Reklama

Reklama

Návrat Chen Zhena

(festivalový název)
  • Hongkong Jing mo fung wan: Chen Zhen (více)
Trailer

VOD (1)

V prvých desaťročiach minulého storočia Čína prežívala ťažké obdobie – veľké územia obsadili japonskí okupanti. Vojnový hrdina Chen Zhen mal byť zastrelený za to, že bol zodpovedný za smrť učiteľa a otca japonského plukovníka v okupovanom Šanghaji. Všetci ho považujú za mŕtveho, ale po siedmich rokoch zo zahraničia príde tajomný cudzinec, ktorý sa spriatelí so šéfom miestnej mafie. V skutočnosti je to maskovaný Chen Zhen, ktorý má v úmysle preniknúť medzi ľudí, čo sú v spojenectve s Japoncami. Ako maskovaný nočný bojovník má v úmysle dostať všetkých, ktorí sa podieľali na vražednom zozname vypracovanom Japoncami... (TV JOJ)

(více)

Recenze (65)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, tak se nám Žen-Šen vrátil! Pan Yen si evidentně zřídil živnost na osvobozování okupované Číny od Japonců. Divím se, že mu od IP-mana ještě nějací k mlácení zbyli! Pokračuje však sveřepě vytýčeným směrem! Poté, co zde nejprve předvede naprosto "uvěřitelnou" panáčkovanou v křížové palbě těžkých kulometů, pomocí dvou nožíků na dopisy vyřídí celou německou divizi a způsobí tak na Západní frontě klid, vrátí se zpět do Číny, aby kompletně zboxoval japonskou okupační armádu včetně příkladně sadistického generála! Divím se, že když už byl v tom, nevylodil se hned poté na Honšú a neobsadil Tokio! Tak nějak se obávám, že tím pádem je zde velké nebezpečí dvojky - "Žen-Šen Salvation" ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $50,433Tržby Celosvetovo $27,386,000▐ Čínsky Batman v podaní Donnie Yena, len škode že to nie je vyvážené lebo chce to byť klasicky super akčné a rovnako tak drsniacky vážne a krvavé, čo sa týka výpravy, vystihnutia obdobia okolo roku 1920 a akcie, tak v tomto sú Čínania borci, takže je snaživé ale len priemer. /55%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Rozpité a rozevláté, tak tak se držící těch tří hvězdiček. Donnie změnil solárko (je podivně vyžlutěný - a nezkoušejte mě brát za slovo, jen popisuju odstín :) a neměl Wilsona Yipa, který by ho držel na uzdě. Skoro to vypadá, že ten film odrežíroval sám - rozhodně by tomu napovídalo divoké skákání nejen postav, ale i děje, charakteristicky bezuzdná choreografie (včetně Donnieho pověstných nabíjecích úderů (to když před pravým hákem párkrát naprázdno máchne)). Průšvih je, že zápletkově ani charakterově tenhle film auru Chen Zhena nijak neobohacuje. Kulisy působí lacině, Chena byste si spletli s Katem a bez masky naopak působí jako asijský klon Clarka Gablea. Záchranou by mohla být finální dojo scéna, jenže při ní nevíte, jestli se snaží vykrádat (skládat poctu) verzi s Brucem Lee nebo Jetem. Výsledkem je guláš, v němž Donnie namlátí víc molekulám vzduchu než protivníkům. A když se dostane k japonskému generálovi, je to odzívaný duel, ve kterém chybí charisma i nápady. Je to smutné, především proto, že se naplno ukazuje, jak moc Donnieho úspěchy stojí na Yipovi a jak málo na jeho vlastní "know-how". Nebo to mám brát jako vynucený přešlap, protože z těch lidových postav už musí Donniemu hrabat? Dost možná není sám. Co takhle nějakou detektivku, hmm? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PRYČ S JAPONSKEM!!!.... ZACHRAŇTE ČÍNU!!! .... A je to tady! D.Yen se vrhl na 1.světovou válku, aby převedl akční sekvenci, za kterou by se nestyděl ani J.Rambo! Budiž, vlastně mě docela pobavila! Stejně jako Shanghaiský kabaret. Nebejt Japonců, bylo tam ve 20tých letech minulého století krásně. Proto je třeba organizovat odboj, ble, ble ble.... takže klasika. Ovšem pozor! Tady je změna, protože na scénu přichází maskovaný superhrdina Donnie, který díky úžasné práci nohou kazí špatné úmysly Japonců! Kung-Fu je fajn, ale kombinace zajímavých historických událostí se superhrdinskou vizáží příběhu škodí. Na začátku se totiž tváří jako historické drama pracující s fakty, aby postupně slevoval z nároků a na konci mu už šlo jen o jedno. Teda o dvě: pomstu a bitku. A i ta nestojí za nic! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, jak se trestalo na Japonském generálním štábu. 2.) Potřebuji přesvědčit, že Číňani nejsou chorobou východu. 3.) Považuji za diskriminaci, že se Superman neobjevil v Číně! 4.) Mám rád filmy, ve kterých je potřeba něco zachránit. (Jen ať už to není Willy!) PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Donnie Yen je zárukou kvality a v tomhle Epicko historickém flicku jsem si jej skvěle vychutnal. Hned úvodní válečná scéna, kde Donnie zneškodní německou jednotku je tak stylová a dech beroucí, že jsem málem roztřískal sklenky kolem sebe. Film se sice více soustředí na děj, ale díky intrikům a neokoukanému období se je pořád na co koukat, Donnie zde má až nadlidské schopnosti a veškeré akční scény patří k vrcholu jak po stránce choreografie, tak zaujme i špičkový vizuál. 75% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No asi takhle ... Ono se jedná zejména o historický špionážní film, ve kterém Japonci nejdříve tajně infiltrují svoje zabijácké jednotky mezi čínský lid, postupně vraždí důležité činitele atd. Jenomže je zde Donnie, který po vzoru Bruce Leeho seriálu Green Hornet, a dalších USA comixových filmů, obléká černou masku a oblek, aby občas někam vlítl a udělat tam dostatečný (ne)pořádek ... To je základní kostra filmu, který má bohužel zbytečně dlouhou stopáž, pomalé vyprávění a spousta scén je zde nevýrazných, i když měly zřejmě vyvolat nějaké ty emoce. Navíc vykreslení dosti reálných historických událostí spojených s téměř komixovým hrdinou opravdu nesedí, vyloženě je to jak dva filmy v jednom. Donnie je stále ve formě a prostě když zaútočí na zrádce a Japončíky, dává jim takovou sadu a kapky, že jsem znovu nechápal ... Všechny možné styly, rychlost, přehozy, wrestling, kombinuje všechno se vším, plus úvodní souboj na nože (bajonety ...) je snad úplně nejlepší bojová scéna. Bohužel film vykrádá jak Ip Many (to bych ještě snesl ...), tak Bruce Leeho legendární film Fist of Fury/Pěst plná hněvu (1972), kdy ve finále Donnie vymlátí japonskou školu karate a utká se s jediným protivníkem, který mu dá docela kapky ... Tohle si mohli tvůrci odpustit, stěží to beru jako poctu mistru, ale spíš vykrádání již stokrát vykradeného ... Nechme Bruce v klidu odpočívat ... Každopádně souboj s protivníkem ovládající ultra-tvrdý styl karate a zabíjí jedinou ranou na citlivá místa je naprosto exkluzivní ... Problém je v tom, že film jako špionážní historický film selhává, protože prostě není dobrý a jsou daleko lepší. A jako vyloženě martial arts film také selhává, protože soubojů je málo, není na ně kladen důraz (hlavně je kladen důraz na podělané čínské vlastenectví ...) a když už člověk neví na čem s filmem je, vysleče se Donnie do půl pasu a imituje Bruce Leeho ... Takže prostě pak už nevíte která bije. Každopádně pro mne jako milovníka bojových martial arts filmů se započítávají naprosto neuvěřitelné souboje, které fakt berou dech a opět Donnie přichází s něčím novým ... Ale jako celek je to slepenec, který bohužel (jaká škoda!!) nefunguje ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To už je několikátej film v řadě, kde si Donnie Yen hraje ne velkýho zachránce lidu a opět se to odehrává v minulosti, opět jsou do toho začleněný Japonci a Donnie je tady opět velkej mstitel, jenže už to jaksi nefunguje, příběh mě prakticky nezajímal a většinu času jsem se nudil a dalo by se říct, že jsem se vždycky pronudil od jedný akce k druhý, přičemž těch akcí tu teda moc nebylo, takže jsem se vlastně nudil skoro furt, nicméně, pokud se přece jenom Donnie Yen konečně pochlapí a začne tam jak smyslů zbavenej všechny tlouct, někdy se pokouší všechny dokonce utlouct a mnohdy nezůstanou ušetřený ani soupeřovy koule, tak film vylítne o 500% nahoru, skoro až do oblak, film je najednou extra zábavnej a extra skvělej, ale pak zase padne na prdel a na dlouho nic. Prostě a jednoduše samotná akce skvělá, nabušená a Donnie Yen neuvěřitelnej a potvrzuje, že je momentálně, po odchodu Tonyho Jaa, nejlepší, ale zbytek dobrej na uspání místo večerníčku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film nezůstal v duchu svého úvodu. Ikdyby byl přehnaný, bylo by to alespoň více akční a to asi tento film měl být. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná historická dráma s Donnie Yenom. Má výborný príbeh o prvotriednom bojovníkovi, ktorý sa po prvej svetovej vojne vracia späť do Číny, lenže ani tu nie je pokoj, Japonci krajinu okupujú, všade majú svojich špiónov a západné mocnosti to nechávajú len tak. A keďže sa práve Japonci rozhodli zlikvidovať všetkých, ktorí sú otvorene proti nim, bojovník sa im postaví a urobí všetko preto, aby sa im to nepodarilo. So spracovaním som spokojný, ale dalo sa to podať ešte o trochu lepšie. V prvom rade by som skôr ocenil akčnejšie prevedenie, toto je predsa len skôr také historicko-politické a preto po perfektnom dynamickom úvode z prvej svetovej vojny, keď sa už dej prenesie do Číny tempo podstatne upadne. Ale zase ani takto si moc nemôžem sťažovať, aj napriek pomalšiemu tempu je dej po celý čas dostatočne zaujímavý, nevadí mi ani ten povrchnejší prístup k tejto tématike a tak ma to bavilo od začiatku až do konca. Jedine to predstieranie inej identity a prakticky až komiksový boj proti okupantom mi neprišli práve najideálnejšie, ale nad to sa dokážem povzniesť. Akcie je tu priemerné množstvo a je veľmi dobrá. Síce akčné scény mi prídu kvalitou nevyrovnané, keďže niektoré mi pripadajú perfektné a iné zase len nadpriemerné, tiež mi trochu prekáža, že hlavný hrdina má polovicu akcie na tvári masku, čo už skutočne pripomína skôr tie komiksovky a rovnako aj tie niektoré strihy mi moc nesadli, tu by som skôr ocenil klasickejší prístup, ale aj tak som veľmi spokojný. Stále majú súboje skvelú choreografiu, slušnú vizuálnu stránku a hlavne na Donnieho Yena v akcii sa je skutočne radosť pozerať. Najviac sa mi páči vynikajúci úvod filmu na bojisku prvej svetovej vojny, kde Donnie Yen za pomoci svojich bojových schopností zneškodní nemeckú vojenskú jednotku, čo je takým mojim menším splneným snom, keďže kombinácia akčného hrdinu so schopnosťou bojových umení a reálneho bojiska vojnového konfliktu ma vždy lákala, ale výborná je aj akcia vo vydavateľstve. Herecké obsadenie je perfektné, skvelý Donnie Yen v hlavnej úlohe, výborné výrazné vedľajšie postavy, hlavne Qi Shu a Anthony Wong Chau-Sang, k tomu dobrý hlavný záporák a ešte pár slušných vedľajších postáv, tu som naplno spokojný. Čo sa týka réžie a technickej stránky, jedine mi to prišlo trochu povrchnejšie a béčkovejšie, než by bolo najideálnejšie, ale aj tak to má výbornú vizuálnu stránku, chválim slušné veľkolepé prevedenie a celkovo mi to sadlo. Takže potenciál bol predsa len o niečo vyšší, ale aj tak som dosť spokojný, Donnie Yen mi opäť dokázal, že v posledných rokoch je jasnou jednotkou akčného žánru, ale aj celkovo ma to bavilo a to aj po niekoľkých pozretiach. 77% ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Osobní dojem: Tohle není ani tak přímočarý bojový film jako skládanka dobového filmu, srdceryvného melodramatu a comicsově stylizovaného hrdiny. Spíš než uspokojení nad krásně komponovanými obrázky s hudbou (a jedna filmová výpůjčka písně Grace Chang z Wild, Wild Rose potěšila) mi nesedli plakátově jednostranní a nevýrazní hrdinové. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nedosahuje kvalit Fist of Legend s Jetem Li, ač se Donnie snaží seč mu síly stačí. Bitky dobré ale omáčka dosti nudná, kdežto ve Fist of Legend byla i omáčka zajímavá, hlavně díky všem představitelům. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

No tak jsem se odhodlal po týdnu a něco napsat komentář. Úvod filmu je skoro lehce komický, aspoň vidíte, proč neskončila první světová dříve, Donnieho Yena nasadili na francouzské frontě příliš pozdě:) Poté následuje přesun do Šanghaje, a vidíme takový podivný mix špionážního filmu, lehce přitroublého drama a nářezové akce. Jenže jednak je tady silné herecké obsazení, solidní postavy(vynikající Anthony Wong), hlavně však ty souboje mě dostaly. Donnie Yen to tady řeže jako jeden velký masér (vy víte koho myslí, nebo si dosaďte jméno svého nejlepšího bijce). Přišlo mi to ve finále jako Fist Of Legend, akorát to má větší koule a mozek. Moje pozitivní hodnocení je možná ovlivněno tím, že Donnieho filmy až tolik nežeru a jen málokteré mi přišly vynikající, proto se mi tenhle asi líbil. Andrew Lau na postu režiséra odvedl solidní práci, přesto si myslím, že má navíc. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Co se především nepovedlo, byl mnohdy zběsilý střih při soubojích! Díky tomu z Donnieho dostáváme jen polovinu, co umí a to je v jeho a našem případě škoda. 60% ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Na to, co vše mohl Donnie předvést, je toto velká slabota. Nesahá to svému předchůdci ani po koule, souboje nejsou vůbec dobré, jsou špatně nastříhané a chaotické. Na filmu není nic zajímavé a to mám Donnieho moc rád. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ďalší príbeh s Chen Zhenom, tentoraz s tvárou Donnieho Yena. Národný veľkofilm zaujímavo rozohráva nie len súboje ale aj pozadie japonsko-čínskeho konfliktu, ale práve to je možno problém - film totiž neobsahuje ani jednu famóznu scénu, ani jeden fakt nesmrteľný súboj. Hromadná mlátička má svoje čaro, ale boli tu už aj lepšie (FIST OF LEGEND, DRUNKEN MASTER 2). Inak vpohode akčňák so zaujímavým obsadením... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak se Čína snaží osvobodit od Japonců, kteří si jí chtějí podmanit. Hned v úvodní scéně jsem se musel smát, kung-fu bojovník bojující v 1. světové válce, no pobavilo. Poté se Donnie Yen vrací do Číny a začíná boj proti Japoncům. Myslím, že to mělo celkem dobrý příběh, Donnie Yen jako maskovaný hrdina byl taky fajn, to jeho kung-fu je fakt úžasný! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc velký miš maš historického propagandistického filmu s hrdinským patosem hrdiny, který trošku nestíhá zachraňovat, proložený akčními řezačkami, mnohdy, hlavně v úvodní válečné scéně, dost přehnanými. Silně nesourodé, nepříjemně okaté a nabubřelé. Donnie Yen mě baví, ale tady toho více nakecal než namlátil. V paměti mi chvíli zůstanou snad jen ty rvačky a hodně, hodně dlouho Qi Shu coby Kiki. 2,5* ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Něco úžasného použit bojové umění ve válce a ještě k tomu na bitevním poli no prostě paráda trochu parkouru do filmu no ještě lepší tady tenhle snímek neměl chybu užasne souboje hudba výborná prostě tady nemám asi co vytknout nad míru spokojeny. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čínsky ľudový hrdina znova nakopáva zadky zákerným japonským skunkom. Úvod je vo vojnovom štýle a trochu zamrzí, že sa potom film presunie z Európy do Číny, kde sa riešia politické čachre medzi Číňanmi a rozťahujúcimi sa prašivými Japoncami. Ale stále je na tom film solídne. Pomaly sa budujú jednotlivé línie, ktoré majú potenciál poriadne vygradovať. Bohužiaľ posledná tretina je najslabšia po každej stránke. Jak keby si tvorcovia nudne odškrtávali kto má zomrieť na kladnej a aj zápornej strane barikády, ale žiadne emócie to nevyvolá. Ani ten románik medzi Donniem a Shu Qi za veľa nestojí. Asi najväčším sklamaním je Anthony Wong, ktorý tu nemá čo hrať a jeho postava je nakoniec celkom zbytočná. Finálny duel v dojo je podľa mňa na celom filme najslabší. Donnie v určitých chvatoch odkazuje jak na Bruca tak na Jeta a aj keď je očividná jeho snaha ich trumfnúť, tak sa mu to nedarí. Finálne bitky pôsobia skôr uponáhlane jak keby ich chceli mať všetci čo najskôr z krku. Pritom všetky ostatné bitky sú zábavné aj keď sú evidentne masívne predrátované, takže Donnie v nich skáče jak opica v nereálnych kúskoch a oponenti odlietavajú po úderoch desiatky metrov ďaleko. Normálne by ma to znechutilo, ale pôsobí to kontaktne a aj vďaka strihu a sem tam zrýchlovačkám tvrdo. Rozhodne sa na ne dobre pozerá a dajú sa im odpustiť aj príliš očividné slabé CGI v niektorých scénach. Takže výsledkom je film, ktorý na začiatku nadchne, ale postupne je zábavnosť stále klesá až do mdlého záveru. Škoda. 6/10. ()

Související novinky

Filmasia 2010 – asijské „best of“

Filmasia 2010 – asijské „best of“

30.11.2010

Letošní festival Filmasia se koná v Aeru 3. - 5. prosince 2010. Uvidíte nové filmy od jmen jako Andrew Lau, Takashi Miike, Hayao Miyazaki, Tsai Ming-liang nebo Kim Ji-woon! Asijský víkend začíná v… (více)

Reklama

Reklama