Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Manfred Fong se nemůže vzpamatovat ze smrti své ženy. Bydlí v autě, nedbá o svůj vzhled, rád si přihne a vybíjí si zlost na zločincích při zatýkání. Jeho chování přitahuje pozornost nadřízených. Při vyšetřování vraždy prostitutky potká Manfred Kea, uhlazeného kolegu žijícího uspořádaným životem. Po přestřelce v čajovně ale Manfred nabývá dojmu, že Kea není tím, za koho se vydává. (-Rastaman-)

(více)

Recenze (38)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Čekal jsem fakt špičkový - Hong Kongský snímek, který nabídne mnoho akce. Jo, akce je tu hodně, přestřelky, výbuchy, ale to je všechno. Hudba se mi moc nezamluvila, příběh hodně kombinovaný, pramálo fightů a nesympatický herci. Navíc konec mohl být akčnější a napínavější a né tak odfláknutý. Kamera mi taky vadila, až se mi opět palice motala, ale je tu i klidnější. Celkově průměr, ke konci jsem to stejně přetáčel, takže čistý průměr, jinak je akce skvělá. :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ten tříminutový černobíle snímaný 3D úvod v "zastaveném" čase je nádherný. Vlastně se během celého příběhu k tomuto záběru místama vracíme. CITÁT - Ideální příležitost se vožrat.............. V některých záběrech mi vadí ta "reálná" kamera, je to až nepříjemné a ani ty záběry nechápu. Proč? CITÁT - Vídávám vás pořád tou tramvají jezdit........... Nutno dodat, že Hong-Kongské tramvaje jsou dvoupatrové krasavice. Detektiv Fong hledá vraha své ženy,ale stále se mu nedaří. Mezi tím samozřejmě řeší i jiné případy. Smutné kriminální drama, odehrávající se v roce Draka. Střípek po střípku tančíme s hlavním hrdinou tanec ohnivého draka ulicema Hong - Kongu. Vyslýchací metody místní policie jsou fakt brutus, ale přenášejí zdárné výsledky. Příběh je u konce - rekapitulace - Dobrá akční krimi, která sem tam vybočí z průměrnosti, se slušnou hudbou, která sem tam spadne do podprůměrnosti a normální kamerou, která sem tam trochu zešílí, ale jako celek to funguje, řekl bych tak na 70% CITÁT - Tady už je konec........... Poslední část příběhu je strhující. CITÁT - Je to Ohnivý drak, tak ať nás osvobodí........... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Každý má svojí stinnou stránku a nikdy nevíš, jestli tě plně ovládne..... Špatně se bojuje se zločinem, když máte zrádce ve vlastních řadách. To je v policejních krimi - thrillerech známá věc. Aby děj přinesl nějaké novinky, na to má asijská kinematografie svoje fígle. Drsnější poldové, nevšední vyšetřovací praktiky, krysy jsou zrádnější a zločinci schopní házet granáty v přeplněné restauraci. Každého jistě upoutá sázka na zajímavé zvukové efekty, díky nimž je DTS lepší než obvykle. Zajímavý příběh uspokojí příznivce Hongkongských filmů nejen zvukem a konzumací Johnnieho Wolkera, ale také dosytností akce, která je však takovou policejní klasikou, doplněnou o východní temperament./ P.S.: 3*a ½! Ať mám čistý svědomí! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem polda bez svědomí. 2.) Mám rád filmy o policajtech. 3.) Chci vidět reakci člověka opásaného výbušninou po vypadnutí pojistky. 4.) Mám solidní kino a už mě ty filmy v divixu neberou. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Podivná směsice naprosto geniálních a naprosto přiblblých nápadů. Dante Lam má bezpochyby cit pro dynamickou akci a neokoukanou kameru, kdovíjaké oko pro scénář ale nemá. Z některých nepochopitelných rozhodnutí jde hlava vážně kolem. Zatímco Beast Stalker byl poměrně přímočarý projekt bez přehnané vaty, Fire of Conscience jakoby se snažil na sebe našroubovat jednu odbočku za druhou. A odbočky bohužel takřka bez výjimky do slepých uliček. Co mohlo tak snadno opět být kvalitní žánrovkou nyní působí jako roztržitý remix sestříhaný ze třech různých filmů. I přesto, že by si tvůrci za některé přešlapy ve scénáři a zahozený potenciál zasloužili pár facek filmu nelze upřít jistý šarm. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Z filmů,který sem v poslední doby z H-K viděl,je tohle asi nejvíc nahoře,a filmy J.Toa hravě strčí do kapsy.Jinak současný filmy z tohodle regionu už nelze porovnávat s tim ,co se točilo před dvaceti lety.Takže povedená akční krimi,jen trochu ucelenější děj by to chtělo.Zatim hodnotim 60%,a uvidim,asi tomu věnuju ještě jedno skouknutí. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama