Reklama

Reklama

Merlin

(seriál)
  • Česko Merlin, kouzelné štěně (více)
Velká Británie, 2001, 26x10 min

Obsahy(1)

Jednoho dne dostal pejsek Merlin krásný obojek, který je dokonce kouzelný! Merlina s ním čeká spousta legrace a dobrodružství. Stane se detektivem při vyšetřování záhadného zmizení párků, zúčastní se soutěže v poslušnosti, vyrazí na piknik spolu se svými kamarády a prožije i mnoho dalších veselých příhod. (oficiální text distributora)

Recenze (5)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Toporné jak po výtvarné stránce, tak z hlediska kvality scénáře. Stravitelné jen pro nejmenší děti. Podoba hrdinů pohádkového seriálu mi vyvolává asociaci se sádrovými trpaslíky z vietnamských stánků. Celkový dojem: 15 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Plastelínové" animované seriály mají v Británii početné pole reprezentantů (byť jich řada před pár lety přešla na CGI, včetně Bořka Stavitele nebo Noddyho), a jak už to tak bývá, úroveň kvality je tu dost rozdílná. Kouzelné štěně Merlin - respektive štěně Merlin s kouzelným obojkem - je bohužel zástupce toho dolního patra dostupné produkce, počínaje animací a konče "scénářem". Pes, kterému se nehýbe pusa a celkově se moc nemění jeho postavení, ale v podstatě jen koulí očima, vypadá divně až strašidelně, a ostatní postavy na tom nejsou o moc líp. A když každá zápletka spočívá v tom, že Merlin ví, že může kouzlit, ale bohužel si pořád ne a ne zapamatovat jak se to dělá (jak asi, řekne "kéž by blablabla" a stane se to...), má to k zábavě dost daleko. Nemluvě o tom, že se tu občas trousí i nesmyslná fakta, jako že dvojčata jsou přece vždycky úplně stejná, včetně myšlení a emocí:P Takže ne, tohle se opravdu nepovedlo, a doporučuji, abyste se nenechali zlákat tím, že ten černý pejsánek vypadá na obrázcích tak roztomile... Ostuda za 20%. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Poměrně hloupá pohádka. Všechny díly jsou jako přes kopírák - pes Merlin má kouzelný obojek, nikdy si ale nepamatuje, jak vlastně funguje, vždycky si přeje, aby se něčím stal, ale pokaždé se jeho přání nějak zvrtne, a tak si zase přeje, aby se všechno vrátilo do pořádku. Případně mu během epizody ještě škodí ten kocour. A tohle tu máme šestadvacetkrát. Možná to patří k těm "lepším" pohádkám, které jsou v Kouzelné školce k vidění a snad se zde najde i nějaké morální ponaučení (pozor na to, co si přejete?), ale co na tom, když tvůrci v každém díle jedou podle stejné šablony. Jo a podle toho jeho hlásku bude Merlin asi vykastrovaný. P.S. Proč vůbec k něčemu takovému píši komentář? ()

Salvache odpad!

všechny recenze uživatele

Sotva to v TV zapnu, tak ditko rve "Ne, ne". Zkousela jsem na jeden dil koukat sama - dejove nic moc, hlavni postavu bych nejradsi zavrela do boudy. Celkove jde videt, ze je to z dob minulych, velke retro a ty postavy z plasteliny pusobi i dost strasidelne. Jeste, ze britska tvorba od te doby pokrocila. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama