Reklama

Reklama

Ztracen ve vesmíru

  • USA Love
Trailer

Vizuálně dokonalá podívaná! Jeden z nejvydařenějších sci-fi filmů roku 2011 se zabývá základní lidskou potřebou kontaktu a bezmeznou touhou po přežití. Po ztrátě kontaktu se Zemí uvízne kosmonaut Lee Miller osamocený na mezinárodní vesmírné stanici na oběžné dráze. Systémy podpory života postupně slábnou a Lee musí čím dál tím víc bojovat o svůj zdravý rozum a také o vlastní život. Jeho svět se uzavírá do klaustrofobické osamělé existence, až jednou učiní na palubě zvláštní objev... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

uiu 

všechny recenze uživatele

Jako fanynka Angels and Airwaves a především Toma DeLongea jsem se na film těšila. Ovšem nenaplnil moje očekávání. Je to sice pěkná podívaná plná chytrých frází o životě, lásce, opuštěnosti... ale nic, co by posluchač AvA neznal z jejich písniček nebo filmový fajnšmekr z jiných děl (viz Mr. Nobody a jiné filosoficky zaměřené filmy). Takže jen pouhá jednohubka, místy nudná, místy rádoby umělecká. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vstrebani tohoto snimku mi jeste chvili potrva a minimalne druhou polovinu budu muset dat znova. I tak mohu jiz ted prohlasit, ze se jedna o hodne pozoruhodny snimek. Jak zde mnozi poznamenali, jako by tvurce namichal Vesmirnou odyseu, Moon, Fontanu a kdo vi co jeste. V tomto pripade ovsem tak zajimave servirovano/kombinovano, ze mi vysledna smesice vlastne prisla az prekvapive originalni. O audiovizualnim a hereckem vykonu a naslednem divackem prozitku zde asi mluvit netreba. V dusledku mam mnohem vice otazek nez jsem dostal v zaveru filmu odpovedi. Neni pochyb o tom, ze ve Williamu Eubankovi drima pozoruhodny talent. Gunner Wright podal vynikajici vykon, hudba je rovnez luxusni. Asi to vsak neni film pro kazdeho... ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ryzí pocitovka. Pokud jste lační po nějaké sci-fi akci, rychle si dejte odchod. Pokud čekáte pěkný, oku lahodící devadesátiminutový videoklip, tak taky zapomeňte... Love je - jak už tu někteří správně podotkli - taková ta pocitově-filosoficko-meditativní věc alá Kubrick, Malick (a možná Tarkovského Stalker) - nebo lépe řečeno pokus o něco takového. Ono to přes všechnu svou řemeslnou a atmosférickou působivost totiž působí taky trochu "nedomr(d)le". Nicméně i tak Love hodnotím hodně kladně, v závěru (už vyloženě očividná inspirace 2001) mi naběhly i ty legendární zimomravky - přičemž nutno dodat, že hlavně v důsledku hudby A&A. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna část diváků tenhle film zatratí a ta druhá bude velmi spokojena. Patřím do té druhé. Ztráta kontaktu ve vesmíru a opuštěnost, jak druh zvaný člověk obstojí? V minulosti, současnosti, budoucnosti? Co si lidé dokazují....skvělá vizuální podívaná s perfektní hudbou, závěrečná symbolika s Vesmírnou odysseou....kdo ví, co všechno se může ve vesmíru stát a jakou roli v tom dění hraje lidská bytost. Snad se to někdy dozvíme. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi zaujímavá sci-fi dráma. Má dosť dobrý príbeh o astronautovi, ktorý pracuje sám na medzinárodnej vesmírnej stanici a čaká na návrat domov, ale kvôli neznámym udalostiam so Zemou stratí kontakt a tak mu zostáva len čakať a dúfať v záchranu, ale časom si uvedomuje zvláštne veci. So spracovaním som nadmieru spokojný, po zaujímavom úvode z čias občianskej vojny sa už dej zameria na samotného astronauta, jeho stratu kontaktu, vyrovnávanie sa s nečakanou situáciou, ale aj novým poznatkom a stále sa na to dobre pozerá, čiastočne to pôsobí to ako taká nová verzia Vesmírnej odysey, či už podobne ladeným úvodom, ale aj inými spoločnými prvkami, ale proti tomu nič nemám, aj tak sa film zameral na niečo úplne iné, síce v strednej časti film má aj pár trochu hluchých miest, ale kvôli vhodne zvolenej dĺžke to ani nemá kedy nudiť, hlavne, že je to veľmi zaujímavé, miestami aj originálne a navyše pritom treba aj premýšľať, nič sa tu úplne nevysvetlí, takže si ani nie som istý, či som tomu správne pochopil, ale svoju teóriu mám a tá sa mi aj dosť páči. Herecké obsadenie je na tom dobre, celý film stojí len na hlavnej postave, keďže mimo úvodu sa tu prakticky ani nikto iný nenachádza a s ním nemám žiadny problém. Réžia a technická stránka sú výborné, vidno, že aj s takýmto minimálnym rozpočtom sa dá natočiť plnohodnotný film a aj v tomto, väčšinou nákladnejšom žánri, perfektný vizuál, mnoho skvelých vesmírnych záberov, či už tých prirodzených, alebo aj viac sci-fi ladených, teda obzvlášť tie v závere, vizuálne je to skutočne zážitok. A k tomu ešte tá výborná hudba. Som veľmi spokojný, netvrdím, že je to nejaký dokonalý film, ale scenár, hlavný hrdina a aj audiovizuál ma rozhodne zaujali a to na dosť vysokej úrovni. Určite je to omnoho hodnotnejší predstaviteľ žánru, ako prakticky všetky americké vysokorozpočtové sci-fi filmy za posledné roky a zaujal ma viac, ako nedávny Moon. Ale nie som si úplne istý hodnotením, za čo môže hlavne to, že neviem, či som tomu pochopil správne, ale spokojný som viac než dostatočne. 77% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Na realizaci filmu se velmi intenzivně podílel autor soudtracku Thomas DeLonge, zpěvák a kytarista kapel Blink 182 a AVA, která se společně s kapelou DeLonge postarala o hudbu k filmu. (X Type)
  • Původně nesl snímek název I-Empire. (lostsoul81)
  • Název filmu se objeví až během epilogu v závěrečných titulcích. (Milan25)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama