvráceny. (S.U.E.S.)
  • Scény byly natáčeny neobvykle ve stejném pořadí, ve kterém se odehrávaly. (oje)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama